ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Β. Νανόπουλος: «Καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό διότι δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των δημοτών»

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Β. Νανόπουλος: «Καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό διότι δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των δημοτών»

Από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στο δήμο Κορινθίων κ. Β. Νανόπουλο αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η Συμμαχία Πολιτών – κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού του δήμου Κορινθίων για το οικονομικό έτος 2017 που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 23/12/2016 – καταψήφισε τον προτεινόμενο προϋπολογισμό από την παράταξη του κ. Πνευματικού, διότι αυτός δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των δημοτών, και στις προτεραιότητες που η τωρινή συγκυρία αλλά και η κοινή λογική επιβάλλουν.

Γιατί για εμάς, όπως επανειλημμένως και σε όλους τους τόνους έχουμε επισημάνει, προτεραιότητα έχει η στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης στο δήμο με ενίσχυση των υποδομών όπως η ύδρευση, η αποχέτευση, η επέκταση των σχεδίων πόλης, η διαχείριση των απορριμμάτων, το επιχειρηματικό πάρκο, η κοινωνική πολιτική με ένα δίχτυ προστασίας που να καλύπτει όλους τους αναξιοπαθούντες-πληγέντες από την  οικονομική κρίση συνδημότες μας, κλπ.

Τις προτάσεις μας – αναφορικά με το τεχνικό πρόγραμμα και τον δημοτικό προϋπολογισμόέτους 2017 – τις υποβάλλαμε και γραπτώς και ιεραρχημένες για την πόλη της Κορίνθου και τιςκοινότητες σύμφωνα με τις προτεραιότητες που προέταξαν τα αρμόδια κοινοτικά συμβούλια, μετά από γόνιμη συζήτηση που είχαμε μαζί τους.

Ειδικότερα:

Προτείναμε να επεκταθεί η διασύνδεση του δικτύου ύδρευσης στην δημοτική ενότητα Άσσου-Λεχαίου, η  οποία έχει χαμηλό κόστος και η υλοποίηση της είναι τεχνικά εύκολη, ώστε οι δημότες να πίνουν ποιοτικό πόσιμο νερό(Στυμφαλίας). Διότι μέχρι σήμερα, η περιφέρεια του δήμου (δηλαδή τα χωριά) υφίσταται μια εξόφθαλμη αδικία. Ενώ τα χωριά πληρώνουν το κόστος του νερού όσο και η πόλη,  δεν απολαμβάνουν την ίδια ποιότητα, δηλαδή να πίνουν ποιοτικό νερό. Και αυτήν την αδικία δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί.

Προτείναμε να προωθηθεί το θέμα της αποχέτευσης στους παραλιακούς οικισμούς, κύρια διότι είναι ένα έργο πολιτισμού και προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και  με προφανή στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού στις περιοχές αυτές.

Προτείναμε, για την διαχείριση των απορριμμάτων, να εκτελεστούν οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί και ψηφιστεί στο δημοτικό συμβούλιο και τα έργα να είναι συμβατά με την ολοκληρωμένη  διαχείριση που θα αποφασιστεί, ώστε να μην γίνουν περιττά έξοδα γιατην αγορά μηχανημάτων που δεν θα χρειάζονται.

Προτείναμε να αυξηθεί σημαντικά το ποσό για την βελτίωση και λειτουργία των παιδικών χαρών, ώστε να εξυπηρετούνται τα παιδιά των δημοτών και επισκεπτών σε ένα ευχάριστο, λειτουργικό και ασφαλές περιβάλλον.

Προτείναμε να αυξηθεί η πάγια προκαταβολή προς στους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων,ώστε να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα τα τοπικά προβλήματα που ανακύπτουν.

Προτείναμε να αυξηθεί το ποσό για την επιμόρφωση και κατάρτιση των εργαζομένων στο δήμο, διότι θεωρούμε πως το ποσό των 1.000€ που διατίθεται από τη δημοτική αρχή ετησίως για την επιμόρφωση όλων των εργαζομένων είναι εμπαιγμός.Οι εργαζόμενοι στο δήμο, θεωρούμε ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός παράγοντας για την υλοποίηση των στοχοθεσιών του δήμου, και απόδοση και επιτυχία του δήμου συνδέεται άμεσα με την απαιτούμενη υποστήριξη και αναγνώριση των εργαζομένων.

Τονίσαμε ότι είναι μεγάλο πρόβλημα των δημοτικών εσόδων οι ανείσπρακτες οφειλές προς     το δήμο οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 18 εκατομμυρίων!!! €. Επίσης όσοι δημότες έλαβαν προσφάτως αδικαιολόγητα υψηλές χρεώσεις νερού πρέπει να υποβάλλουν ενστάσεις στην ΔΕΥΑΚ για τη διόρθωση των – εις βάρος τους – λαθών.

Τέλος, υπήρξαν και κάποιες περιπτώσεις όπου στον προϋπολογισμό είχαν συμπεριληφθεί και προτάσεις του συνδυασμού μας, όπως η αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων, οι ασφαλτοστρώσεις δρόμων, η αγροτική οδοποιία, ο πεζόδρομος του Κόρφου,οι επισκευές στο αστεροσκοπείο Στεφανίου,οι λιθοδομές στο Αγιονόρι, η αγορά οικοπέδων για νέα κοιμητήρια κλπ. Αναφορικά με την μισθοδοσία των υπαλλήλων του δήμου, και σύμφωνα με τη θεώρησή μας σχετικά με το προσωπικό του δήμου όπως και πιο πάνω αναφερθήκαμε, αυτονόητο είναι ότι ομοφωνήσαμε…».

Καντε κλικ για να αφησετε καποιο σχολιο

Αφηστε καποιο σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Περισσοτερα στην κατηγορια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Κορδώσης -γύψος

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κορινθίας είχε ατύχημα …με τρακτέρ!

korinthiannewsΑπριλίου 25, 2018

4ο Γυμνάσιο Κορίνθου – 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου: Στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες…

korinthiannewsΑπριλίου 25, 2018
Πευκιάς Ξυλόκαστρο3

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Καθαρίζουν τον Πευκιά την Κυριακή

korinthiannewsΑπριλίου 25, 2018
σούπερ- μάρκετ Βασιλόπουλος

ΚΙΑΤΟ: Μπήκαν στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» και αφαίρεσαν αρώματα και φιάλες ουίσκι αξίας 140 ευρώ!

korinthiannewsΑπριλίου 25, 2018

…Πέρασαν με ασφάλεια τον Ισθμό της Κορίνθου! (φωτο)

korinthiannewsΑπριλίου 25, 2018
ΤΡΟΧΑΙΑ

Η Κορινθία «ξεχώρισε» στις παραβάσεις πανελλαδικά! -Δείτε πόσες παραβάσεις σημειώθηκαν και ποιοι νομοί ακολούθησαν…

korinthiannewsΑπριλίου 25, 2018