30 Σεπτεμβρίου 2009

Α. Κόρκα   
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: gr@ korinthiannews.gr

Στηρίζουμε τους αγρότες, αναζωογονούμε

την ύπαιθρο, ενισχύουμε την ελληνική οικονομία

Η υπ. Βουλευτής κα Αθηνά ΚΟΡΚΑ ξεκίνησε το πρόγραμμα των κοινών εμφανίσεων με τους συνυποψηφίους της από το Ξυλόκαστρο και το Κιάτο. Στις ομιλίες της αναφέρθηκε στα κυβερνητικά μέτρα για την ενίσχυση του αγροτικού πληθυσμού, τονίζοντας: «Η Κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ έθεσε από την πρώτη στιγμή σε προτεραιότητα τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής, εφαρμόζοντας ολοκληρωμένη αγροτική πολιτική. Η πολιτική αυτή, η οποία εφαρμόστηκε στον αγροτικό τομέα, συνέβαλε στη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος, της ποιότητας στην παραγωγή των προϊόντων της υπαίθρου, καθώς και της ποιότητας στη ζωή και τη δράση του Έλληνα αγρότη. Με στοχευμένες παρεμβάσεις και σειρά μέτρων ενίσχυσε το εισόδημα των αγροτών και την αγροτική παραγωγή, αντιμετωπίζοντας τις ανάγκες και τα προβλήματα των αγροτών με πράξεις και όχι με λόγια και ανεύθυνες υποσχέσεις. Συγκεκριμένα από την Κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ:

  • Με διαφάνεια, νομιμότητα, εμπρόθεσμα και σε καθορισμένες ημερομηνίες καταβλήθηκαν στους αγρότες οι κοινοτικές επιδοτήσεις και οι οικονομικές ενισχύσεις,
  • Στηρίχθηκαν οι αγροτικές οικογένειες στην Ελληνική Περιφέρεια, με το ποσό των 600 εκατομμυρίων €υρώ για επενδύσεις σε μικρές και μεσαίες αγροτικές επιχειρήσεις. Μ’ αυτό τον τρόπο όχι μόνο πραγματοποιούνται επενδύσεις που χρειάζεται η χώρα αλλά δόθηκε και στους αγρότες η δυνατότητα να αυξήσουν τις δραστηριότητες και το εισόδημά τους,
  • Καταβλήθηκαν 500 εκατομμύρια €υρώ για την κατ’ εξαίρεση ασφαλιστική κάλυψη των ζημιών, που προκλήθηκαν το 2008 σε μια σειρά προϊόντων από δυσμενείς καιρικές συνθήκες,
  • Στις αρχές Δεκεμβρίου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, πιστώθηκαν οι λογαριασμοί 900.000 αγροτών Ενιαίας Ενίσχυσης,
  • Επισπεύσθηκε η καταβολή αυξημένων αποζημιώσεων ΕΛ.Γ.Α. και Π.Σ.Ε.Α.,
  • Δόθηκαν οικονομικές ενισχύσεις εξισωτικής αποζημίωσης σε 90.000 δικαιούχους αγρότες των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών,
  • Αποφασίστηκε η επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες,
  • Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και αγρότισσες δεν θα πληρώνουν ούτε ένα €υρώ, από το 2009 και μετά, για να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματά τους,
  • Ελήφθη μια σειρά μέτρων οικονομικού χαρακτήρα προς όφελος των αγροτών, όπως ο αναπτυξιακός νόμος, η ρύθμιση των πανωτοκίων, η προμήθεια φθηνού πετρελαίου, ευνοϊκότεροι όροι για επιδότηση επιτοκίου Α’ κατοικίας και η αύξηση των συντάξεων του Ο.Γ.Α.

Με τα προαναφερόμενα μέτρα που λάβαμε σαν Κυβέρνηση, θέσαμε τις βάσεις για ένα αγροτικό χώρο χωρίς δεκανίκια, ανεξάρτητο και με ελπίδα για το μέλλον. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο, απαιτούνται βαθιές τομές και διαρθρωτικές αλλαγές, που θα οδηγήσουν σε βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη στον αγροτικό χώρο. Θα συνεχίσουμε, κτίζοντας πάνω στο όραμά μας για την ανάπτυξη του αγροτικού χώρου της Ελλάδας, με την υλοποίηση των κυβερνητικών μας δεσμεύσεων, που δεν επιτεύχθηκαν μέχρι σήμερα, αλλά και με το σχεδιασμό νέων πολιτικών και δράσεων, με γνώμονα τη διασφάλιση του Έλληνα αγρότη και την ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου. Στηρίζουμε τους αγρότες, αναζωογονούμε την ύπαιθρο, ενισχύουμε την ελληνική οικονομία».

