30 Απριλίου 2009

ΚΟΡΙΝΘΙΑ   
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: gr@ korinthiannews.gr

Εργατική Πρωτομαγιά στη σκιά της κρίσης και της ανεργίας

strike

Επί ποδός βρίσκονται τα εργατικά συνδικάτα εν όψει της γενικής απεργίας της Πρωτομαγιάς. Η άρση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης που επωμίζονται οι εργαζόμενοι και οι ασθενέστερες τάξεις και η ανακοπή του κύματος απολύσεων αποτελούν τις κεντρικές διεκδικήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος. H κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και η συναυλία θα γίνει στις 10:30π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στα λιμάνια όλης της χώρας για την Πρωτομαγιά, η ΠΝΟ πραγματοποιεί στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Για το λιμάνι του Πειραιά η απεργία θα είναι 24ωρη με απόφαση της ΠΕΝΕΝ και ΠΕΜΕΝ. Στα αεροδρόμια η ΟΣΠΑ έχει προγραμματίσει για την Πρωτομαγιά στάση εργασίας 10.00-13.00. Ωστόσο, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΕΙΣΦ και η ΠΕΙΣΦΑΕ για την Πρωτομαγιά, η Ολυμπιακή Αεροπορία ανακοίνωσε την ακύρωση 104 πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού. H υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά στο μήνυμά της υπογραμμίζει ότι «πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη, η ενίσχυση και η προώθηση της απασχόλησης» και πρόσθεσε ότι «είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση της για την εφαρμογή- χωρίς καμία παρέκκλιση- του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου», κάτι για το οποίο δεν φαίνεται να συμφωνούν οι συνδικαλιστές. Ξεχωριστές συγκεντρώσεις –για άλλη μια φορά- θα γίνουν στην Κόρινθο σήμερα, στις 10:00 το πρωί θα υπάρξει συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, ενώ την ίδια ώρα παρόμοια συγκέντρωση έχει προγραμματίσει το ΠΑΜΕ στην πλατεία ΄Περιβολάκια΄. Αναλόγως της συμμετοχής αναμένεται να υπάρξει και πορεία προς τη Νομαρχία.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ   
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: gr@ korinthiannews.gr

ΣΥΧΝΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

Τα συχνά δρομολόγια (ανά 10λεπτο) από και προς το κέντρο της Κορίνθου, μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες που δεν θέλουν να μπουν με το αυτοκίνητό τους στο κέντρο της πόλης, αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ανδρέου, λέγοντας ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουν και οι πολίτες ότι αυτό είναι λύση και ανάσα για τη μείωση του κυκλοφοριακού κατά τις ώρες αιχμής. Συγκεκριμένα ο κ. Ανδρέου ανέφερε: «Τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας που έχουν ξεκινήσει από την 1η του έτους έχουν τα εξής χαρακτηριστικά: Πρώτον ότι συναντιούνται όλα τα λεωφορεία στο κέντρο της πόλης από Κανταρέ, Αγ.Γεώργιο, Προαστιακό, Συνοικισμό, Καλλιθέα και Ποσειδωνία και έχουν κοινό σημείο αναφοράς το κέντρο της πόλης. Και στο οποίο περνάει και μια επιπλέον γραμμή που κάνει τον κύκλο του εμπορικού κέντρου όπως επίσης και τα λεωφορεία που έρχονται από τα τοπικά διαμερίσματα. Είναι μια καλή ευκαιρία που δίνεται στους πολίτες, στους δημότες, στους επισκέπτες να εξυπηρετούνται άμεσα. Και υπάρχει η δυνατότητα αφού περνάνε μέσα από τους χώρους στάθμευσης μέσα στην πόλη από το Κεραμιδάκι στα Καλάμια, από τον Προαστιακό, από τον Αγ. Νικόλαο, έτσι κάποιος που δεν θέλει να μπει με το αυτοκίνητό του στο κέντρο, αφήνει το αυτοκίνητό του εκεί και εξυπηρετείται από τις γραμμές αυτές. Είναι πολλές φορές μέσα στην ημέρα τα δρομολόγια ανά δεκάλεπτο, είκοσι λεπτά από τον Αγ. Νικόλαο και είναι πιστεύω λύση και ανάσα για το κυκλοφοριακό εάν συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι έτσι μπορούμε να κάνουμε πιο φιλόξενη και πιο ανθρώπινη την πόλη μας 

ΕΞΑΜΙΛΙΑ   
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: gr@ korinthiannews.gr

