ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΚΙΑΤΟ: Μετά από πέντε χρόνια …συνέβησαν τα ίδια! -…Τυχαίο;

ΚΙΑΤΟ: Μετά από πέντε χρόνια …συνέβησαν τα ίδια! -…Τυχαίο;

Από τον πρώην αντιδήμαρχο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται σε επιστολή του: « Στο ίδιο έργο θεατές» μας λέει το λαϊκό τραγούδι.

Οι Δημότες, ο  τόπο μας, περνάει μια τραγωδία από τις  καταστροφές που σημειώθηκαν στη περιοχή μας  ένεκα των πρόσφατων έντονων βροχοπτώσεων.

Θα σταθούμε όμως στο σοβαρότερο  πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη περιοχή.

Τον Δεκέμβριο του 2013, λόγω και τότε έντονων βροχοπτώσεων, σημειώθηκαν στη περιοχή μας πολλά και σοβαρά προβλήματα στις υποδομές, σε όλα τα επίπεδα.

Κυρίως όμως οι μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στη «μεσοποταμία» εκεί δηλαδή που διέρχεται ο ποταμός Κύριλλος.

Σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή, σε οικίες, καταστήματα, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα, υποδομές , δίκτυα, γέφυρες φρεάτια κ.λ.π. ανατολικά και δυτικά που διέρχεται ο Κύριλλος ποταμός.

Πέρασαν 5 χρόνια και όπως προαναφέραμε γίναμε στο ίδιο έργο θεατές, με εξαίρεση τη κατασκευή της γέφυρας στη παραλία, που κράτησε 4 χρόνια.

Είχαμε ακριβώς τις ίδιες καταστροφές και σοβαρά προβλήματα, σε μεγαλύτερη έκταση και εντονότερη μορφή  και αυτό οφείλεται στους παρακάτω λόγους:

1] Αρχικά δεν έγινε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ για να κατασκευασθεί νέα γέφυρα στον παράλληλο της Π.Ε.Ο. δρόμο, επί της οδοί Ι. Πολέμη, ώστε ο όγκος των όμβριων υδάτων να διέρχονται τη γέφυρα, χωρίς τη δημιουργία προβλημάτων.

2]Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι ο ποταμός Κύριλλος, όπως και τα άλλα ποτάμια στη περιοχή [Ασωπός -Ελισσώνας- Σελίανδρος ] δεν είχαν καθαριστεί σε βάθος, σε όλο του το μήκος, ώστε να απαλλαγεί από απορρίμματα, δένδρα, κλαριά, χορτάρια, αδρανή υλικά, λάσπη κ.λ.π. τα οποία παρέσυραν οι μεγάλες ποσότητες του νερού που έπεσε, με αποτέλεσμα να «φρακάρει» η γέφυρα της οδού Ι. Πολέμη που έτσι και αλλιώς ήταν πολύ στενή καθόσον ήταν κατασκευασμένη, εδώ και πολλά χρόνια με «κιούγκια» και να καταστραφεί όλη η ευρύτερη περιοχή.

3] Δεν γνωρίζω αν η γέφυρα που κατασκευάσθηκε στον παραλιακό δρόμο, είναι άρτια από τεχνικής πλευράς, όμως και αυτή γέφυρα «φράκαρε» από τα απορρίμματα κ.α. αντικείμενα που προαναφέρθηκαν, με αποτέλεσμα να «περάσει»  το νερό  πάνω από αυτή, και να καταστραφεί όλη η ευρύτερη περιοχή.

Οι Δημότες της περιοχής που επλήγησαν σοβαρά και έχασαν περιουσίες, πέρα από το γεγονός των πολύ σοβαρών κινδύνων για την σωματική τους  υγεία και ακεραιότητα, ερωτούν τον επικεφαλής και συνολικά τη Δημοτική αρχή, τι ενέργειες έκαναν τόσα χρόνια, από τις υποχρεώσεις που έχουν και απορρέουν από την ιδιότητα που έχουν, προκειμένου να αποτραπεί μια τέτοια καταστροφή;

Βέβαια απάντηση δεν θα πάρουν, αλλά να είναι βέβαιοι ο επικεφαλής και τα στελέχη της Δημοτικής αρχής δε θα αποφύγουν τις πολιτικές και φυσικά τις ποινικές τους ευθύνες, γι αυτή την τραγωδία που περνάνε οι Δημότες και ο τόπος μας».

Καντε κλικ για να αφησετε καποιο σχολιο

Αφηστε καποιο σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Περισσοτερα στην κατηγορια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΤΟΠ-5

Το ΤΟΡ 5 της εβδομάδας

korinthiannewsΟκτωβρίου 19, 2018
Πνευματικός- Οικονόμου

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Δήμαρχε ΠΟΣΑ άλλα στελέχη του συνδυασμού σας πήραν απευθείας αναθέσεις; -Εκτεθειμένος ο δήμαρχος!

korinthiannewsΟκτωβρίου 19, 2018
Γκιολής- Μητσοτάκης1

…Πέρασε ο Μητσοτάκης από την Κορινθία- …Έμαθε για τον Τ. Γκιολή;

korinthiannewsΟκτωβρίου 19, 2018
Μανάβης Θανάσης

ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ: …Έτσι θεωρεί ο Μανάβης ότι μπορεί να κερδίσει το δήμο;

korinthiannewsΟκτωβρίου 19, 2018
28η Οκτωβρίου

ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ: Το πρόγραμμα της εορτής της 28ης Οκτωβρίου στο Ζευγολατιό

korinthiannewsΟκτωβρίου 19, 2018
Αστυνομία (σήμα)

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Εκδήλωση …για την εορτή της αστυνομίας

korinthiannewsΟκτωβρίου 19, 2018