Πάνος Μπεγλίτης:   
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: gr@ korinthiannews.gr

Εμείς θα προχωρήσουμε με όλους μαζί, με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις

του τόπου. Αυτή είναι η ανάγκη σήμερα για την Ελλάδα

Απόσπασμα συν/ξης του υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο ρ/σ της ΝΕΤ

Π. ΓΑΒΡΑ: Κύριε Μπεγλίτη, αίσθηση προκαλεί η αναφορά του κ. Παπανδρέου στη συνέντευξη του στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ότι σε περίπτωση βεβαίως εκλογής θα χρησιμοποιήσει και πρόσωπα εκτός των εσωκομματικών τειχών.

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Ασφαλώς. Νομίζω ότι είναι μια πολύ τολμηρή και γενναία προσέγγιση από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου. Δείχνει, στη συνέχεια και του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ότι το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει με την κοινωνία, με όρους κοινωνίας, με καταξιωμένα στελέχη που θα στελεχώσουν τον κρατικό μηχανισμό και τη Δημόσια Διοίκηση, που δεν μπορεί και δεν πρέπει κατ’ ανάγκη να έχουν κομματικό διαβατήριο. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε κα Γαβρά με τα κομματικά διαβατήρια. Δεν μπορούν να μας πάνε πουθενά.  Σήμερα βρισκόμαστε σε μια κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος. Άρα για να αντιμετωπίσουμε και να την υπερβούμε αυτή την κρίση, χρειάζεται να μιλήσουμε με την κοινωνία. Και αυτό, κατά την άποψη μου, τονίζει συνεχώς ο Παπανδρέου και σωστά το τονίζει. Οι πολίτες έχουν ανάγκη να δουν στην πολιτική, να δουν στη διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων και στελέχη κοινωνικά καταξιωμένα, επιστημονικά καταξιωμένα. Αυτή είναι σήμερα η ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας.

Π. ΓΑΒΡΑ: Βεβαίως κ. Μπεγλίτη ξέρετε τώρα, υπάρχει και αυτή η άποψη που λέει ότι «εμείς αγωνιζόμαστε για να βγει το ΠΑΣΟΚ, τρέχουμε από δω, τρέχουμε από κει, και στο τέλος θα μείνουμε και εκτός;» Ή, λέτε ότι αυτό δεν υπάρχει πλέον στο ΠΑΣΟΚ;

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Ο καθένας προσφέρει με βάση τις δυνατότητες του για το συλλογικό καλό. Αν κάποιοι προσφέρουν για να το εξαργυρώσουν ατομικά, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Δεν αφορά την παράταξη μας. Δεν αφορά πολύ περισσότερο τον ελληνικό λαό, την κοινωνία με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα. Αυτή είναι η εθνική ευθύνη. Να βγούμε λίγο πιο ψηλά από τις διαχωριστικές γραμμές που μέχρι σήμερα είχαν λειτουργήσει και αρνητικά για την πολιτική μας ζωή, αλλά και γενικότερα για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου.

Π. ΓΑΒΡΑ: Η ανάγκη είναι αυτή και νομίζω οι πολίτες το στέλνουν το μήνυμα σαφώς κ. Μπεγλίτη. Το θέμα είναι αν και η νοοτροπία έχει αλλάξει στο εσωτερικό του κόμματος σας. Και δεν μιλάω μόνο για υποψήφιους και για βουλευτές και για πολιτικούς. Γενικότερα μέσα στο πεδίο το κομματικό.

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Να σας πω. Οι νοοτροπίες αλλάζουν καθημερινά όταν υπάρχει σχέδιο, όταν υπάρχει αποφασιστικότητα, συνέπεια, τόλμη για την υπεράσπιση του κυβερνητικού προγράμματος . Και πιστεύω ότι και μέσα από τα δείγματα γραφής, από την επομένη των εκλογών, με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αυτές οι νοοτροπίες, πολύ περισσότερο αρνητικές συμπεριφορές που είδαμε στο παρελθόν, δεν θα έχουν καμιά θέση, πολύ περισσότερο καμιά τύχη. Είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα. Επομένως δεν θα συγχωρεθεί καμιά αρνητική συμπεριφορά. Και αυτό το ξέρουμε, το γνωρίζουμε όλοι. Το βλέπουμε στον κόσμο, στις συμπεριφορές του κόσμου. Ανοχή δεν θα υπάρχει και, κατά την άποψη μου και σωστά, πρέπει να μπούμε αμέσως να δουλέψουμε. Θα είμαστε καθημερινά στο μικροσκόπιο.

