ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΚΙΑΤΟ: «Βουίζει» ο δήμος!- «Καυτά» ερωτήματα για την γεώτρηση στα Μποζικά! -«Προβληματισμός» από τη στάση της δημοτικής αρχής…

ΚΙΑΤΟ: «Βουίζει» ο δήμος!- «Καυτά» ερωτήματα για την γεώτρηση στα Μποζικά! -«Προβληματισμός» από τη στάση της δημοτικής αρχής…

Το θέμα με την αρδευτική γεώτρηση στα Μποζικά στο δήμο Σικυωνίων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. …Βουίζει η περιοχή και όλος ο δήμος Σικυωνίων! Παρόλα αυτά η δημοτική αρχή του Σ. Σταματόπουλου χειρίζεται το θέμα με έναν τρόπο που προβληματίζει!

Το θέμα θίγει ξανά σήμερα ο πρώην αντιδήμαρχος Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλος ο οποίος αναφέρει ότι αν δεν πάρει απαντήσεις σε λίγες μέρες θα πάει στον εισαγγελέα!

Ζαχαρόπουλος Ν.

Ν. Ζαχαρόπουλος: «Σε περίπτωση που δε λάβω καμία απάντηση, θα προσφύγω σε καταγγελία όλων των εμπλεκομένων στελεχών της Δημοτικής αρχής στις αρμόδιες Υπηρεσίες και φυσικά στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου»

Από τον πρώην αντιδήμαρχο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται σε επιστολή του: «Σε συνέχεια προηγούμενων αιτημάτων μου προς τον Δήμο Σικυωνίων, όσον αφορά την Δημοτική αρδευτική γεώτρηση  στη Τ. Κ. Μποζικών Κορινθίας, την 21-11-2017 απέστειλα το παρακάτω σχετικό αίτημα.

Από όλα τα στοιχεία που υπάρχουν προκύπτει,  ότι η εν λόγω αρδευτική γεώτρηση στη θέση ΑΠΡΟΠΟΛΙΑ-1, στη Τοπική Κοινότητα Μποζικών Κορινθίας, είναι ιδιοκτησίας της Τοπικής Κοινότητας Μποζικών του Δήμου Σικυωνίων.

Από κανένα στοιχείο που έχω στη διάθεσή μου, δε προκύπτει ότι έχει εκδοθεί άδεια λειτουργίας στον Αρδευτικό Σύλλογο Μποζικών.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όφειλε ο επικεφαλής της  Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, να είχαν ξεκαθαρίσει το όλο θέμα.

Μέχρι να ξεκαθαρίσει  όμως το θέμα, δικαστικά και διοικητικά, δε πρέπει να ξεχνάμε ότι οι υπεύθυνοι του Αρδευτικού Συλλόγου Μποζικών, εισέπραξαν χρηματικά ποσά, δε γνωρίζουμε το ύψος, από τους αγρότες της Κοινότητας Μποζικών, για το πότισμα των κτημάτων τους.

Από έγγραφα του Δήμου κ.α. στοιχεία, προκύπτει η είσπραξη  χρημάτων, από τους αγρότες της περιοχής που πότιζαν τα κτήματά τους, εκ μέρους του  Αρδευτικού Συλλόγου Μποζικών, τα οποία χρήματα τα κατέθεταν σε λογαριασμούς του Συλλόγου στη Τράπεζα Πειραιώς, όπως οι ίδιοι ομολογούν.

Τα στοιχεία αυτά τα γνώριζαν οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, αλλά δε προκύπτει καμία ενέργειά τους προκειμένου, αφενός να σταματήσει ο Αρδευτικός Σύλλογος Μποζικών να εισπράττει χρήματα από τους αγρότες της περιοχής και αφετέρου, να φροντίσουν ώστε τα χρήματα που εισπράχθηκαν από τον Αρδευτικό Σύλλογο να κατατεθούν στα ταμεία του Δήμου.

Κατόπιν των προαναφερθέντων, πέραν των άλλων, ζητάω να με ενημερώσετε τι έκανε μέχρι σήμερα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου, ο προηγούμενος αλλά και ο σημερινός, προκειμένου τα χρήματα που εισέπραξε ή συνεχίζει να εισπράττει, ο Αρδευτικός Σύλλογος Μποζικών, από τους αγρότες της Τοπικής Κοινότητας Μποζικών, που πότιζαν και ποτίζουν τα κτήματά τους, να περιέλθουν στα ταμεία του Δήμου Σικυωνίων.

