ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Αυτές είναι οι θέσεις εργασίας στους έξι δήμους της Κορινθίας -64 θέσεις στο δήμο Σικυωνίων που κάνει την διαφορά…

Αυτές είναι οι θέσεις εργασίας στους έξι δήμους της Κορινθίας -64 θέσεις στο δήμο Σικυωνίων που κάνει την διαφορά…

«Με βάση πρόσφατη ενημέρωση από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας κ. Ρ. Αντωνοπούλου, την περίοδο 2015 -2017 διατέθηκαν στην τοπική αυτοδιοίκηση 421 εκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη 82.000 ανέργων μέσω προγραμμάτων  κοινωφελούς εργασίας. Από αυτά, τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας 8μηνης απασχόλησης, για την περίοδο 2016-2017, είναι συνολικού προϋπολογισμού 342 εκατομμυρίων ευρώ, και αφορούν 43.000 ανέργους σε όλους τους Δήμους της χώρας. Ως γνωστόν, τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας κατά κύριο λόγο απευθύνονται σε άνδρες και γυναίκες πολίτες που είναι άνεργοι/ άνεργες και αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες εύρεσης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, και παράγουν οφέλη και για τις τοπικές κοινωνίες μέσω των έργων που υλοποιούν οι δήμοι, αλλά και για το δημόσιο με δεδομένο ότι το 53% της συνολικής δαπάνης επιστρέφεται στο ελληνικό δημόσιο υπό μορφή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών.

Η διασφάλιση πλήρους εργασίας σε καθημερινή βάση, έστω και προσωρινά,  η μηνιαία πληρωμή χωρίς καθυστερήσεις, τα ένσημα και η ασφάλιση συνιστούν μια διέξοδο για τους ανέργους, ιδιαιτέρως τους μακροχρόνια ανέργους. Παράλληλα, μέσω των νέων προγραμμάτων ενισχύεται το προφίλ των ανέργων οι οποίοι/ες έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε προγράμματα κατάρτισης στην Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας και συμβουλευτικής και στην «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».

Η κοινωφελής εργασία  ξεκίνησε να υλοποιείται σε πρώτη φάση σε 17 δήμους της χώρας όπου σημειώνονται τα υψηλότερα ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας και στη συνέχεια επεκτάθηκε στους επόμενους 34 και μετά σε όλους του Δήμους της χώρας. Ένας στους δύο ανέργους που συμμετέχουν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας συμμετέχουν στα προγράμματα κατάρτισης και στα σεμινάρια Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αυτήν την στιγμή υλοποιούνται προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και στους 26 δήμους της Περιφέρειας, ενώ ο συνολικός αριθμός των θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν ανέρχεται στις 1.404, με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, τα στοιχεία για την δημόσια πρόσκληση 1/2017 (για 274 δήμους της χώρας) και τους τελικούς πίνακες αποτελεσμάτων που δημοσιεύτηκαν στις 24/03/2017.

Ειδικότερα στην Κορινθία, στο πλαίσιο του προγράμματος για την κοινωφελή εργασία έχουν δημιουργηθεί 270 θέσεις εργασίας στους 6 δήμους της Περιφερειακής Ενότητας: 54 στον Δήμο Βέλου – Βόχας, 26 στον Δήμο Κορινθίων, 60 στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, 18 στον Δήμο Νεμέας, 48 στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και 64 στον Δήμο Σικυωνίων», αναφέρεται μεταξύ άλλων από το γραφείο τύπου της βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μ. Θελερίτη

Καντε κλικ για να αφησετε καποιο σχολιο

Αφηστε καποιο σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Περισσοτερα στην κατηγορια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Στην Κόρινθο διαφημίζουν το ΠΟΣΙΜΟ νερό που παίρνουν από την Στυμφαλία …και στο Κιάτο οι κάτοικοι μένουν από νερό!!!

korinthiannewsΟκτωβρίου 17, 2017
ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ-ΠΡΟΣΩΠΟ

ΚΟΥΙΖ: Ο υποψήφιος για τις εκλογές στο επιμελητήριο στην Κορινθία που …δίνει ρέστα με τις δηλώσεις του!

korinthiannewsΟκτωβρίου 17, 2017
Αλεποχώρι Σχίνος

Η περιοχή του Σχίνου και του Αλεποχωρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική…

korinthiannewsΟκτωβρίου 17, 2017
κλέφτης σπιτιού

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: Έκλεψε τον Μάιο… τον βρήκαν τώρα! -Ανήλικος ο δράστης

korinthiannewsΟκτωβρίου 17, 2017
Αστυνομικό κτίριο1

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Συνελήφθη 37χρονος «τσαντάκιας»

korinthiannewsΟκτωβρίου 17, 2017
πρώτες-βοήθειες

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο πρώτων βοηθειών

korinthiannewsΟκτωβρίου 17, 2017