Π. ΓΑΒΡΑ: Μα αυτές οι συμπεριφορές είναι που στοιχίζουν στη Νέα Δημοκρατία κ. Μπεγλίτη από τους πολίτες.

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Ακριβώς. Και στοίχισαν και στο ΠΑΣΟΚ.

Π. ΓΑΒΡΑ: Σωστά το λέτε, στο παρελθόν. Επομένως….

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Και στη Νέα Δημοκρατία στοίχισαν, άρα επομένως δεν έχει κανείς μας το δικαίωμα να δημιουργεί προβλήματα στις παρατάξεις μας. Πολύ περισσότερο εγώ μιλάω για το ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα αυτό, όταν ο κόσμος μας πιστώνει σήμερα για μια ακόμη φορά με εμπιστοσύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν μπορούμε να διαψεύσουμε τους πολίτες. Δεν μπορούμε να τους προδώσουμε»…

ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ:   
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: gr@ korinthiannews.gr

ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την προσφυγή μας στην κάλπη, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τη θέση που πιστεύω ότι πρέπει τόσο οι ψηφοφόροι όσο και οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας να έχουν κατά νου την ώρα της κρίσιμης αναμέτρησης:

 

  • Ο αγώνας δίνεται για την παράταξη και την κυβέρνηση που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της ευθύνης και της ανάπτυξης.
  • Ο αγώνας δίνεται για τον Πρωθυπουργό των κρίσιμων αποφάσεων και της θαρραλέας αυτοκριτικής.
  • Ο αγώνας δίνεται για τους νεοδημοκράτες που παρόλη την πικρία που δικαίως νιώθουν, αναζητούν την ελπίδα που μόνο το κόμμα τους μπορεί να πραγματώσει. Κι αυτό το γνωρίζουν καλά!

Αυτή τη στιγμή, όλοι πρέπει να βάλουμε στην άκρη τις προσωπικές φιλοδοξίες μας και να μιλήσουμε στην καρδιά αλλά πάνω απ’ όλα στο μυαλό των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι στο χέρι τους. Το μέλλον της χώρας είναι στο χέρι τους… Τα προσωπικά ζητούμενα αυτή τη στιγμή πρέπει να παραμεριστούν. Η μάχη του σταυρού δίνεται πάνω απ’ όλα για την παράταξη. Εμείς, οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, είμαστε οι στρατιώτες αυτού του αγώνα και τα «πολεμοφόδιά» μας είναι οι ξεκάθαρες κουβέντες και το συλλογικό συμφέρον. Γιατί η σοφία της πολιτικής και η ωριμότητα των πολιτικών εκφράζεται ακόμα και τις πιο κρίσιμες στιγμές με μία μόνο γλώσσα: τη γλώσσα της αλήθειας. Ας μιλήσουμε μ’ αυτήν και τότε μόνο θα μπορούμε να πούμε ότι δώσαμε έναν καλό και τίμιο αγώνα.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2009   
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: gr@ korinthiannews.gr

Στο Κιάτο την Πέμπτη το βράδυ ο Πάνος Μπεγλίτης

Το Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και Υποψήφιος Βουλευτής του Νομού Κορινθίας Πάνος Μπεγλίτης θα μιλήσει στο Κιάτο σήμερα Πέμπτη 1η  Οκτωβρίου, στις 21:00, στην πλατεία Ελευθερίας (Μαυρούλια και Κλεισθένους).

ΕΚΛΟΓΕΣ 2009   
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: gr@ korinthiannews.gr

Το πρόγραμμα ομιλιών του Πελοπίδα Καλλίρη

Υποψήφιου βουλευτή Κορινθίας της Ν.Δ.

Στο πλαίσιο των συναντήσεών του με τους πολίτες της Κορινθίας και της ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στο νομό, σήμερα Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, ο υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης θα βρίσκεται:

17:30             ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ Εκλογικό Κέντρο (απέναντι από ΟΤΕ)

18:00             ΚΕΧΡΙΕΣ 

18:30             ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑ καφενείο Παπαφίλη

19:00              ΕΞΑΜΙΛΙΑ καφενείο Μούτσου

20:00              ΚΟΡΙΝΘΟΣ κεντρική ομιλία

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου   
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: gr@ korinthiannews.gr

