ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

«Ο ΧΥΤΑ Κιάτου αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την περιοχή- Ο δήμος πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

«Ο ΧΥΤΑ Κιάτου αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την περιοχή- Ο δήμος πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Από τον πρώην αντιδήμαρχο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται σε επιστολή του: «5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- Η ΤΟΞΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΚΙΑΤΟΥ- Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Ο Δήμος Σικυωνίων πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο ΧΥΤΑ Κιάτου αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη περιοχή.

Απειλή για την υγεία των κατοίκων από τα τοξικά απόβλητα και τοξικά αέρια από τη παράνομη  λειτουργία  και  τις φωτιές στον χώρο του ΧΑΔΑ.

Απειλή για τη καταστροφή του Περιβάλλοντος, τη θάλασσα που καταλήγουν τα τοξικά απόβλητα και τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαικής Ένωσης απειλούν με πρόστιμα που ξεπερνούν τα 10.000.000  εκ. ευρώ για τη παράνομη λειτουργία του ΧΥΤΑ Κιάτου.

Η επιβολή των προστίμων στον Δήμο Σικυωνίων,  δημιουργούν  σοβαρά προβλήματα στη χρηματοδότηση, από Κοινοτικά και Εθνικά κονδύλια και προγράμματα, για υλοποιήσεις  έργων υποδομών και αναπτυξιακών, όπως ύδρευση- αποχέτευση-  διαχείριση απορριμμάτων κ.λ.π.

Τα ζητήματα αυτά είναι πολύ σοβαρά γιατί έχουν σχέση με τη πρόοδο και ανάπτυξη της περιοχής  που είναι σήμερα  και το ζητούμενο.

Τον Αύγουστο του 2014, με την υπ αριθ. [ΑΔΑ-78Τ17Λ1-ΨΝΖ] απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Διεύθυνση Περιβάλλοντος και χωρικού Σχεδιασμού της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500.ΟΟΟ ΕΥΡΩ,[ ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ] για τη παράνομη λειτουργία του ΧΥΤΑ Κιάτου, διότι.

Α] Λειτουργούσε χωρίς  Απόφαση  Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων.

Β] Μη τήρηση προδιαγραφών λειτουργίας ΧΥΤΑ.

Γ] Διαπίστωση επιφανειακής ροής στραγγισμάτων πλησίον της κοίτης του ποταμού Ελισσώνα που προερχόταν από το ΧΥΤΑ και με φυσική ροή κατέληγαν στον παρακείμενο ποταμό και στον Κορινθιακό Κόλπο.

Ακολούθως επεβλήθη πρόστιμο [10.000] ευρώ για παράνομη λειτουργία του ΧΥΤΑ από τον Δήμο Σικυωνίων.

Αλήθεια πού είναι οι προτάσεις της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων για  ενδιάμεση διαχείριση των απορριμμάτων που πρέπει να γίνει; Δυστυχώς δεν υφίστανται παρότι πέρασαν [7] χρόνια.

Αντί αυτού βλέπουμε πρόχειρες προσπάθειες από τη Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων΄΄κουκουλώματος¨ των απορριμμάτων, που οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. δεν τις εγκρίνουν και  τις χαρακτηρίζουν επικίνδυνες.

Όπως έχω καταγγείλει, ο Σταματόπουλος και συνολικά η Δημοτική αρχή γνώριζε πολύ καλά τα ζητήματα αυτά και φυσικά  τις επιπτώσεις που θα ακολουθούσαν  και παρά ταύτα σε καμία ενέργεια δεν προέβησαν, για να λυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα για τη περιοχή.

Το  σοβαρό  αυτό ζήτημα της παράνομης λειτουργίας  του ΧΥΤΑ, με ότι αυτό συνεπάγεται, αγγίζει και τα όρια των ποινικών ευθυνών και φυσικά θα αναζητηθούν.

Οι υπεύθυνοι αυτού του καταντήματος για τον τόπο μας, αυτής της τραγωδίας, να ξέρουν ότι η υγεία των κατοίκων και η προστασία του περιβάλλοντος, είναι πάνω από τα αξιώματα που κατέχουν».

 

Ραψωματιώτης

Καντε κλικ για να αφησετε καποιο σχολιο

Αφηστε καποιο σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Περισσοτερα στην κατηγορια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΤΟΠ-5

Το ΤΟΡ 5 της εβδομάδας

korinthiannewsΜαρτίου 16, 2018
Σταματόπουλος Σπύρος

Συνέβη και αυτό στο Κιάτο!!! Οι εργαζόμενοι ξεσηκώθηκαν κατά του δημάρχου και του ζητούν με έγγραφο να ανακαλέσει!!! -Δείτε το έγγραφο…

korinthiannewsΜαρτίου 16, 2018
Πνευματικός- Σταματόπουλος

ΚΙΑΤΟ: Σταματόπουλος για Πνευματικό: «Προκειμένου να διατηρεί την πολιτική του επιβίωση κατα καιρούς εφεύρει…»

korinthiannewsΜαρτίου 16, 2018

Στο νομό Κορινθίας «πρωταθλητής» στις καταγγελίες αναδείχθηκε ο δήμος Κορινθίων…

korinthiannewsΜαρτίου 16, 2018
Λουτράκι1

…Τετρασέλιδο αφιέρωμα στο Λουτράκι

korinthiannewsΜαρτίου 16, 2018
Λουτράκι- παραλία1

Συνεδριάζει σήμερα το λιμενικό ταμείο Λουτρακίου- Περαχώρας -Ένα από τα θέματα αφορά …και τις μέδουσες!

korinthiannewsΜαρτίου 16, 2018