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι των Εξαμιλίων από την τεράστια έκταση που έχει πάρει πλέον η εγκληματικότητα στην περιοχή τους, η οποία τους έχει φέρει στα όριά τους. Όπως αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος που κατάγεται από την περιοχή κ. Χ. Μελέτης, δεν μιλάμε για απλές κλοπές, αλλά για χρήση όπλων, εκβιασμούς και απειλές, ενώ οργιάζουν οι φήμες για μεγάλη διακίνηση ναρκωτικών! Όπως δηλώνει, οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι και αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους για τη δημιουργία αστυνομικού σταθμού στην περιοχή, θα αποφασίσουν σε Γ.Σ. να καταθέσουν τα εκλογικά τους βιβλιάρια και να απέχουν από οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα και να αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς.

Σχετικά με το θέμα ο κ. Μελέτης ανέφερε: «Έχουμε κάνει ένα αίτημα ως τοπικό διαμέρισμα Εξαμιλίων μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου και ζητάμε την ίδρυση αστυνομικού σταθμού δηλαδή την παρουσία δύο αστυνομικών και μπορεί αυτή η υπηρεσία να στεγαστεί στο χώρο που ήδη έχουμε αλλά και στο πολύκεντρο που θα κατασκευαστεί θα έχουμε αυτή την δυνατότητα. Έτσι ώστε κάποιες ώρες της ημέρας να υπάρχει ικανή αστυνόμευση. Δυστυχώς την πρώτη φορά το αίτημά μας αυτό απορρίφθηκε και επανερχόμαστε τώρα ως τοπικό συμβούλιο και επαναφέρουμε το αίτημα μας στο Υπουργείο Εσωτερικών που έχει και την ευθύνη της δημόσιας τάξης. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει λαϊκή συνέλευση όπου θα συζητηθεί και το θέμα της αποχής στις Ευρωεκλογές αλλά και σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία μέχρι να βρεθεί λύση στο αίτημά μας».

Θ. Παπαθεοδώρου   
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: gr@ korinthiannews.gr

Δεν υπάρχει στη χώρα μας οργανωμένη αντεγκληματική πολιτική

 

Ποσοτική αύξηση ληστειών, διαρρήξεων και γενικά εγκλημάτων βίας διαπιστώνεται τον τελευταίο καιρό όπως αναφέρει και ένας από τους πλέον αρμόδιους και γνώστες του θέματος, ο καθηγητής εγκληματολογίας και πρόεδρος του τμήματος Κοινωνικών επιστημών του Πανεπιστημίου Κορίνθου κ. Θ. Παπαθεοδώρου. Συγκεκριμένα ο κ. Παπαθεοδώρου ανέφερε: «Θα πρέπει να εξετάσουμε πάνω από όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εξέλιξης της εγκληματικότητας τα τελευταία πέντε χρόνια. Σε εθνικό επίπεδο έχουμε πράγματι μια αύξηση των ληστειών, ποσοτική αύξηση εννοώ. Μια αύξηση των διαρρήξεων, αύξηση γενικά των εγκλημάτων βίας. Θεωρούμε πλέον ότι έχουμε περάσει σε μια φάση μεγαλύτερης βιαιότητας στην τέλεση των εγκλημάτων και παρατηρούμε νέες μορφές που δεν υπήρχαν παλαιότερα στη χώρα μας. Παρατηρούμε σε πολλές περιπτώσεις και τη συμμετοχή ανηλίκων δραστών όπως και επιθέσεις σε οδηγούς λεωφορείων, σε απομακρυσμένες περιοχές ή ληστείες που γίνονται εναντίον καταστημάτων, περιπτέρων απομακρυσμένων επίσης περιοχών. Αυτά είναι όμως δείγματα ή συμπτώματα. Είναι το αποτέλεσμα του γεγονότος ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει στη χώρα μας οργανωμένη αντεγκληματική πολιτική. Δεν έχουμε τη δυνατότητα τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε εθνικό επίπεδο αφενός να καταγράψουμε την εγκληματικότητα και αφετέρου να περιγράψουμε χαρακτηριστικά που θα μας οδηγήσουν σε χρήσιμα συμπεράσματα. Για παράδειγμα η Κόρινθος, η Πάτρα, ο Βόλος δεν έχουν τα ίδια προβλήματα με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο. Άρα το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι αφού γνωρίσουμε τα χαρακτηριστικά να στοχεύσουμε την πολιτική μας έτσι ώστε να λειτουργήσουμε προληπτικά. Έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα με αποκέντρωση των δομών της, αναδιοργάνωση της αστυνομίας και πάνω από όλα πιστεύω ότι χρειάζεται ένας εθνικός σχεδιασμός να μην λαμβάνονται αποσπασματικά μέτρα να είναι μέτρα τέτοια που να είναι συγκεκριμένα, αποτελεσματικά και να έχουν στο επίκεντρό τους την ασφάλεια του πολίτη. Ενός κατοχυρωμένου και συνταγματικά δικαιώματος. Με κινήσεις και μέτρα που είναι προσαρμοσμένα στις τοπικές ανάγκες σε συνεργασία με την Αστυνομία, την τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να δώσουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις στην περιφέρεια και στη χώρα γενικότερα».