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου

Το Σάββατο 3η Οκτωβρίου ε.ε., ημέρα κατὰ την οποία η Αγιώτατη Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας  κ.κ. Διονύσιος άγει τα ονομαστήριά του. Το βράδυ της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου ε.ε. και ώρα 18.30’ στον Ιερὸ Καθεδρικὸ Ναὸ του Αποστόλου Παύλου στήν Κόρινθο θα τελεσθή πολυαρχιερατικς Μέγας Εσπερινς και θα εκτεθούν εις προσκύνησιν αποτμήματα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.  Στον ίδιο Ι. Ναὸ το Σάββατο 3 Οκτωβρίου και ώρα 7.00’ – 10.30’ π.μ. θα λάβη χώρα Όρθρος και πολυαρχιερατικ Θ. Λειτουργία, στην οποίαν θα συμμετάσχουν πλέον των 15 Μητροπολιτών. Μετὰ το τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας θα δεχθεί με πολλή χαρά τις εόρτιες ευχές του Ποιμνίου του στον Ι. Ναὸ του Αποστόλου Παύλου, λόγω ελλείψεως χώρου στό Επισκοπείο, όπου προσωρινώς στεγάζεται η Ιερά Μητρόπολις. Παρακαλείσθε όπως με την συμμετοχ σας στις παραπάνω εορταστικές Λατρευτικές κδηλώσεις τιμήσετε τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου και βεβαίως συγχαρήτε τον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, τον οποίο θά χαροποιήσει ιδιαιτέρως η παρουσία σας καί θα ενδυναμωθούν οι ποιμαντικές ενέργειές του για όλους μας.

Οι Κορίνθιοι αναγνωρίζουν το ήθος

και την πολιτική συνέπεια του Τάσου Χωρέμη

O Υποψήφιος Βουλευτής Τάσος Χωρέμης, επισκέφθηκε στις 29/ 9/09  το Δημαρχείο Κιάτου  , και συναντήθηκε προσωπικά   με όλους τους  υπαλλήλους όλων  των υπηρεσιών, συνέχισε τις επισκέψεις του και σε  άλλες υπηρεσίες του Δήμου Σικυωνίων. Στο ΚΑΠΗ Σικυωνίων η υποδοχή ήταν ιδιαίτερα εγκάρδια και φιλική από τα μέλη   που παρευρίσκονταν στο χώρο. Γνωρίζουν τον Τάσο Χωρέμη και τον συμπατριώτη  τους πολύ καλά ,  ιδιαίτερα , μέσα από τις  ευαισθησίες του και την συμπαράστασή του ,  σε θέματα που τους αφορούν λόγω των προβλημάτων της ηλικίας τους , στους περισσότερους των οποίων έχει επανειλημμένα συμπαρασταθεί  με την επαγγελματική του  ιδιότητά ως Γιατρός . Το απόγευμα  της ίδιας ημέρας  στην κεντρική του ομιλία στο Λουτράκι , οι κάτοικοι απέδειξαν με την δυναμική  τους παρουσία,  ότι πέντε ημέρες πριν τις εκλογές,    ο Τάσος Χωρέμης  βρίσκεται  πλέον λίγο πριν το νήμα , βρίσκεται μία ανάσα από την Βουλή , όπου οι συμπατριώτες του από όλη την Κορινθία , αξιολογώντας την προσωπική και πολιτική του πορεία τον εμπιστεύονται και θα τον τιμήσουν με την ψήφο τους για άλλη μία φορά , σίγουροι για την Πολιτική του Συνέπεια που είναι και  το μοναδικό μέσον προκειμένου  η Πολιτική να διασφαλίσει το ΄Ηθος της. Ο Τάσος Χωρέμης  τους ανέλυσε  την άθλια   κατάσταση σε όλα τα επίπεδα  που   αφήνει η Ν.Δ  στην πατρίδα μας και την οποία θα  παραλάβει το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Αναφέρθηκε στο παρελθόν των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ   ένα παρελθόν που αποτελεί την δύναμη εμπειρίας για ένα μέλλον προόδου και ανάπτυξης για την χώρα μας. Έχουμε είπε  τη δύναμη να Αντιδρούμε , να Αυτοκρινόμαστε , να Εξελισσόμαστε και να Προχωρούμε στην Νέα Αλλαγή  που εγγυάται την Νέα και Ασφαλή Πορεία στο μέλλον. Το όραμά μας  είναι μια νέα  πρόκληση για τον λαό μας. Με Δίκαιο φορολογικό σύστημα και Διαφανή Δημόσια Διαχείριση, με Προτεραιότητα στο Περιβάλλον  με νέο Ενεργειακό Σχεδιασμό για την           “Πράσινη Οικονομία”  που φέρνει Ανάπτυξη με Σεβασμό στο Περιβάλλον . Με Αναγέννηση του Κοινωνικού  Κράτους,  Με  ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας , Με Δημόσια Διοίκηση που σέβεται όλους τους πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ είναι η πολιτική δύναμη που θα υποστηρίξει τους Αγρότες , τους Μικρομεσαίους , τους Συνταξιούχους , τους Εργαζόμενους και ιδιαίτερα με ευαισθησία και όραμα για  την νέα γενιά που οδηγήθηκε με τις πολιτικές της Ν .Δ   στην απαξίωση της πολιτικής και των εκφραστών της. Και τους κάλεσε όλους  με  πνεύμα αγωνιστικό και ενωτικό να δώσουν τη μάχη για την Νίκη του ΠΑΣΟΚ , Νίκη του Γ.Παπανδρέου  και  στην Κορινθία μας για Νίκη του Τάσου Χωρέμη .

