ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Σε ποια περιοχή του δήμου Σικυωνίων έγινε χαμός με …ένα κάδο απορριμμάτων;

Σε ποια περιοχή του δήμου Σικυωνίων έγινε χαμός με …ένα κάδο απορριμμάτων;

«Καβγάδες, τσακωμοί και… μετακινήσεις κάδων είναι σχεδόν καθημερινά φαινόμενα. Μάλιστα, σε τρεις περιπτώσεις, σε Αιγάλεω, Ηράκλειο Αττικής και στον δήμο Σικυωνίων Κορινθίας, χρειάστηκε η παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη. 

Συγκεκριμένα, πολίτες ζήτησαν τη μεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη για να αλλάξει η χωροθέτηση κάδων απορριμμάτων στους δήμους Αιγάλεω, Ηρακλείου Αττικής και Σικυωνίων.

  • Σύμφωνα µε τους πολίτες, στη µία περίπτωση ο δήµος Αιγάλεω δεν είχε διαµορφώσει εσοχή για κάδο µπροστά σε νεόδµητη πολυκατοικία, µε αποτέλεσµα ο κάδος να µετακινηθεί από το σηµείο όπου βρισκόταν επί τριακονταετία και να τοποθετηθεί µπροστά σε γειτονική ιδιοκτησία.
  •  Στη δεύτερη περίπτωση, στον δήµο Ηρακλείου Αττικής, το πρόβληµα προέκυψε λόγω της µετακίνησης των κάδων από κατοίκους άλλων οδών, την ανεπάρκεια των κάδων, καθώς και την τοποθέτηση από τον δήµο κιγκλιδωµάτων οριοθέτησης σε θέσεις διαφορετικές από τις προβλεπόµενες.
  • Στην τρίτη περίπτωση, στον δήµο Σικυωνίων Κορινθίας, ο κάδος µετακινήθηκε από την κεντρική πλατεία του οικισµού Ψαρί του εν λόγω δήµου, όπου βρισκόταν επί δεκαοκτώ έτη, κατόπιν προφορικής εντολής αντιδηµάρχου, µε αποτέλεσµα την επιβάρυνση γειτονικών κάδων µε απορρίµµατα καταστηµάτων υγειονοµικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, η αποκοµιδή ήταν αραιή και οι κάδοι δεν πλένονταν. 

Ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε εγγράφως από τους δήµους τη διενέργεια αυτοψιών, τον επανέλεγχο της διαδικασίας χωροθέτησης των κάδων, την ορθολογική κατανοµή αυτών βάσει µελέτης κατανοµής κάδων και την αύξηση των κάδων, όπου αυτό ήταν αναγκαίο.
Μετά την παρέµβαση του Συνηγόρου, όλοι οι δήµοι διενήργησαν αυτοψίες και µετακίνησαν τους κάδους.

Πού μπήκαν τελικά οι κάδοι 

  • Ο δήµος Αιγάλεω µετακίνησε τον κάδο στο γειτονικό οικοδοµικό τετράγωνο και δεσµεύτηκε να γίνεται εκ περιτροπής µετακίνηση αυτού στις τέσσερις γωνίες συµβολής οδών ανά µήνα.
  • Ο δήµος Ηρακλείου οριοθέτησε τη νέα θέση του κάδου µε κιγκλίδωµα και τοποθέτησε επιπλέον κάδους για την αποσυµφόρηση της περιοχής από τον µεγάλο όγκο αστικών απορριµµάτων.
  • Ο δήµος Σικυωνίων, τέλος, µετακίνησε τον κάδο εκτός του οικισµού, σε σηµείο που δεν ενοχλεί τους κατοίκους. 

Κανείς από τους τρεις δήµους δεν έστειλε στον Συνήγορο του Πολίτη τη ζητούµενη συνολική τεχνική µελέτη χωροθέτησης κάδων…», αναφέρθηκε στο iefimerida.gr 

ΡΑΨΩΜΑΤΙΩΤΗΣ-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καντε κλικ για να αφησετε καποιο σχολιο

Αφηστε καποιο σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Περισσοτερα στην κατηγορια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΤΟΠ-5

Το ΤΟΡ 5 της εβδομάδας

korinthiannewsΟκτωβρίου 19, 2018
Πνευματικός- Οικονόμου

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Δήμαρχε ΠΟΣΑ άλλα στελέχη του συνδυασμού σας πήραν απευθείας αναθέσεις; -Εκτεθειμένος ο δήμαρχος!

korinthiannewsΟκτωβρίου 19, 2018
Γκιολής- Μητσοτάκης1

…Πέρασε ο Μητσοτάκης από την Κορινθία- …Έμαθε για τον Τ. Γκιολή;

korinthiannewsΟκτωβρίου 19, 2018
Μανάβης Θανάσης

ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ: …Έτσι θεωρεί ο Μανάβης ότι μπορεί να κερδίσει το δήμο;

korinthiannewsΟκτωβρίου 19, 2018
28η Οκτωβρίου

ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ: Το πρόγραμμα της εορτής της 28ης Οκτωβρίου στο Ζευγολατιό

korinthiannewsΟκτωβρίου 19, 2018
Αστυνομία (σήμα)

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Εκδήλωση …για την εορτή της αστυνομίας

korinthiannewsΟκτωβρίου 19, 2018