ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΚΙΑΤΟ: Προσοχή στις παιδικές χαρές- Κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών… (φωτο)

ΚΙΑΤΟ: Προσοχή στις παιδικές χαρές- Κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών… (φωτο)

Από τον πρώην αντιδήμαρχο στο δήμο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται: «Πολλές φορές αναφέρομαι στους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής μας και δυστυχώς για το τόπο μας, για την πρόοδο και ανάπτυξη της περιοχής, οι  χώροι αυτοί, σε όλη την έκταση του Δήμου Σικυωνίων και κυρίως στη πόλη του Κιάτου, όπως πλατείες, χώροι παιδικών χαρών, χώροι στάθμευσης, πεζόδρομοι κ.λ.π. είναι βρόμικοι και απεριποίητοι και έχουν εγκαταλειφθεί στη τύχη τους.

Η εικόνα της εγκατάλειψης και της προχειρότητας  «μεταφέρθηκε» και στις παιδικές χαρές, στο νέο παιδότοπο στην οδό Μιαούλη,στο Συνοικισμό Κανελλοπούλου, στον πευκιά Κάτω Διμηνιού και στη Τ.Κ. Πασίου,που είναι οι μοναδικοί σχεδόν κοινόχρηστοι χώροι στη περιοχή μας για  να παίζουν τα παιδιά.

Ο χώροι αυτοί έχουν εγκαταλειφθεί  από τη Δημοτική αρχή, δεν φυλάσσονται, δεν περιποιούνται  και δεν προστατεύονται.

Στο χώρο της νέας παιδικής χαράς που πρόσφατα τοποθετήθηκε στον Πευκιά, στη Τ.Κ. Κάτω Διμηνιού, παρατηρούνται τα ίδια προβλήματα και επί πλέον ο χώρος δεν προστατεύεται για να είναι ασφαλής για τα παιδιά που τη χρησιμοποιούν.

Όπως καταγγέλλουν γονείς η περίφραξη του  αλσυλλίου του Πευκιά έχει υποστεί ζημιές, με αποτέλεσμα τα παιδιά που  κινούνται προς την παιδική χαρά και αντίστροφα, διερχόμενα κυρίως την  Π.Ε.Ο Κορίνθου –Πατρών, να κινδυνεύουν από τα αυτοκίνητα που κινούνται με σχετικά μεγάλη ταχύτητα στην Π.Ε.Ο.

Ο χώρος, οι εγκαταστάσεις και τα όργανα, στη παιδική χαρά στον Συνοικισμό Κανελλοπούλου, έχουν εγκαταλειφθεί στη τύχη τους.

Στη παιδική χαρά της Τ.Κ. Πασίου , πέραν των άλλων, έχουν υποστεί φθορές και ζημιές οι εγκαταστάσεις και τα όργανα, με αποτέλεσμα να εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των  παιδιών.

Σε όλους τους χώρους των παιδικών χαρών, πέραν των άλλων πρέπει να τοποθετηθούν και πινακίδες πληροφοριακές και ρυθμιστικές της κυκλοφορίας.

Επισημαίνουμε τα σοβαρά αυτά ζητήματα για να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για τη προστασία των παιδιών.

Οι δημότες και κυρίως οι γονείς, που πληρώνουν από το υστέρημά τους για να είναι οι κοινόχρηστοι χώροι καθαροί και περιποιημένοι,  οφείλουν να αντιδράσουν και να απαιτήσουν τη περιποίηση, τη καθαριότητα και τη προστασία των παιδικών χαρών, για να τις χρησιμοποιούν τα παιδιά με ασφάλεια στην υγεία τους και τη  σωματική τους ακεραιότητα».

Καντε κλικ για να αφησετε καποιο σχολιο

Αφηστε καποιο σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Περισσοτερα στην κατηγορια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Γιατί έγινε η κατάσχεση αντικειμένων -Δείτε την ανακοίνωση -«Σιγή ιχθύος» από τον δήμαρχο!

korinthiannewsΣεπτεμβρίου 20, 2018

Η πόλη του Ξυλοκάστρου υποδέχτηκε 54 νέους…

korinthiannewsΣεπτεμβρίου 20, 2018
ψηφιακό πλανητάριο

…Φέρνουν το φορητό ψηφιακό πλανητάριο στο Ξυλόκαστρο

korinthiannewsΣεπτεμβρίου 20, 2018
Νανόπουλος Β.4

Μήπως έπρεπε να «φύγει» ο Νανόπουλος …για να γίνουν κάποια πράγματα στο επιμελητήριο Κορινθίας;

korinthiannewsΣεπτεμβρίου 20, 2018
ασθενοφόρο

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: Τραγικό θάνατο βρήκε 69χρονος- Τον «πλάκωσε» το φορτηγό του! -Τι αναφέρει η αστυνομία…

korinthiannewsΣεπτεμβρίου 20, 2018
Καλλίρης Πελοπίδας

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ο Π. Καλλίρης είχε τόσες πολλές ασχολίες και δεν προλάβαινε …ή κάτι άλλο;

korinthiannewsΣεπτεμβρίου 19, 2018