ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Νέα αναφορά του Χ. Δήμα για το κέντρο μεταναστών στην Κόρινθο …αλλά!

Νέα αναφορά του Χ. Δήμα για το κέντρο μεταναστών στην Κόρινθο …αλλά!

Από το γραφείο τύπου του βουλευτή της ΝΔ κ. Χ. Δήμα αναφέρεται: «Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρουσία των βουλευτών Κορινθίας, του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, του Δημάρχου Κορινθίων και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας ώστε να αποδοθεί το στρατόπεδο «Καλογερογιάννη» (πρώην 6ου ΣΠ) στην Κόρινθο, στην τοπική κοινωνία, ζητά ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Αφορμή στάθηκε  η απάντηση του Υπουργού σε προηγούμενη ερώτηση του κ. Δήμα ότι «το ΥΠ.ΕΘ.Α. μέχρι σήμερα δεν έγινε αποδέκτης οποιουδήποτε αιτήματος από κάποια Υπηρεσία ή άλλο Φορέα που να αφορά την παραχώρηση τμήματος εκ του ανωτέρου ακινήτου με σκοπό την κάλυψη των αναγκών του» και ότι «διάκειται θετικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Ο Χρίστος Δήμας με νέα γραπτή ερώτηση προς τον Υπουργό χαρακτηρίζει παράδοξη τη συγκεκριμένη απάντηση και υπενθυμίζει πως κατά το παρελθόν, εγγράφως, έχουν υποβάλει αίτημα παραχώρησης και αξιοποίησης του πεδίου βολής και του στρατοπέδου, μέρος του οποίου σήμερα λειτουργεί ως Κέντρο φιλοξενίας μεταναστών:

• η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας (αρ. πρ. 50 – 03.02.2015).
• ο Δήμος Κορινθίων, σύμφωνα με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (πιο πρόσφατες: απ. 391 – 15.10.2012 προς το ΥΠ.ΕΘ.Α. και απ. 4/2014 – 16.01.2014 προς ΥΠ.ΕΘ.Α, ΥΠ.ΟΙΚ. και ΤΑΙΠΕΔ).
• το Επιμελητήριο Κορινθίας (αρ. πρ. 650 – 12.01.2012 προς ΥΠ.ΕΘ.Α. και  αρ.πρ. 8407 – 21.08.2012 προς ΥΠ.ΕΘ.Α. και Υπ. Δημόσιας Τάξης). Μάλιστα στις 31.08.2012 δόθηκε και απάντηση από τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας πως το αίτημα θα εξεταστεί.

Συγκεκριμένα στη νέα ερώτησή του ο κ. Δήμας αναφέρει:

Προς: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Θέμα: Διευκρινήσεις σχετικά με την παραχώρηση του στρατοπέδου «Καλογερογιάννη» (πρώην 6ου ΣΠ) στην Κόρινθο

Στην, από 26 Νοεμβρίου 2015, γραπτή ερώτησή μου προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας (αρ. πρ. 1489), μεταξύ άλλων, υπογράμμισα πως  οι ανάγκες της τοπικής δημόσιας διοίκησης στην Κορινθία είναι μεγάλες και γνωστές και με βάση αυτές ζήτησα να πληροφορηθώ από τον αξιότιμο Υπουργό τις προθέσεις του προκειμένου το κέντρο φιλοξενίας στην Κόρινθο είτε να επαναλειτουργήσει ως στρατόπεδο είτε να παραχωρηθεί στον πρώτο και δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς ενδεχομένως να στεγάσει και άλλες υπηρεσίες (π.χ. Διοικητήριο, αστυνομία, πυροσβεστική κτλ).

Απαντώντας στο ερώτημα αυτό (αρ. Φ.900α/577/14580 – 15.12.2015) , ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μεταξύ άλλων τόνισε πως «μέχρι σήμερα το Υπουργείο δεν έγινε αποδέκτης οποιουδήποτε αιτήματος από κάποια Υπηρεσία ή άλλο Φορέα που να αφορά την παραχώρηση τμήματος εκ του ανωτέρου ακινήτου με σκοπό την κάλυψη των αναγκών του». Συνεχίζει δε αναφέροντας: «Δεδομένου ότι δεν είναι στις προθέσεις του ΥΠ.ΕΘ.Α., στο άμεσο ή στο εγγύς μέλλον, η επαναλειτουργία του υπόψη στρατοπέδου, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το ΤΕΘΑ, διάκειται θετικά στη συνεργασία με τις τοπικές Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές, όπως έχει ήδη πραγματοποιήσει με άλλους Δήμους και Φορείς, πάντοτε όμως επί συγκεκριμένου σχεδίου αξιοποίησης στηριζόμενου, εκτός των άλλων, στην αποδοχή εκ μέρους των, της αρχής των υπέρ του ΤΕΘΑ ανταποδοτικών ωφελημάτων».

