ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Αγ. Θεόδωροι: Μέχρι πότε θα μείνουν οι οικογένειες των προσφύγων που έφτασαν στην περιοχή και …έφεραν αναστάτωση!

Αγ. Θεόδωροι: Μέχρι πότε θα μείνουν οι οικογένειες των προσφύγων που έφτασαν στην περιοχή και …έφεραν αναστάτωση!

– Δεν θα ακολουθήσει άλλη εισροή μεταναστών στην περιοχή του δήμου…

“Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Λουτρακίου παρουσία του Δημάρχου κ. Γκιώνη, του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Κλάπα, των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Νομού Κορινθίας Μαρίας Θελερίτη, Γεωργίου Τσόγκα, Γεωργίου Ψυχογιού και πολιτικών εκπροσώπων του Δήμου.

Αφορμή της σύσκεψης απετέλεσε η άφιξη μεταναστών στους Αγίους Θεοδώρους και η εγκατάστασή τους σε ξενοδοχείο της περιοχής. Η μεταφορά των προσφύγων πραγματοποιείται στο πλαίσιο ανακατανομής, αποφόρτισης των ελληνικών νησιών και εντάσσεται στο πρόγραμμα που εφαρμόζεται και χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και αφορά στη διαμονή τους σε ξενοδοχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Το εν λόγω πρόγραμμα διασφαλίζει επίσης την σίτιση των προσφύγων, την ιατρική και ψυχολογική υποστήριξή τους, καθώς επίσης και την παροχή μηνιαίου οικονομικού βοηθήματος.

Ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Γκιώνης, ξεκινώντας τη συζήτηση δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή δεν είχε ενημερωθεί για την εισροή των μεταναστών, γεγονός που δεν επέτρεψε να έχουν γίνει οι κατάλληλες και σχετικές προετοιμασίες που επιβάλλουν ανάλογες περιπτώσεις. Πρόσθεσε δε, ότι επί δύο χρόνια ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων φιλοξενεί ικανό αριθμό προσφύγων στο ξενοδοχείο “ΙΣΘΜΙΑ” του Ισθμού.

Υπερτόνισε την ανάγκη καταρχάς να αντιμετωπισθεί με υπευθυνότητα το ζήτημα της ασφάλειας της περιοχής και των κατοίκων, ώστε να αποφευχθούν ακραία φαινόμενα και κυρίως να μην διαταραχθεί στο ελάχιστο η καθημερινότητα των κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων. Υπενθύμισε ότι το 2016 πάρθηκε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου αφενός να εκφραστεί η ανησυχία και αφετέρου να διασφαλιστεί το τουριστικό προφίλ της περιοχής το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επηρεαστεί.

Είναι αναμφισβήτητο ότι για τους επαγγελματίες του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα, είναι θέμα επιβίωσής τους και οι μη προσεκτικές ενέργειες εγκυμονούν αρνητικές επιπτώσεις και δη στην Δημοτική Ενότητα Αγίων Θεοδώρων (περιοχή “Πευκάκια”) που αντιπροσωπεύει στο σύνολό της τον τουριστικό χαρακτήρα της.

Ο Δήμαρχος ήταν επίσης κατηγορηματικός όσο αφορά στους κανόνες υγιεινής, επέμεινε στο να διασφαλισθεί κάθε είδους ιατροφαρμακευτική κάλυψη – πρόληψη των φιλοξενουμένων μεταναστών και κυρίως να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι εμβολιασμοί στα παιδιά.

“Ο ανθρωπισμός και η φιλοξενία επιβάλλονται σε ανάλογες περιπτώσεις”, υποστήριξε ο κ. Δήμαρχος “και η περιοχή μας δεν στερείται αυτών των χαρακτηριστικών, όμως οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να αναθεωρήσουν και να επανεξετάσουν τον τρόπο συνεργασίας με τους Δήμους αναφορικά προς την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος”.

“Η πρακτική του τετελεσμένου γεγονότος δεν εξυπηρετεί κανέναν αλλά αντίθετα αναστατώνει τις τοπικές κοινωνίες”.

Στο τέλος της τοποθέτησής του ο κ. Γκιώνης κατά την οποία εξέφρασε γενικότερα τον προβληματισμό του και την ανησυχία του, έλαβε τη δέσμευση του Γενικού Γραμματέα και των τριών Βουλευτών ότι κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής των μεταναστών, θα διασφαλιστεί το αίσθημα της ασφάλειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τους αρμόδιους φορείς.

Επίσης, διαβεβαίωσαν ότι οι συγκεκριμένες οικογένειες προσφύγων θα φιλοξενηθούν έως τα τέλη του μηνός Μαρτίου 2019 και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για προορισμούς σε διάφορες περιοχές ανά την Ευρώπη. Τέλος ο Γενικός Γραμματέας και οι βουλευτές δεσμεύτηκαν ότι δεν θα ακολουθήσει άλλη εισροή μεταναστών στην περιοχή του Δήμου”, αναφέρεται από το δήμο Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ.

Καντε κλικ για να αφησετε καποιο σχολιο

Αφηστε καποιο σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Περισσοτερα στην κατηγορια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

διώρυγα Κορίνθου 10

Πτώσεις σκύλων στη διώρυγα της Κορίνθου- Τι συνέβη τελευταία… (βίντεο)

korinthiannewsΙανουαρίου 16, 2019
σκύλος για γέλια

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ο υποψήφιος δήμαρχος του “πουθενά” …και τα πρόστιμα!

korinthiannewsΙανουαρίου 16, 2019

…Τι το σκαλίζουν! -Συζήτησαν και για το πρώην στρατόπεδο στην Κόρινθο που εξακολουθεί να παραμένει κέντρο μεταναστών επι θητείας του ΣΥΡΙΖΑ

korinthiannewsΙανουαρίου 16, 2019
ύδρευση

ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ: Ελάφρυνση στα τέλη ύδρευσης…

korinthiannewsΙανουαρίου 16, 2019
Παπαχριστόπουλος Θ.1

Θα αναλάβει και θέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κορίνθιος γιατρός Θ. Παπαχριστόπουλος;

korinthiannewsΙανουαρίου 16, 2019

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: «Η πίστη ως προοπτική στα κάθε μορφής αδιέξοδα»

korinthiannewsΙανουαρίου 16, 2019