Άλλο ένα ευχάριστο νέο για τους Κορίνθιους! -Το΄ πε και το΄ κανε ο Νανόπουλος! -Ποιους ευχαρίστησε ο δήμαρχος!

Επιτέλους! Παραχωρήθηκαν τα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου ΕΠΙΣΗΜΑ στο δήμο Κορινθίων. Κάτι το οποίο περίμεναν οι Κορίνθιοι γίνεται πράξη προκειμένου να αξιοποιηθεί ο χώρος! Ήταν ένα θέμα που απασχόλησε από την αρχή τη δημοτική αρχή του Νανόπουλου, το δεσμεύτηκαν, το προσπάθησαν και τελικά τα κατάφεραν!

Είναι ίσως η μοναδική δημοτική αρχή που έχει δείξει τόσο ενδιαφέρον στο παραλιακό κομμάτι της Κορίνθου που για χρόνια έμενε αναξιοποίητο! Έχουμε κάνει τόσες αναφορές ως τώρα για όλες τις εργασίες στην παραλιακή ζώνη!

Αυτό το οποίο έλεγε ο Νανόπουλος: “Η Κόρινθος στρέφει ξανά το μέτωπο στην θάλασσα”, γίνεται πραγματικότητα και κερδίζει τα θετικά σχόλια όλων!

Από το δήμο Κορινθίων αναφέρεται:

«Παραχωρήθηκαν τα μπαζώματα Αγίου Νικολάου ΕΠΙΣΗΜΑ στο δήμο Κορινθίων

Βασίλης Νανόπουλος: Η Κόρινθος στρέφει ξανά το μέτωπο στην θάλασσα. Μια ακόμα ΔΕΣΜΕΥΣΗ που έγινε ΠΡΑΞΗ!

«Το όνειρο των Κορινθίων υλοποιείται. Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα έγινε από την δημοτική μας αρχή! Με πολλή δουλειά, στόχευση και υψηλό αίσθημα καθήκοντος! Δεσμευτήκαμε να στρέψουμε το βλέμμα της πόλης στην θάλασσα και υλοποιούμε την δέσμευση μας αυτή με συνέπεια! Ομόφωνα  η ΕΤΑΔ την Πέμπτη αποφάσισε την παραχώρηση των μπαζωμάτων του Αγίου Νικολάου στο Δήμο Κορινθίων! Δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος διότι ξεκινάμε το αμέσως επόμενο βήμα, εκείνο της αξιοποίησης μιας τεράστιας έκτασης 55 στρεμμάτων, η οποία  αλλάζει την φυσιογνωμία της πόλης, δίνει νέα ταυτότητα στην περιοχή, έναν πολυχώρο αναψυχής, ξεκούρασης και δραστηριοτήτωνσε κατοίκους και επισκέπτες.»

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος από τον χώρο των μπαζωμάτων Αγίου Νικολάου, συνοδευόμενος από την ομάδα που εργάστηκε για το αποτέλεσμα ,ανακοίνωσε την είδηση που οι Κορίνθιοι ανέμεναν για δεκαετίες! Την παραχώρηση της έκτασης στο Δήμο προς αξιοποίηση! Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑΔ αποφάσισε ομόφωνα την Πέμπτη την παραχώρηση στο δήμο Κορινθίων, είχε  προηγηθεί την Δευτέρα, ανάλογη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί απέδωσαν καρπούς η προσπάθεια και η δουλειά που κάναμε τα 3 τελευταία χρόνια. Από την αρχή της θητείας μου έθεσα την παραχώρηση των μπαζωμάτων ως στόχο θητείας. Τα καταφέραμε! Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχε συμβεί χωρίς εξαιρετική δουλειά των δυο ειδικών συνεργατών μου, της δικηγόρου Έρρικας Καραμαλίκη και του Πολιτικού Μηχανικού Κώστα Παπασταμόπουλου , τους ευχαριστώ θερμά!

Ευχαριστώ θερμά επίσης για την πολύτιμη βοήθεια του στην εξέλιξη της διαδικασίας τον τ.Υπουργό Χ. Δήμα αλλά και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δυο φορές χρειάστηκε να παρέμβω στον πρωθυπουργό προκειμένου να απεμπλακεί η διαδικασία και η ανταπόκριση ήταν άμεση.

Ευχαριστώ ακόμα τις υπηρεσίες του δήμου, την πολεοδομία και τις τεχνικές υπηρεσίες για τις δικές τους σημαντικές ενέργειες. Κατορθώσαμε όλοι μαζί έναν άθλο!

Ότι για πλέον των 30 ετών εκκρεμούσε, λύθηκε από την δημοτική μας αρχή σε 3 χρόνια!

Ξεκινούμε σήμερα έναν νέο αγώνα, αυτόν της αξιοποίησης!»

Τον δήμαρχο συνόδευαν στην έναρξη εργασιών καθαρισμού της περιοχής, σημειώνοντας την αξία της εξέλιξης, οι ειδικοί συνεργάτες Έρρικα Καραμαλίκη και Κώστας Παπασταμόπουλος, Οι Αντιδήμαρχοι Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων Κωνσταντίνα Κόλλια και Γιώργος Πούρος, οι πρόεδροι δημοτικού λιμενικού ταμείου και Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής Παναγιώτης Λαζόπουλος και Βασίλης Γεώργαρης, οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Τουρισμού Δημήτρης Μπίτζιος και Τιμολέων Πιέτρης, στελέχη της παράταξης του δημάρχου Παναγιώτης Σακελλαράκης και Μαρία Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου Αντώνης Κυριαζής.

Η δημοτική αρχή ολοκλήρωσε με εξαιρετική επιτυχία την προσπάθεια που ξεκίνησε το 2019, προσπερνόντας σκόπελους διαδικασιών και λύνοντας Γόρδιους διοικητικούς δεσμούς. Με αποτελεσματική διοίκηση, κόντρα σε ιδεολογήματα και αμφισβητήσεις για το αποτέλεσμα έδειξε και απέδειξε πως δεν διαθέτει μόνο όραμα και σχεδιασμό για την δήμο κορινθίων αλλά και ικανότητα υλοποίησης.

Η αξιοποίηση των 55 στρεμμάτων στον Άγιο Νικόλαο, η ενοποίηση του παραλιακού μετώπου έως και το Λουτράκι και η ανάπλαση στην είσοδο της πόλης και τον παλαιό σταθμό του ΟΣΕ είναι  3  έργα «σταθμοί» για τον δήμο Κορινθίων, έργα που δρομολογήθηκαν και υλοποιούνται από την παρούσα δημοτική αρχή, έργα που αλλάζουν την φυσιογνωμία της πόλης, στρέφουν την Κόρινθο στην θάλασσα και ουσιαστικά αναδεικνύουν το τεράστιο παραλιακό της μέτωπο αποδίδοντας το στους κατοίκους και επισκέπτες της.Αυτό είναι το χρέος μας!

Η ανακοίνωση της παραχώρησης των μπαζωμάτων συνοδεύτηκε από 2 ακόμα σημαντικές ειδήσεις. Ο Πρόεδρος του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παναγιώτης Λαζόπουλος ανακοίνωσε την χωροθέτηση της χερσαίας ζώνης και την ανάθεση σε εταιρία, εκπρόσωποι της οποίας παρίσταντο, της δημιουργίας Μαρίνας ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Αντώνης Κυριαζής γνωστοποίησε το έγγραφο παραχώρησης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο στρατόπεδο Κεγχρεών για την τοποθέτηση της μονάδας αφαλάτωσης».

Κ.Ν