Επισημαίνω ότι κατά το παρελθόν, εγγράφως, έχουν υποβάλει αίτημα παραχώρησης και αξιοποίησης του πεδίου βολής και του στρατοπέδου, μέρος του οποίου σήμερα λειτουργεί ως Κέντρο φιλοξενίας μεταναστών:

  • η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας (αρ. πρ. 50 – 03.02.2015).
  • ο Δήμος Κορινθίων, σύμφωνα με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (πιο πρόσφατες: απ. 391 – 15.10.2012 προς το ΥΠ.ΕΘ.Α. και απ. 4/2014 – 16.01.2014 προς ΥΠ.ΕΘ.Α, ΥΠ.ΟΙΚ. και ΤΑΙΠΕΔ).
  • το Επιμελητήριο Κορινθίας (αρ. πρ. 650 – 12.01.2012 προς ΥΠ.ΕΘ.Α. και  αρ.πρ. 8407 – 21.08.2012 προς ΥΠ.ΕΘ.Α. και Υπ. Δημόσιας Τάξης). Μάλιστα στις 31.08.2012 δόθηκε και απάντηση από τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας πως το αίτημα θα εξεταστεί .

Δεδομένου επομένως αυτής της παραδοξότητας, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  • Έχει λάβει εις γνώση του τα αιτήματα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων και τα έγγραφα του Επιμελητηρίου Κορινθίας οι οποίοι αιτούνται την αξιοποίηση του στρατοπέδου «Καλογερογιάννη» καθώς και του πεδίου βολής;
  • Αν ναι, για ποιο λόγο δεν υπήρξε καταρχήν θετική απόκριση του Υπουργείου ώστε να προχωρήσουν οι σχετικές διαβουλεύσεις για μια αμοιβαίως επωφελή χρήση του χώρου παρά τα γεγονός ότι το ΥΠ.ΕΘ.Α. δηλώνει πρόθυμο για κάτι τέτοιο;
  • Προτίθεστε να πραγματοποιήσετε άμεσα συνάντηση στο Υπουργείο που θα μετέχουν οι βουλευτές Κορινθίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, ο Δήμαρχος Κορινθίων και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας;

Δήμας Χρ.

ΣΣ. Την άποψή μας για τον Χ. Δήμα σε ότι αφορά το κέντρο των μεταναστών την καταθέσαμε σε πρόσφατη ανάρτησή μας όπου αναφέραμε μεταξύ άλλων: 

«Κε Δήμα το «έκτρωμα» αυτό δεν δημιουργήθηκε σε ένα βράδυ επι θητείας της ΝΔ του Σαμαρά και με υπουργό τον Δένδια;

Κε Δήμα όταν δημιουργήθηκε δεν ήσασταν και εσείς βουλευτής της ΝΔ, του κόμματος δηλαδή που δημιούργησε το «έκτρωμα» στην πόλη της Κορίνθου;

Κε Δήμα όσο ήταν κυβέρνηση η ΝΔ το «έκτρωμα» λειτουργούσε ή όχι κανονικά και ήσασταν και ένας από τους τρεις Κορινθιους βουλευτές της ΝΔ που δεν μιλήσατε καθόλου …και αποδεχθήκατε την πραγματικότητα αντί να πιέσετε και να υποβάλετε ακόμα και τις παραιτήσεις σας; Μετά από πόσο καιρό στείλατε δελτίο τύπου στα ΜΜΕ για το θέμα αυτό;

Θυμόσαστε κε Δήμα την κριτική που σας είχαμε ασκήσει μέσα από την korinthiannews.gr τόσο σε εσάς όσο και στους άλλους δύο Κορίνθιους βουλευτές της ΝΔ για το «έκτρωμα» του Δένδια στην Κόρινθο; …Θέλετε να τα θυμήσουμε ξανά;

 Ωραία τα παραπάνω που λέτε κε Δήμα και θα συμφωνήσουμε μαζί σας …αλλά μήπως δεν δικαιούστε να μιλάτε εσείς ως βουλευτής της ΝΔ όταν δημιουργήθηκε το «έκτρωμα» αυτό στην Κόρινθο;» (δείτε εδώ όλη την ανάρτηση) 

Καντε κλικ για να αφησετε καποιο σχολιο

Αφηστε καποιο σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Περισσοτερα στην κατηγορια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

σταφίδα

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Τι γίνεται με την Κορινθιακή σταφίδα! -Τι ζήτηση υπάρχει, ποια είναι η ποσότητα και ποια η τιμή

korinthiannewsΟκτωβρίου 22, 2018
περιπολικό 7

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Το φονικό στο Σοφικό που απασχόλησε το πανελλήνιο! -Τι αποφάσισε το δικαστήριο…

korinthiannewsΟκτωβρίου 22, 2018
συνταξιούχοι

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Τα προβλήματα των συνταξιούχων…

korinthiannewsΟκτωβρίου 22, 2018
στρατός

Πρόσκληση από την ένωση αποστράτων αξιωματικών στρατού Κορινθίας

korinthiannewsΟκτωβρίου 22, 2018
αγρόκτημα

ΚΙΑΤΟ: Το ίδιο άτομο «χτύπησε» δύο φορές σε αγρόκτημα

korinthiannewsΟκτωβρίου 22, 2018
Σταματόπουλος Σ.3

ΚΙΑΤΟ: Ν. Ζαχαρόπουλος: «Φτάνει η ώρα των ποινικών ευθυνών για τον επικεφαλής της δημοτικής αρχής…»

korinthiannewsΟκτωβρίου 22, 2018