Σωματείο εργαζομένων Φ.Α. Μουρίκη Α.Ε.   
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: gr@ korinthiannews.gr

Δεν θα δεχτούμε μείωση των αποδοχών μας

 

Ομόφωνη ήταν η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου εργαζομένων της εταιρείας ΄Μουρίκης΄ που συνεδρίασε στις 25 Απριλίου, να μη δεχτεί καμία μείωση στις αποδοχές των εργαζομένων, με την αιτιολογία ότι η εταιρεία είναι οικονομικά εύρωστη για να αντιμετωπίσει μια πιθανή μικρή ζημιά, αν τελικά αυτή επέλθει στο τέλος του έτους. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του σωματείου αναφέρει τα εξής: «Την 25-4-09 πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση στο Ε.Κ Κορίνθου με θέμα την οικονομική πορεία της εταιρίας και την πρόταση για συρρίκνωση του ημερομισθίου των εργαζομένων. Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε να μη δεχθούμε καμία μείωση των αποδοχών μας. Η Εταιρία είναι οικονομικά εύρωστη για να αντιμετωπίσει την πιθανή μικρή ζημιά, αν στο τέλος του 2009 αυτή τελικά επέλθει. Οι εργαζόμενοι της Εταιρίας δεν είναι οικονομικά δυνατοί. Οι αμοιβές κατά 90% είναι αυτές που προβλέπουν οι νόμοι και οι συμβάσεις, δηλαδή οι κατώτερες. Θυμίζουμε στην Εταιρία ότι εκκρεμεί η τριμερή στο Υπουργείο στην Αθήνα».

Α. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ   
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: gr@ korinthiannews.gr

Απουσία του Δήμου από τις εντάξεις

νέων σχολικών μονάδων στο νομό

 

Επικριτικός εμφανίζεται με ανακοίνωσή του ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού της Ανανεωτικής Κίνησης κ. Α. Παπαγγελόπουλος, για το ότι απουσιάζει ο Δήμος Σικυωνίων από την ένταξη νέων σχολικών μονάδων στην Κορινθία, αναφέροντας ότι ενώ υπήρχαν προτάσεις από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, η νυν Δημοτική αρχή είναι για άλλη μια φορά απούσα.  Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει: «Με ενδιαφέρον ενημερωθήκαμε από τον τοπικό Τύπο για τις ανακοινώσεις ένταξης και κατασκευής νέων σχολικών συγκροτημάτων στο νομό Κορινθίας μέσω του ΕΣΠΑ. Με μεγάλη μου λύπη όμως διαπίστωσα την απουσία του Δήμου Σικυωνίων, Δυστυχώς η νυν Δημοτική Αρχή για μία φορά απούσα έχει αναγάγει σε κύριο στόχο της, τη συγκέντρωση όσο μεγαλύτερης ποσότητας σκουπιδιών στον Δήμο μας, αδιαφορώντας για θέματα υποδομών παιδείας. Οι αρμόδιοι εξαντλούν την κινητικότητα τους στην προσωπική τους προβολή ενώ είναι γνωστά τα αιτήματα των σχολείων αλλά και των φορέων της πόλης μας για την ανάγκη για νέα σχολικά κτήρια.

