Αγ. Θεόδωροι: Επ αυτοφώρω σύλληψη την ώρα της αγοραπωλησίας -Έμπορος και πελάτης …κατέληξαν στο τμήμα

«Συνελήφθησαν, το Σάββατο το μεσημέρι, στους Αγίους Θεοδώρους, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, ένας 40χρονος αλλοδαπός και ένας 58χρονος Έλληνας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν στους Αγίους Θεοδώρους τον 40χρονο να προβαίνει στην πώληση πακέτων με λαθραία τσιγάρα στον 58χρονο και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή του 40χρονου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν -1.671- πακέτα τσιγάρων, καθώς και -48- συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους -2.400- γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, το χρηματικό ποσό των -570- ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο 58χρονος είχε στην κατοχή του -10- πακέτα τσιγάρα και μία συσκευασία καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν.

Τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων και οι συσκευασίες λαθραίου καπνού θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων», αναφέρεται από την αστυνομία.