ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Παίρνει διάσταση το θέμα με τις φόλες στα αδέσποτα ζώα στο Κιάτο!

Παίρνει διάσταση το θέμα με τις φόλες στα αδέσποτα ζώα στο Κιάτο!

Επανερχόμαστε σε ανάρτηση στις 31 Ιουλίου 2017 με τίτλο: «Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εξόντωση των αδέσποτων ζώων στο Κιάτο την Πέμπτη»

Το έχουμε γράψει αρκετές φορές! Το κακό με τις φόλες που πετούν κάποιοι ανεγκέφαλοι στα αδέσποτα στο Κιάτο δεν έχει τέλος! Όλοι οι πολίτες πρέπει να είναι προσεχτικοί ώστε να συμβάλλουν όσο μπορούν στο να βρεθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά!

Από τον πρώην αντιδήμαρχο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται: «Ο  Δήμος Σικυωνίων τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε πλήρη παρακμή, σε όλα σχεδόν τα σοβαρά ζητήματα που μας απασχολούν [νερό- καθαριότητα κ.λ.π.]και η παρακμή αυτή έχει ονοματεπώνυμο και ταυτίζεται πλήρως  με τη  Δημοτική αρχή.

Πρόσφατο δημοσίευμα αναφέρθηκε στα αδέσποτα ζώα και τη δηλητηρίασή τους από άγνωστους δράστες.

Το θέμα είναι σοβαρό και αφορά όλους  μας . Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή των αδέσποτων ζώων και μάλιστα με αυτόν τον αποτρόπαιο και εγκληματικό τρόπο.

Δεν βλέπουμε καμία αντίδραση από τη Δημοτική αρχή. Μήπως υιοθετεί τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές για να ¨απαλλαγεί¨ από τα αδέσποτα ζώα;

Όπως είναι γνωστό την αρμοδιότητα στο πολύ σοβαρό ζήτημα της φροντίδας, προστασίας, περίθαλψης και στείρωσης των αδέσποτων ζώων, σκύλων κυρίως, την έχουν οι Δήμοι της Χώρας, οι οποίοι επιχορηγούνται για το σκοπό αυτό από το Κράτος.

Τη μόνη φροντίδα και περίθαλψη που απολαμβάνουν τα αδέσποτα ζώα στη περιοχή μας, προς τιμή τους, την προσφέρουν αφιλοκερδώς ιδιώτες  ζωόφιλοι  που τα αγαπούν.

Όπως καθένας αντιλαμβάνεται το ζήτημα αυτό είναι πολύ σοβαρό από κάθε πλευρά και άμεσα πρέπει να δοθούν, από τη Δημοτική αρχή, οι προβλεπόμενες από τη Νομοθεσία λύσεις, για να μη καταφεύγουν κάποιοι στην εξόντωση των αδέσποτων σκύλων με αυτόν τον αποτρόπαιο τρόπο.

Σε διαφορετική περίπτωση οι πολίτες έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να καταγγείλουν τους υπεύθυνους του Δήμου στις διωκτικές και δικαστικές αρχές».

Δειτε τα σχολια (1)

1 Comment

  1. Eleni Papathanasiou

    Αυγούστου 2, 2017 at 4:25 μμ

    Στο σχόλιο του κυρίου Ζαχαρόπουλου θα απαντήσω με μία ερώτηση.Οταν ήταν ο ίδιος αντιδήμαρχος τι ακριβώς έκανε για τα αδέσποτα τόσο αυτός όσο και η υπόλοιπη παρέα του που συνδιοικούσαν;Θα απαντήσω γιατίζούσα στο Κιάτο επι αντιδημαρχίας του κ Ζαχαρόπουλου.ΤΙΠΟΤΑ.Η πρώτη δημοτική αρχή που ασχολήθηκε με τα αδέσποτα ζώα απο το 2011 έως και σήμερα είναι η δημοτική αρχή με δήμαρχο τον κ Σταματόπουλο.Με προγράμματα που έχουν εκπονηθεί απο τις υπηρεσίες του δήμου με χρήματα απο τον προυπολογισμό του δήμου και συνεργάτες ιδιώτες κτηνιάτρους έχουν στειρωθεί εμβολιαστεί αλλά και θεραπευτεί απο θανατηφόρους νόσους 300 περίπου αδέσποτα τα οποία βρίσκονται καταγεγραμμενα στα αρχεία του δήμου με φωτογραφίες και την ηλεκτρονική σήμανση που ο νομος επιβάλει.Σημαντική είναι η συμβολή των ακούραστων ζωόφιλων εθελοντών του δήμου μας γιατι με τη δική τους ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσπάθεια υλοποιείται το πρόγραμμα καθώς επίσης και οι ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ αδέσποτων που γίνονται με δική τους πρωτοβουλία .Ομως χωρίς την βοήθεια του δήμου δεν θα είχε έρεθι σε πέρας ένα τόσο μεγάλο έργο.Γιαυτό οποιδήποτε κριτική γίνεται απο δημοτικούς συμβούλους προηγούμενων δημοτικών αρχών στο δήμο Σικυωνίων είναι κακόπιστες και μάλλον κακό κάνουν απο το να βοηθήσουν.

Αφηστε καποιο σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Περισσοτερα στην κατηγορια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΤΟΠ-5

Το ΤΟΡ 5 της εβδομάδας

korinthiannewsΙουνίου 22, 2018
φωτογραφία της ημέρας

…Η φωτογραφία της ημέρας

korinthiannewsΙουνίου 22, 2018
Πιτσάκης

…Πολύ υψηλούς στόχους έχουν θέσει από το επιμελητήριο για την έκθεση που θα γίνει στο λιμάνι της Κορίνθου! -…Την άδεια την πήραν;

korinthiannewsΙουνίου 22, 2018
Νανόπουλος- Χασικίδης

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ο Νανόπουλος σταθερός στην άποψή του! …Πόσο σταθερός είναι άραγε ο Χασικίδης και ο Σταυρέλης;

korinthiannewsΙουνίου 22, 2018

ΚΙΑΤΟ: Δίνεται λύση στο θέμα του κινδύνου των διερχόμενων πολιτών- Αντέδρασε άμεσα η Τράπεζα Πειραιώς…

korinthiannewsΙουνίου 22, 2018
τσούχτρες

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Από τη Δευτέρα οι λουόμενοι θα γνωρίζουν που θα βρίσκονται οι τσούχτρες! -Θα ενημερώνονται από…

korinthiannewsΙουνίου 22, 2018