Δημοτικό Σχολείο Κιάτου, Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Πασίου, 2° Λύκειο Κιάτου ήταν τα πάγια βασικά αιτήματα της πρώην Δημοτικής Αρχής και για κάποια εξ αυτών είχαν υπάρξει και δεσμεύσεις για την προώθηση τους από την Νομαρχία. Αλήθεια τι γίνεται με την κατασκευή μονάδος για το Νηπιαγωγείο στην περιοχή Κανελλοπούλου όπου υπάρχει και ιδιόκτητο δημοτικό οικόπεδο, μετά από αυτό που έγινε στο Κρυονέρι; Ως συνδυασμός της Ανανεωτικής Κίνησης Σικυωνίων εκφράζουμε την λύπη μας αλλά και την αγανάκτηση μας για την μη ικανοποίηση των πιο πάνω αιτημάτων. Αν η δημοτική Αρχή δεν είναι ικανή να κάνει νέες προτάσεις, ας αναζητήσει την επάρκεια να διεκδικήσει την υλοποίηση προηγούμενων επίσημων προτάσεων μας καθώς και υπεσχημένων και υποτίθεται προγραμματισμένων από την Νομαρχία και τον ΟΣΚ έργων (νηπιαγωγείο).

  
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: fn@korinthiannews.gr

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Μαραθώνια συνεδρίαση για την υπόθεση του μαιευτήρα -γιατρού

Αυτή τη στιγμή (19:30) είναι σε εξέλιξη στο νοσοκομείο της Κορίνθου συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου των γιατρών για την σοβαρή υπόθεση που έχει να κάνει με τον μαιευτήρα γιατρό του νοσοκομείου, ο οποίος με τα κατορθώματά του έγινε γνωστός στο πανελλήνιο. Υπάρχουν δύο κατηγορίες γιατρών σύμφωνα με πληροφορίες. Αυτοί που έχουν στραφεί ανοιχτά κατά του γιατρού για τον τρόπο που λειτούργησε αλλά και αυτοί που επιθυμούν να πέσει στα μαλακά (ο γιατρός). Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι μάλλον ο γιατρός- μαιευτήρας παραπέμπεται στο πειθαρχικό στην Αθήνα!

 

 

ΝΕΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ- ΠΑΤΡΩΝ

Αυξημένη η κίνηση στη ΝΕΟ Κορίνθου- Πατρών

Από  σήμερα το απόγευμα άρχισε η μεγάλη έξοδος και αναμένεται να είναι σημαντική λόγω της Πρωτομαγιάς και του τριημέρου. Βοηθούν εξάλλου και οι καιρικές συνθήκες. Η κίνηση είναι ήδη αρκετά αυξημένη. Οι υπηρεσίες της τροχαίας έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και είναι σε επιφυλακή για να διευκολύνεται όσο γίνεται καλύτερα η μετακίνηση. Συνιστάται από την τροχαία στους οδηγούς να μην πίνουν και να είναι προσεκτικοί. Την Κυριακή την ημέρα της μεγάλης επιστροφής τα μέτρα θα είναι δρακόντεια από την τροχαία για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων!

  
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: fn@korinthiannews.gr

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

«Χάνονται» τα δέντρα στον Πευκιά!

Είναι σοβαρό το πρόβλημα στον πευκιά Ξυλοκάστρου καθώς κινδυνεύουν να χαθούν τα δέντρα από μία αρρώστια (βαμβακίαση). Το θέμα έχει απασχολήσει δημοτικούς συμβούλους και δημότες της περιοχής όπου και αναζητούν λύσεις το συντομότερο δυνατόν. Το πρόβλημα προέκυψε όταν κάποιοι χωρίς σκοπό, από ότι λέγεται τουλάχιστον, απελευθέρωσαν μέλισσες στη περιοχή! Ακούγεται ότι υπάρχει το αντίδοτο ώστε να γίνει το ράντισμα στο δάσος αλλά κάποιοι νόμοι δεν επιτρέπουν καμία παρέμβαση σε αυτή την περιοχή. Το γεγονός έχει εξοργίσει τους κατοίκους!

  
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: fn@korinthiannews.gr

Κ. ΔΙΜΗΝΙΟ

Ο Ν. Ζαχαρόπουλος προκαλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες για τα λύματα στο Κ. Διμηνιό

Σε δηλώσεις του ο πρώην αντιδήμαρχος του δήμου Σικυωνίων κ. Ν. Ζαχαρόπουλος για το πρόβλημα στο Κ. Διμηνιό, που έχει να κάνει με τα λύματα που βγαίνουν από συγκεκριμένο εργοστάσιο, αναφέρει: «Το ζήτημα το οποίο καταγγέλλουν οι κάτοικοι στη περιοχή του Κ. Διμηνιού είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Αφορά τα λύματα, την αποχέτευση και τα επιφανειακά ακάθαρτα νερά που διοχετεύονται από την παρακείμενη βιοτεχνία επεξεργασίας δερμάτων στα σπίτια και τα κτήματα του Κ. Διμηνιού. Εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι στη δημόσια υγεία (έντομα- δυσοσμία) στον υδροφόρο ορίζοντα, στις αγροτικές καλλιέργειες και γενικά στο περιβάλλον! Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες και θα αποδοθούν. Άμεσα η δημοτική αρχή και η διεύθυνση υγείας και βιομηχανίας του νομού Κορινθίας πρέπει να κινητοποιηθούν και να εφαρμόσουν τα νόμιμα».

