ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΚΙΑΤΟ: Οι εξελίξεις μετά τα δημοσιεύματα για την αρδευτική γεώτρηση στα Μποζικά! -Τι έκανε η εισαγγελία πλημμελειοδικών Κορίνθου

ΚΙΑΤΟ: Οι εξελίξεις μετά τα δημοσιεύματα για την αρδευτική γεώτρηση στα Μποζικά! -Τι έκανε η εισαγγελία πλημμελειοδικών Κορίνθου

Από τον πρώην αντιδήμαρχο Σικυωνίων κ. Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται: «Πρόσφατα αναφερθήκαμε στα σοβαρά ζητήματα της διαχείρισης, εκ μέρους της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων, των υδάτινων πόρων, που έχουν σχέση με την αρδευτική γεώτρηση στη Τοπική Κοινότητα Μποζικών του Δήμου Σικυωνίων.

Όπως προκύπτει από  δημοσιεύματα,  κάτοικος Μποζικών, την 28-2-2017 υπέβαλλε σε Δημόσιες Υπηρεσίες και το Δήμο Σικυωνίων επιστολή-αναφορά, στην οποία καταγγέλλει σοβαρά ζητήματα που έχουν σχέση με τις αρμοδιότητες του Δήμου και τη λειτουργία της Δημοτικής, όπως την χαρακτηρίζει, αρδευτικής γεώτρησης στη Τοπική Κοινότητα Μποζικών Κορινθίας του Δήμου Σικυωνίων.

Το θέμα είναι σοβαρό και έχει πάρει διαστάσεις επειδή, όπως καταγγέλλεται, ο αρδευτικός σύλλογος Μποζικών εισέπραττε, ως διαχειριστής της γεώτρησης σύμφωνα με τις απόψεις των μελών του και την ανοχή της Δημοτικής αρχής, χρήματα από αρδευτικά δικαιώματα, από τους αγρότες της Τοπικής Κοινότητας Μποζικών,που πότιζαν τα κτήματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κορίνθου που έλαβε γνώση των δημοσιευμάτων, έκανε παρέμβαση και   έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν τα στοιχεία των καταγγελιών,  προκειμένου να αποδοθούν  τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος των αρμοδίων της Δημοτικής αρχής και των διαχειριστών του αρδευτικού συλλόγου Μποζικών,που εισέπρατταν  χρήματα από τους αγρότες για να ποτίζουν τα κτήματά τους.

Δε γνωρίζω και δε γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει επειδή η Δημοτική αρχή αρνείται να απαντήσει στα ερωτήματα που της έχουν τεθεί, όσον αφορά την ιδιοκτησία της γεώτρησης και τη διαχείριση των χρημάτων που εισέπραττε από τους αγρότες ο αρδευτικός σύλλογος Μποζικών.

Πιστεύω ότι η Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων είχε και έχει  την ευθύνη και την υποχρέωση να διαχειριστεί τα σοβαρά ζητήματα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, για να μη ταλαιπωρούνται οι αγρότες μας στη  δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Μέχρι την στιγμή όμως που θα ξεκαθαρίσει το θέμα, μετά την παρέμβαση του κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κορίνθου, η Δημοτική αρχή και οι υπεύθυνοι του αρδευτικού συλλόγου Μποζικών,οφείλουν να διευκολύνουν του αγρότες να ποτίζουν απρόσκοπτα τα κτήματα τους και παράλληλα να τους επιστρέψουν τα χρήματα που εισέπραξαν.

Θα παρακολουθούμε το σοβαρό αυτό ζήτημα και θα επανέλθουμε».

Δειτε τα σχολια (1)

1 Comment

  1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

    Ιουλίου 11, 2017 at 7:59 μμ

    Δεν καταλαβαίνω γιατί αρνείται να απαντήσει στα ερωτήματά σας η δημοτική αρχή. Είναι υποχρέωσή της να ενημερώνει τον κόσμο. Απαιτούμε μιά σοβαρή και υπεύθυνη απάντηση.

Αφηστε καποιο σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Περισσοτερα στην κατηγορια ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Το «περιβόλι της Κορίνθου»

korinthiannewsΙουλίου 13, 2018
βερίκοκα

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: …Έτσι κινήθηκε η τιμή του βερίκοκου

korinthiannewsΙουνίου 28, 2018
σουλτανίνα

Τι θα γίνει φέτος με την σουλτανίνα στην Κορινθία; -Ποιο είναι το βασικό ζητούμενο αυτή την περίοδο; -Τι θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου…;

korinthiannewsΙουνίου 15, 2018

Οι παραγωγοί και στην Κορινθία …ήταν λίγο καχύποπτοι

korinthiannewsΙουνίου 1, 2018

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: Μαθητικός αγώνας δρόμου…

korinthiannewsΜαΐου 31, 2018
ΕΛΓΑ αποζημειώσεις

…Τόσα χρήματα «μοίρασε» ο ΕΛΓΑ στους αγρότες της Κορινθίας!

korinthiannewsΜαΐου 25, 2018