Επίσης να με ενημερώσουν σε ποιες ενέργειες προέβηκαν προκειμένου να ψηφισθεί, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, νέος αρδευτικός κανονισμός.

Περιμένω τις απαντήσεις σας μέσα σε εύλογη προθεσμία 10/15 ημερών.

Σε περίπτωση που δε λάβω καμία απάντηση, θα προσφύγω σε καταγγελία όλων των εμπλεκομένων στελεχών της Δημοτικής αρχής, στο συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα, στις αρμόδιες Υπηρεσίες και φυσικά στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.

Περιττό βέβαια να αναφέρω ότι ουδέποτε απάντησε η Δημοτική αρχή και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι,  όχι μόνο στα δικά μου αιτήματα, για το σοβαρό αυτό ζήτημα, προκειμένου να ενημερωθούν οι Δημότες της Τ.Κ. Μποζικών και όχι μόνο.

Δεν απαντούν ούτε στον Συνήγορο του πολίτη, με αποτέλεσμα να τους στείλει νέο έγγραφο [αριθ. πρωτ.228499/54709/2017 από 7-12-2017].

Δε σέβονται τίποτα, ούτε θεσμούς ούτε δημότες, απαξιώνουν τους πάντες και εκδηλώνουν μια ιδιοκτησιακή αντίληψη και συμπεριφορά για τον Δήμο Σικυωνίων.

Όπως έχω τονίσει ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής, ως οπαδός του μπάχαλου και της ασυδοσίας, διοικεί το Δήμο Σικυωνίων, με άκρατο λαϊκισμό, με καθεστωτικές νοοτροπίες και συμπεριφορές, γιατί έτσι πιστεύει ότι εξυπηρετούνται τα προσωπικά του συμφέροντα.

Να μη ξεχνάει όμως ότι έχουν γνώσει οι φύλακες, οι Δημότες του Δήμου Σικυωνών και πολύ σύντομα θα τον θέσουν στο περιθώριο.

-Υ.Γ.  Να μη ξεχνάνε και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, ότι θα αναλάβουν και αυτοί το μερίδιο των ευθυνών τους, όταν θα έρθει η ώρα της απόδοσής τους».

 

Μυττάς Γιάννης

ΣΣ. Αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν ήταν ο Γιάννης Μυττάς; …Δεν άκουσε κάτι; …Τι απαντάει; …Εκτός και αν θεωρεί ότι δεν τον αφορά το θέμα! Με τα παραπάνω …τι να υποθέσουν άραγε οι Σικυώνιοι;

Κ.Ν

Καντε κλικ για να αφησετε καποιο σχολιο

Αφηστε καποιο σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Περισσοτερα στην κατηγορια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Δέδες- Τσίπρας1

Ο Κορίνθιος Γ. Δέδες …θέλει να γίνει και περιφερειάρχης! Τον αναφέρουν πλέον και οι Κορίνθιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!!!

korinthiannewsΟκτωβρίου 24, 2018

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Εκδήλωση το Σάββατο για τους αποφοίτους των Λυκείων

korinthiannewsΟκτωβρίου 24, 2018
ΜΑΧΑΙΡΙ 2

Εκπομπή σε μεγάλο κανάλι θα ασχοληθεί με τον θάνατο της 20χρονης στον Πύργο Κορινθίας

korinthiannewsΟκτωβρίου 24, 2018
κρεμάλα3

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Θέλουν να του φτιάξουν μνημείο- Ο Κορίνθιος ήρωας που κρεμάστηκε από τους Γερμανούς… -Τι έγινε την ημέρα της εκτέλεσης!

korinthiannewsΟκτωβρίου 24, 2018

Η απίστευτη χορογραφία από τον Κορίνθιο Χρήστο που ξεσήκωσε τους κριτές… (βίντεο)

korinthiannewsΟκτωβρίου 23, 2018

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 14χρονο «βαποράκι» στην σπείρα των εμπόρων ναρκωτικών! -… Ποια ήταν η «δουλειά» του 14χρονου!

korinthiannewsΟκτωβρίου 23, 2018