 

 

ΚΙΑΤΟ

Δημοτική αστυνομία αποκτά το φθινόπωρο το Κιάτο!

Όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου στο Κιάτο να λειτουργήσει δημοτική αστυνομία. Όπως αναφέρουν σε δηλώσεις τους οι υπεύθυνοι του δήμου Σικυωνίων από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο πιθανότατα να λειτουργήσει η δημοτική αστυνομία. Τα δύο άτομα ήδη εκπαιδεύονται για το σκοπό αυτό. Για την ώρα δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς με πόσα άτομα συνολικά θα λειτουργεί η δημοτική αστυνομία στο Κιάτο.

 

 

Α. ΘΕΟΔΩΡΟΙ

Ψάχνουν λύσεις για το κυκλοφοριακό στους Α. Θεοδώρους!

Στο δήμο των Αγίων Θεοδώρων το κυκλοφοριακό πρόβλημα παίρνει με τη πάροδο του χρόνου όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο το πρόβλημα είναι πολύ έντονο! Όταν ένας δήμος αποτελεί προάστιο των Αθηνών σίγουρα θα επιβαρύνεται και κυκλοφοριακά και αυτό δεν είναι βέβαια πρόβλημα μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά όλου του χρόνου. Γι’ αυτό η δημοτική αρχή Αγίων Θεοδώρων φροντίζει να βάλει σε προτεραιότητα όσο γίνεται περισσότερα μέτρα έτσι όπως αυτά προτείνονται μέσα από την κυκλοφοριακή μελέτη. Το θέμα είναι να γίνει το συντομότερο κάτι γιατί σε λίγο η κατάσταση θα είναι ανυπόφορη!

 

 

ΚΙΑΤΟ

Την ερχόμενη εβδομάδα εκδικάζεται η έφεση του Α. Τσουλούφα για το δυστύχημα του 2000

Την ερχόμενη εβδομάδα 7 Μαίου θα εκδικαστεί τελικά η έφεση που άσκησε ο Α. Τσουλούφας και οι πρώην συνεργάτες του στην απόφαση του εφετείου Ναυπλίου πριν από λίγο καιρό σχετικά με το δυστύχημα του 2000. Για το δυστύχημα που έχασαν τη ζωή τους δύο υπάλληλοι καθαριότητας καταδικάστηκαν σε δώδεκα μήνες φυλάκιση ο Α. Τσούλουφας και οι πρώην συνεργάτες του. Τώρα όλοι αναμένουν τη νέα απόφαση της έφεσης στις 7 Μαίου. Πιο συγκεκριμένα η τελευταία απόφαση στο δικαστήριο του Ναυπλίου ήταν καταπέλτης τόσο για τον δήμαρχο Σικυωνίων κ. Α. Τσουλούφα, όσο για τον πρώην αντιδήμαρχο Σικυωνίων και νυν νομαρχιακό σύμβουλο κ. Ν. Σώκο όσο και για τον προϊστάμενο του τμήματος καθαριότητας κ. Θ. Ασημακόπουλο. Πιο συγκεκριμένα καταδικάστηκαν οι τρεις (από τους πέντε) κατηγορούμενους (που αναφέρονται παραπάνω) από 12 μήνες για κάθε ανθρωποκτονία (12+12) συν 6 μήνες για σωματική βλάβη κατά συρροή για τον επιζόντα. Ορίστηκε κατά συγχώνευση για τον καθένα από τους τρεις 21 μήνες φυλάκιση. Η απόφαση αυτή είναι με τριετή αναστολή και ασκήθηκε έφεση από τους κατηγορουμένους

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ   
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: fn@korinthiannews.gr

ΚΙΑΤΟ

Τι περίεργα πράγματα είναι αυτά στη περιοχή του Κ. Διμηνιού! Αυτοί που κατήγγειλαν το εργοστάσιο από όπου βγαίνουν τα λύματα στη περιοχή τους δέχονται και απειλές! Κάποια μηνύματα έφτασαν στον κάτοικο της περιοχής κ. Θ. Παπακρίβο όπως λέει ο ίδιος, αλλά δεν μασάει από αυτά!

