Έθιξαν και το σοβαρό θέμα με την παιδιατρική στο νοσοκομείο Κορίνθου αλλά…

Το πρόβλημα με την κλειστή παιδιατρική στο νοσοκομείο Κορίνθου είναι πολύ σοβαρό και μέχρι σήμερα λύση δεν έχει βρεθεί. Επι θητείας του ΣΥΡΙΖΑ λύση δεν βρέθηκε. Για να δούμε επι θητείας της ΝΔ τι θα γίνει! Οι Κορίνθιοι βουλευτές πόσο σοβαρά θα ασχοληθούν με αυτό το θέμα; Θα δείξει…

Από τον Ιατρικό σύλλογο Κορινθίας αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Τη Τρίτη 3/9/2019, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Χρυσοχοΐδη με θέμα την επικείμενη μεταφορά 600 περίπου μεταναστών στο στρατόπεδο Κορίνθου. Η συνάντηση ορίστηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κορινθίων κου Νανόπουλου, ο οποίος προσκάλεσε, μεταξύ άλλων και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας.

Ο κος Μέλλος, απευθυνόμενος στον Υπουργό, τόνισε: «υγειονομικά δεν υπάρχει καμία απειλή για τη δημόσια υγεία. Σε αυτή τη κατεύθυνση, όμως, για την  διασφάλιση της ομαλότητας, προτείνουμε τη σύσταση άρτια εξοπλισμένου ιατρείου με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό με 24ωρη λειτουργία. Μια πρωτοβάθμια δομή, δηλαδή, που θα καλύπτει τις ανάγκες των μεταναστών και θα «φιλτράρει» τις παραπομπές προς το νοσοκομείο Κορίνθου».

Στο σημείο αυτό υπογραμμίστηκε η υποστελέχωση σε προσωπικό του Νοσοκομείου Κορίνθου (πχ κλειστή παιδιατρική κλινική, δυσλειτουργία Τ.Ε.Π.), γεγονός το οποίο χρήζει την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας…»