ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΚΙΑΤΟ: Οι εξελίξεις μετά τα δημοσιεύματα για την αρδευτική γεώτρηση στα Μποζικά! -Τι έκανε η εισαγγελία πλημμελειοδικών Κορίνθου

ΚΙΑΤΟ: Οι εξελίξεις μετά τα δημοσιεύματα για την αρδευτική γεώτρηση στα Μποζικά! -Τι έκανε η εισαγγελία πλημμελειοδικών Κορίνθου

Από τον πρώην αντιδήμαρχο Σικυωνίων κ. Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται: «Πρόσφατα αναφερθήκαμε στα σοβαρά ζητήματα της διαχείρισης, εκ μέρους της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων, των υδάτινων πόρων, που έχουν σχέση με την αρδευτική γεώτρηση στη Τοπική Κοινότητα Μποζικών του Δήμου Σικυωνίων.

Όπως προκύπτει από  δημοσιεύματα,  κάτοικος Μποζικών, την 28-2-2017 υπέβαλλε σε Δημόσιες Υπηρεσίες και το Δήμο Σικυωνίων επιστολή-αναφορά, στην οποία καταγγέλλει σοβαρά ζητήματα που έχουν σχέση με τις αρμοδιότητες του Δήμου και τη λειτουργία της Δημοτικής, όπως την χαρακτηρίζει, αρδευτικής γεώτρησης στη Τοπική Κοινότητα Μποζικών Κορινθίας του Δήμου Σικυωνίων.

Το θέμα είναι σοβαρό και έχει πάρει διαστάσεις επειδή, όπως καταγγέλλεται, ο αρδευτικός σύλλογος Μποζικών εισέπραττε, ως διαχειριστής της γεώτρησης σύμφωνα με τις απόψεις των μελών του και την ανοχή της Δημοτικής αρχής, χρήματα από αρδευτικά δικαιώματα, από τους αγρότες της Τοπικής Κοινότητας Μποζικών,που πότιζαν τα κτήματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κορίνθου που έλαβε γνώση των δημοσιευμάτων, έκανε παρέμβαση και   έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν τα στοιχεία των καταγγελιών,  προκειμένου να αποδοθούν  τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος των αρμοδίων της Δημοτικής αρχής και των διαχειριστών του αρδευτικού συλλόγου Μποζικών,που εισέπρατταν  χρήματα από τους αγρότες για να ποτίζουν τα κτήματά τους.

Δε γνωρίζω και δε γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει επειδή η Δημοτική αρχή αρνείται να απαντήσει στα ερωτήματα που της έχουν τεθεί, όσον αφορά την ιδιοκτησία της γεώτρησης και τη διαχείριση των χρημάτων που εισέπραττε από τους αγρότες ο αρδευτικός σύλλογος Μποζικών.

Πιστεύω ότι η Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων είχε και έχει  την ευθύνη και την υποχρέωση να διαχειριστεί τα σοβαρά ζητήματα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, για να μη ταλαιπωρούνται οι αγρότες μας στη  δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Μέχρι την στιγμή όμως που θα ξεκαθαρίσει το θέμα, μετά την παρέμβαση του κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κορίνθου, η Δημοτική αρχή και οι υπεύθυνοι του αρδευτικού συλλόγου Μποζικών,οφείλουν να διευκολύνουν του αγρότες να ποτίζουν απρόσκοπτα τα κτήματα τους και παράλληλα να τους επιστρέψουν τα χρήματα που εισέπραξαν.

Θα παρακολουθούμε το σοβαρό αυτό ζήτημα και θα επανέλθουμε».

Δειτε τα σχολια (1)

1 Comment

  1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

    Ιουλίου 11, 2017 at 7:59 μμ

    Δεν καταλαβαίνω γιατί αρνείται να απαντήσει στα ερωτήματά σας η δημοτική αρχή. Είναι υποχρέωσή της να ενημερώνει τον κόσμο. Απαιτούμε μιά σοβαρή και υπεύθυνη απάντηση.

Αφηστε καποιο σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Περισσοτερα στην κατηγορια ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΕΛΓΑ αποζημειώσεις

Τα χρήματα που θα πάρουν αύριο οι αγρότες της Κορινθίας από τον ΕΛΓΑ

korinthiannewsΟκτωβρίου 19, 2017
αγρότες

…Τι τρέχει με τον δασικό συνεταιρισμό Γκούρας και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς Κιάτου και Στιμάγκας;

korinthiannewsΟκτωβρίου 18, 2017
γεώτρηση

ΚΙΑΤΟ: «Μπάχαλο» με την αρδευτική γεώτρηση στα Μποζικά! -Τι απαντούν οι αρμόδιοι στην άδεια που δημοσιεύουμε;

korinthiannewsΟκτωβρίου 6, 2017
αγρότες2

Σε πόσους Κορίνθιους αγρότες- κτηνοτρόφους μοιράστηκαν περίπου 219.000 ευρώ

korinthiannewsΣεπτεμβρίου 18, 2017
σταφίδα Κορινθιακή

ΝΕΜΕΑ: Προσοχή! Άδειασαν την σταφίδα από τα αλώνια!

korinthiannewsΣεπτεμβρίου 13, 2017
αγρότες2

Ανακοίνωση από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό στην Καστανιά Κορινθίας

korinthiannewsΣεπτεμβρίου 4, 2017