“Έφυγε” ο εκκλησιαστικός επίτροπος του Ιερού Ναού του Απ. Παύλου Κορίνθου…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Στην Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Ευαγγέλου Καλλίρη, Εκκλησιαστικού Επιτρόπου του Καθεδρικού Ι. Ναού του Απ. Παύλου Κορίνθου, παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος σήμερα Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020, στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Κόρινθο.

Στον επικήδειο λόγο του ο Σεβασμιώτατος εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στο ήθος και το έργο του εκλιπόντος, καθώς υπήρξε Επίτροπος και εθελοντής, στις φιλανθρωπικές και λειτουργικές δράσεις επί σειρά ετών στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, με αποκορύφωμα, την υποδοχή της Αγίας Ζώνης της Παναγίας μας στα  «ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2019», υπηρετώντας με ζήλο «απὸ φυλακῆς πρωΐας μέχρι νυκτός» (Ψαλ. 129, 6) την Εκκλησία και τους πιστούς. 

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας είχε σκοπό να τον επιβραβεύσει, στα επόμενα «ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ» τον Ιούνιο του 2021, για την «Κυρηναϊκή» διακονία του και για την δια βίου προσφορά του στην Τοπική μας Εκκλησία, με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ι. Μητροπόλεως μας, ήτοι τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Παύλου, αλλά δυστυχώς τον πρόλαβε η ασθένεια. Ωστόσο, προκειμένου και να τιμηθεί, όπως του άξιζε, αλλά και για να αποτελέσει παράδειγμα για τους οικείους του και για τους υπολοίπους Χριστιανούς να έχουν την πίστη του και την αγάπη του για τον Θεό και την Εκκλησία μας, θα πραγματοποιηθεί η βράβευσή του, μετά θάνατον, με τις πρέπουσες τιμές! 

Ας είναι αιωνία η μνήμη του».