 

Κάποιοι τα έχουν βάλει στο Κ. Διμηνιό με τον μελετητή της άδειας για το εργοστάσιο που βγάζει τα λύματα στο Κιάτο. Μάλλον είναι το ίδιο πρόσωπο που τα έχουν πάρει και κάποιοι από τους κατοίκους του Μεγάλου Βάλτου τελευταία!

 

Το χειρότερο όλων είναι ότι το πρόσωπο το οποίο περιγράφεται παραπάνω ασχολείται με την πολιτική και έχει φιλοδοξίες μάλιστα! Δεν είναι και ότι καλύτερο να έχει δύο δημοτικά διαμερίσματα  απέναντί του!

 

Ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Σ. Παπαθεοφάνους συνταξιοδοτήθηκε πλέον από ότι ακούσαμε! Βασικά μας ήρθε λίγο απότομα γιατί κάπου παρακάτω περιμέναμε αυτή την στιγμή! Εκτός και αν δεν έχουμε κάνει σωστούς τους υπολογισμούς μας!

 

Πλέον ο παραπάνω νομαρχιακός σύμβουλος θα έχει περισσότερο χρόνο να ασχοληθεί με τα κοινά! Για να δούμε ποιες θα είναι οι πολιτικές φιλοδοξίες του από εδώ και κάτω!

 

 

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Τελικά τι είναι αυτά τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα σχετικά με το νερό που τρέχει στις βρύσες των Κορινθίων. Για ποιο λόγο αναφέρθηκαν όλα αυτά τελευταία; Υπάρχει μήπως κάποια σκοπιμότητα σε αυτό το θέμα;

 

Μάλλον πρέπει να γίνει …δημοψήφισμα στο δήμο Κορινθίων για το ποιοι θέλουν να γίνει και πως οι πεζοδρομήσεις στη πόλη της Κορίνθου. Τελευταία υπάρχουν πολλές αντιδράσεις και πολλά ερωτηματικά από πολλούς για το θέμα αυτό!

 

 

ΝΕΜΕΑ

Τι μπηχτή ήταν αυτή που έριξε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης του δήμου Νεμέας κ. Β. Ανδριανάκου! Ανέφερε σε πρόσφατη εκπομπή ότι καλό θα είναι τα πρόσωπα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν στις περασμένες εκλογές τον κ. Καλατζή και τώρα δηλώνουν ότι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι, να αναγνωρίζουν το λάθος τους και έρθουν μαζί του (τον συνδιασμό του εννοούσε) στις επόμενες δημοτικές εκλογές! Το πέρασε το μήνυμα ο κ. Ανδριανάκος εκεί που έπρεπε!

 

 

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Μάχιμος είναι ο Α. Ζάρρος στο Ξυλόκαστρο. Όλα δείχνουν ότι θα διεκδικήσει ξανά την δημαρχεία στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Είναι αποφασισμένος τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη του συνδυασμού του να μπουν στο δημοτικό συμβούλιο την επόμενη φορά! Η πορεία θα δείξει τι θα συμβεί…

 

Ψάχνουμε ένα θέμα το οποίο απασχολεί τους κατοίκους του τοπικού διαμερίσματος Παναριτίου και έχει να κάνει με την ύδρευση. Θα θέσουμε σύντομα τα ερωτήματά μας στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ κ. Κ. Κλωνή προκειμένου να δώσει τις εξηγήσεις που χρειάζεται στους δημότες!

 

 

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ

Επέστρεψε με ανακοινώσεις ο Π. Λέκκας στο δήμο Σαρωνικού αναφέροντας για τα πολιτικά αυτή τη φορά και τις επιλογές που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ. Δεν άφησε αιχμές για τον Σ. Τόγια τουλάχιστον στη παρούσα φάση. Πως και έτσι άραγε; Τελευταία δεν επιτίθεται όπως πριν στον δήμαρχο Σαρωνικού!

 

 

ΒΡΑΧΑΤΙ

Τελικά για ποιο λόγο άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε σπίτι σήμερα τα ξημερώματα στο Βραχάτι; Πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών άραγε; Το θέμα απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής. Οι έρευνες των αστυνομικών στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση! Αλλά πολύ δύσκολα εντοπίζονται οι δράστες σε τέτοιες περιπτώσεις! Δεν θυμόμαστε για να πούμε την αλήθεια τουλάχιστον στην Κορινθία να έχει γίνει κάποια σύλληψη ως τώρα σε ανάλογη περίπτωση!

Επόμενη σελίδα: »