ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Εταιρεία κατέστρεψε τη δασική έκταση και το περιβάλλον πλησίον και εντός του ΧΥΤΑ Κιάτου!!! -Είδε κανείς αυτό το «οικολογικό έγκλημα»; (φωτο)

Εταιρεία κατέστρεψε τη δασική έκταση και το περιβάλλον πλησίον και εντός του ΧΥΤΑ Κιάτου!!! -Είδε κανείς αυτό το «οικολογικό έγκλημα»; (φωτο)

Σίγουρα πρέπει να δοθούν απαντήσεις από την δημοτική αρχή του δήμου Σικυωνίων για το «οικολογικό έγκλημα» στη δασική έκταση πλησίον και εντός του ΧΥΤΑ Κιάτου! Το θέμα πολύ πιθανόν να φτάσει στον εισαγγελέα αν δεν υπάρξουν οι απαντήσεις που χρειάζεται!

Η παρακάτω επιστολή πρώην αντιδημάρχου Σικυωνίων είναι ιδιαίτερα σοβαρή και προκαλεί πολλά ερωτηματικά…

Από τον πρώην αντιδήμαρχο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται σε επιστολή του:

«Καταστροφή  του  περιβάλλοντος στον ΧΥΤΑ ΚΙΑΤΟΥ

Πρόσφατα, μέχρι την αποπεράτωση των έργων κατασκευής της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ, κάποια από τις εταιρείες που κατασκευάζουν το νέο Αυτοκινητόδρομο και τις  γέφυρες του Αυτοκινητόδρομου, πλησίον του Προαστιακού Σταθμού Κιάτου, [ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ] κατάστρεψε, για μεγάλο χρονικό διάστημα  και μάλιστα με μεγάλη  ταχύτητα,  τη δασική έκταση και το περιβάλλον, πλησίον και εντός του ΧΥΤΑ  Κιάτου, μεταφέροντας, με φορτηγά αυτοκίνητα,από τη περιοχή αυτή,  αδρανή υλικά [αμμοχάλικο], στον νέο Αυτοκινητόδρομο και τις  γέφυρες, που η κατασκευή τους ήταν σε εξέλιξη.

Το  έγκλημα  που συντελέστηκε   σε βάρος του περιβάλλοντος και της περιοχής, από ότι προκύπτει, έγινε  με τη σύμφωνη γνώμη  του Δήμου Σικυωνίων, καθόσον η προσέγγιση στον ΧΥΤΑ Κιάτο,  που έγινε η καταστροφή του περιβάλλοντος, προϋπέθετε τη  σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής αρχής, επειδή τα οχήματα και μηχανήματα της εταιρείας περνούσαν υποχρεωτικά από την είσοδο του ΧΥΤΑ Κιάτου και εν συνεχεία δούλευαν στον ΧΥΤΑ και πλησίον αυτού, σε χώρο, όπως προανέφερα, ιδιοκτησίας του Δήμου Σικυωνίων.

Για τις ενέργειες αυτές των ιδιωτικών εταιρειών καθώς και τη σύμφωνη γνώμη   της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων, για τη λήψη των αδρανών υλικών, τίθενται πολύ σοβαρά ερωτήματα, στα οποία η Δημοτική αρχή οφείλει να απαντήσει για να ενημερωθούν οι Δημότες του Δήμου.

Γιατί έδωσε το δικαίωμα στις ιδιωτικές εταιρείες που κατασκευάζουν τον νέο αυτοκινητόδρομο, να περάσουν στον ΧΥΤΑ Κιάτου [υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος στο ΧΥΤΑ] και ακολούθως να προβούν στη καταστροφή του περιβάλλοντος και τη λήψη των αδρανών υλικών;

Απαίτησε από τις εταιρείες που κατέστρεψαν το περιβάλλον στο ΧΥΤΑ Κιάτου, τη προσκόμιση των σχετικών αδειοδοτήσεων, προκειμένου να τις  λάβει υπόψη και ακολούθως  να ενεργήσει ανάλογα, εφαρμόζοντας τα νόμιμα ;

Υπάρχει εκτελεστή Διοικητική πράξη  Μονομελούς ή Συλλογικού οργάνου και σχετική  νομιμοποίησήτης από την  Αποκεντρωμένη Διοίκηση, βάσει της οποίας επετράπη να εισέλθει η εταιρεία στον χώρο του ΧΥΤΑ Κιάτου, ιδιοκτησίας του Δήμου, για να πάρει, για μεγάλο χρονικό διάστημα,  τις τεράστιες ποσότητες των αδρανών υλικών [αμμοχάλικο] τα οποία μετέφερε με φορτηγά αυτοκίνητα στην υπό κατασκευή Νέα Εθνική Οδό [ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ]  Κορίνθου-Πατρών  και στις γέφυρες της οδού;

Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, συγκροτήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων, προκειμένου να πάρει θέση για τη καταστροφή του ΧΥΤΑ Κιάτου και του περιβάλλοντος και ακολούθως την άντληση των αδρανών υλικών [αμμοχάλικο] από τη περιοχή του ΧΥΤΑ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη περιοχή μας;

Οι ιδιωτικές αυτές εταιρείες που κατέστρεψαν το περιβάλλον και άντλησαν τις τεράστιες ποσότητες αδρανών υλικών [αμμοχάλικο] για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και μετέφεραν στον νέο αυτοκινητόδρομο, αποκόμισαν φυσικά  μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Σε ποια θέματα ωφελήθηκε ο Δήμος Σικυωνίων από τις ενέργειες αυτές των ιδιωτικών εταιρειών;

Τι οικονομικά οφέλη είχε ο Δήμος Σικυωνίων από την άντληση των τεράστιων ποσοτήτων των αδρανών υλικών [αμμοχάλικο]  από τις ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες, όπως προανέφερα αποκόμισαν τεράστια οικονομικά οφέλη ;

Για τα πολύ σοβαρά αυτά θέματα που απασχολούν τον Δήμο Σικυωνίων, δυστυχώς η Δημοτική  αρχή, ωσεί παρούσα σε όλα τα σοβαρά ζητήματα του Δήμου,  τηρεί σιγή ιχθύος και βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια.

Αναμένω και οι πολίτες αναμένουν τις απαντήσεις της Δημοτικής αρχής στα παραπάνω ερωτήματα που έχουν τεθεί, για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους .

Να ξέρουν στη Δημοτική αρχή ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να συμφωνεί με  τις  ενέργειες αυτές των ιδιωτικών εταιρειών που κατέστρεψαν  το περιβάλλον στον ΧΥΤΑ και άντλησαν τεράστιες ποσότητες αδρανών υλικών, από χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου, οι οποίες  παράλληλα δεν συνεισφέρουν οικονομικά οφέλη στον Δήμο και κατ επέκταση στους Δημότες, οι οποίοι πληρώνουν, σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, δυσβάσταχτα ανταποδοτικά τέλη, τέλη ύδρευσης κ.α. φόρους.

Τα σοβαρά αυτά ζητήματα, λόγω της σοβαρότητάς  τους, έχουν πάρει  τη δικαστική οδό και παράλληλα αναμένονται διοικητικές αποφάσεις από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Σε περίπτωση που η Δημοτική αρχή δεν απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα για να ενημερωθούν οι Δημότες, θα υπάρξει καταγγελία στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου και ενημέρωση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και το Συνήγορο του πολίτη, για τις δικές τους ενέργειες».

Καντε κλικ για να αφησετε καποιο σχολιο

Αφηστε καποιο σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Περισσοτερα στην κατηγορια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΤΟΠ-5

Το ΤΟΡ 5 της εβδομάδας

korinthiannewsΣεπτεμβρίου 21, 2018

Έχει ποινή κάθειρξης 16 ετών …και παραμένει στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στο Λουτράκι! -Ποια η θέση του μητροπολίτη Κορίνθου;

korinthiannewsΣεπτεμβρίου 21, 2018
Καλαντζής- Ανδριανάκος

…Τα ίδια και τα ίδια στη Νεμέα; Τα ίδια πρόσωπα διεκδικούν ξανά το δήμο;

korinthiannewsΣεπτεμβρίου 21, 2018
Σταματόπουλος Σπύρος -μαφία

ΚΙΑΤΟ: Επιστροφή στο παρελθόν… σε αυτά που έλεγε ο Σταματόπουλος! -«Τρεις φωτογραφίες τρεις χιλιάδες λέξεις…»

korinthiannewsΣεπτεμβρίου 21, 2018
λεμόνια

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Τι θα συμβεί φέτος με τα λεμόνια…

korinthiannewsΣεπτεμβρίου 21, 2018

ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ: Παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα- Ένα επικίνδυνο σημείο- Τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας…

korinthiannewsΣεπτεμβρίου 21, 2018