ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Προσοχή στους παραγωγούς! Τόσο πουλούν αυτή την εποχή το λάδι οι Κορίνθιοι αγρότες! Αναμένουν και νέα αύξηση της τιμής…

Προσοχή στους παραγωγούς! Τόσο πουλούν αυτή την εποχή το λάδι οι Κορίνθιοι αγρότες! Αναμένουν και νέα αύξηση της τιμής…

«Στις αποθήκες κρατούν πλέον οι παραγωγοί μέρος του ελαιολάδου που δεν έδωσαν σε συνεταιρισμούς ή σε εμπόρους-τυποποιητές, ευελπιστώντας ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει σημειωθεί άνοδος των τιμών, οπότε και θα πουλήσουν με καλύτερους όρους τα τελευταία αποθέματα. Την ίδια ώρα, με ομαλό ρυθμό συνεχίζονται οι εξαγωγές του προϊόντος, με τις τιμές παραγωγού κατά μέσο όρο να κυμαίνονται μεταξύ 3,50-3,60 ευρώ το κιλό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΥΧ».

Για τις τρέχουσες συνθήκες στο εμπόριο ελαιολάδου, μας ενημερώνει ο Νίκος Λάππας από την εταιρεία Alta Maremma: «Είναι όλοι ψιλοκαλυμμένοι. Δεν υπάρχει έλλειψη ελαιολάδου, οπότε δεν βιάζονται να κάνουν μαζικές αγορές. Η ζήτηση είναι μέτρια για την εποχή, γιατί οι Ιταλοί αγόρασαν και συνεχίζουν να αγοράζουν ελαιόλαδο από την Τυνησία, η οποία είχε υπερπαραγωγή φέτος, καλές ποιότητες και βιολογικό προϊόν.

Μάλιστα, το μισό τονάζ από την τυνησιακή παραγωγή θα το απορροφήσει η Ευρώπη. Οι τιμές για αναχώρηση από την Τυνησία, αναλόγως της ποιότητας, βρίσκονται μεταξύ 3,40-3,45 ευρώ το κιλό. Επομένως, ο παράγοντας Τυνησία οδήγησε σε υποχώρηση των τιμών σε Ελλάδα και Ισπανία. Στην Ανδαλουσία, τώρα οι τιμές κυμαίνονται από 3,45-3,50 ευρώ το κιλό. Οι τυποποιητές είναι πιεσμένοι και κοιτάνε να πάρουν από όπου μπορούν για να κατεβάσουν το κοστολόγιο». Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Λάππα, στη Λακωνία (σσ. Μολάοι και κάτω), οι τιμές για το έξτρα παρθένο αγγίζουν τα 3,70-3,75 ευρώ το κιλό και στον υπόλοιπο νομό μεταξύ 3,55-3,60, ενώ σε Μεσσηνία και Ηλεία κατά μέσο όρο δεν ξεπερνούν τα 3,50 ευρώ το κιλό.

Από τα 3,60 στα 3,50 στην Κόρινθο

Σχετικά με την εικόνα της αγοράς στην Κόρινθο, ο πρόεδρος του ΑΣ Αγ. Βασιλείου Κορινθίας, Μιχάλης Βαρδάκας, σημειώνει ότι σε πρόσφατη δημοπρασία έδωσαν 15-20 τόνους ελαιολάδου αρχικά με 3,60 ευρώ το κιλό και, εν συνεχεία, οι τιμές υποχώρησαν μεταξύ 3,50-3,55 ευρώ το κιλό. «Τώρα οι τιμές έχουν σταθεροποιηθεί στα 3,50 ευρώ το κιλό. Υπάρχει ζήτηση και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγής οι τιμές κυμαίνονται από 3,50-3,60 ευρώ το κιλό και δεν έχουν πάει πιο κάτω. Προς το τέλος της σεζόν, εκτιμώ ότι θα δούμε μια αύξηση», επισημαίνει ο ίδιος…», αναφέρθηκε στο ypaithros.gr.

ΣΣ. Προσοχή λοιπόν στους αγρότες πριν πουλήσουν το λάδι να βεβαιωθούν ότι πουλούν στην κανονική τιμή…

Κ.Ν

Καντε κλικ για να αφησετε καποιο σχολιο

Αφηστε καποιο σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Περισσοτερα στην κατηγορια ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Το «περιβόλι της Κορίνθου»

korinthiannewsΙουλίου 13, 2018
βερίκοκα

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: …Έτσι κινήθηκε η τιμή του βερίκοκου

korinthiannewsΙουνίου 28, 2018
σουλτανίνα

Τι θα γίνει φέτος με την σουλτανίνα στην Κορινθία; -Ποιο είναι το βασικό ζητούμενο αυτή την περίοδο; -Τι θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου…;

korinthiannewsΙουνίου 15, 2018

Οι παραγωγοί και στην Κορινθία …ήταν λίγο καχύποπτοι

korinthiannewsΙουνίου 1, 2018

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: Μαθητικός αγώνας δρόμου…

korinthiannewsΜαΐου 31, 2018
ΕΛΓΑ αποζημειώσεις

…Τόσα χρήματα «μοίρασε» ο ΕΛΓΑ στους αγρότες της Κορινθίας!

korinthiannewsΜαΐου 25, 2018