ΒΟΧΑ   
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: fn@korinthiannews.gr

 

Έδιωξαν τους μετανάστες από το Ζευγολατιό

 

Επιχείρηση «σκούπα» πραγματοποιήθηκε, από την αστυνομία και το δήμο Βόχας, στους μετανάστες που έμεναν σε ένα παλιό εργοστάσιο, έξω από το Ζευγολατιό. Σε αυτό το χώρο έμεναν περίπου 200 άτομα κάτω από άθλιες συνθήκες. Τόσο το εργοστάσιο όσο και ο χώρος γύρω από αυτό αποτελούσε εστία μόλυνσης (για την ανάγκη τους χρησιμοποιούσαν τα χωράφια).

 

Αυτό το οποίο απασχολούσε περισσότερο τους κατοίκους είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι τον χειμώνα δεν έχουν δουλειά και έτσι θα αναγκάζονταν να κλέψουν για να ζήσουν. Η δημοτική αρχή ειδοποίησε πρώτα τους ανθρώπους αυτούς ότι έπρεπε να μαζέψουν τα πράγματά τους και να φύγουν καθώς θα ακολουθούσε επιχείρηση από την αστυνομία.

 

Κάποιοι είχαν φροντίσει με την ειδοποίηση να λάβουν τα μέτρα τους και να έχουν ετοιμάσει τα πράγματά τους. Κάποιοι άλλοι όμως δεν φρόντισαν να το κάνουν και έτρεχαν την τελευταία στιγμή. Βέβαια ότι έχει απομείνει θα απομακρυνθεί αύριο το πρωί. Ο δήμαρχος Βόχας κ. Γ. Λιούντρης αναφέρει σε δηλώσεις του ότι αυτό έπρεπε να γίνει καθώς εκτός ότι το σημείο αυτό αποτελεί εστία μόλυνσης, δεν μπορούσαν να νιώθουν ασφαλείς και οι δημότες ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα καθώς τα άτομα αυτά δεν έχουν δουλειά και θα αναγκαστούν να κλέψουν!

ΣΟΛΥΓΕΙΑ   
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: fn@korinthiannews.gr

 

Ο 39χρονος από τον Κόρφο κατέβαλλε 3.000 ευρώ ως εγγύηση και αφέθηκε ελεύθερος

 

Πέρασε σήμερα το κατώφλι του ανακριτή ο 39χρονος από τον Κόρφο που είχε μετατρέψει το σπίτι του σε …θερμοκήπιο χασίς. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφού πρώρα κατέβαλλε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ ως εγγύηση. Να θυμίσουμε ότι η αυλή του σπιτιού του δράστη θύμιζε «θερμοκήπιο χασίς» καθώς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες δενδρύλλια χασίς.

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ   
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: fn@korinthiannews.gr

 Κάηκαν εφτά στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης

 

Άλλη μία φωτιά εκδηλώθηκε την Τρίτη το βράδυ (20:30) στο τοπικό διαμέρισμα του Αγίου Ιωάννη όπου και κάηκαν εφτά περίπου στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Την προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς έχει αναλάβει η πυροσβεστική υπηρεσία Κορίνθου. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε από καύση χορταριών από ιδιώτες.

 

Η φωτιά έφυγε, πέρασε σε θαμνώδη περιοχή με αποτέλεσμα στη συνέχεια να καούν τα εφτά στρέμματα. Η φωτιά τέθηκε υπο πλήρη έλεγχο στις 22:00 το βράδυ. Στη φωτιά που αναφέρεται παραπάνω αν δεν υπήρχε άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστών θα είχε κινδυνεύσει δασική έκταση!

Επόμενη σελίδα: »