ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ: Απάτη μέσω διαδικτύου καταχράζεται την επωνυμία της Motor Oil…

“Επενδυτική απάτη μέσω διαδικτύου καταχράζεται την επωνυμία της Motor Oil

Μια επενδυτική απάτη «παραφυλάει» αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη της «Ζούγκλας», στα social media κυκλοφορεί μια διαφήμιση που καλεί τους χρήστες να επενδύσουν σε μετοχή, αξίας 250 ευρώ, της εταιρείας Motor Oil ώστε να κερδίσουν 5.000 ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει και καλό θα ήταν να αποφεύγετε οποιαδήποτε αλληλεπίδραση με αυτές τις αναρτήσεις, οι οποίες σκοπό έχουν να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία και να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών.

Ανακοίνωση σχετικά εξέδωσε και η ίδια η Motor Oil, η οποία αναφέρει ότι ουδεμία σχέση έχει με τα παραπάνω μηνύματα, για τα οποία σκοπεύει να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ εφιστά την προσοχή του επενδυτικού κοινού ότι μηνύματα και ιστότοποι στο διαδίκτυο που φαίνεται ότι φέρουν την επωνυμία και το σήμα της εταιρείας και προτρέπουν το επενδυτικό κοινό να επενδύσει σε μετοχές της με δήθεν εγγυημένο εισόδημα δεν έχουν οιαδήποτε σχέση με την εταιρεία. Το επενδυτικό κοινό δεν πρέπει να δίνει πίστη στα παραπάνω μηνύματα και ιστότοπους επειδή αποτελούν περίπτωση κακόβουλης χρήσης της εταιρικής επωνυμίας και του εμπορικού σήματος για τα οποία η εταιρεία θα λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα», αναφέρεται στη zougla.gr.

Η επενδυτική απάτη εμφανίζεται ως διαφήμιση σε social media και ιστοτόπους: