Ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα θα παραδοθεί στην Αρχαία Κόρινθο…

Από το δήμο Κορινθίων αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την σύμβαση κατασκευής του Σχολικού Συγκροτήματος Αρχαίας Κορίνθου υπέγραψε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος βάζοντας τέλος στις πολυετείς περιπέτειες του  και θέτοντας σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, τους κατοίκους, τους μαθητές.

Την κατασκευή αναλαμβάνει η εταιρία «ΓΕΩΓΕΝΕΣΙΣ Α.Ε» με τον εκπρόσωπο της κ.Ευγένιο Παπαδόπουλο να συνυπογράφει την σύμβαση έργου και να δεσμεύεται για την αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος των 18 μηνών.

«Θα παραδώσουμε στην Αρχαία Κόρινθο ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα. Μια μονάδα που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την φιλοξενία και εκπαίδευση των μαθητών. Ένα σχολείο κόσμημα. Έπρεπε να έχει υλοποιηθεί εδώ και χρόνια. Το υλοποιούμε εμείς σήμερα γνωρίζοντας καλά πως η ποιότητα της εκπαίδευσης αφορά και το επίπεδο των υποδομών της. Το σχολικό συγκρότημα στην Αρχαία Κόρινθο είναι μόνο η αρχή» θα δηλώσει με το πέρας της συνάντηση ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3.000.000 και η έκπτωση που δόθηκε της τάξεως του 53,10%

Η οικοδομική άδεια έχει εκδοθεί το 2012 και περιλαμβάνει 8 αίθουσες διδασκαλίας και σύγχρονες συνοδές αθλητικές υποδομές. Φυσικά η κατασκευή θα γίνει με απόλυτο σεβασμό στην αρχαιολογική και ιστορική σημασία του χώρου…»