Αναλυτικά οι οφειλές στους 6 δήμους της Κορινθίας …για τα απορρίμματα

“Στα 4.612.757,11 ευρώ διαμορφώνεται η συνολική οφειλή των δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς την διαχειρίστρια εταιρεία για την επεξεργασία των απορριμμάτων τους, στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης.

Αυτό προκύπτει από τον πιο πρόσφατο σχετικά πίνακα του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως στον εν λόγω πίνακα υπάρχουν και 4 δήμοι με μηδενική οφειλή -και συγκεκριμένα οι Δήμοι Ερμιονίδας, Καλαμάτας, Μεγαλόπολης και Τρίπολης.

Η οφειλή προς την διαχειρίστρια εταιρεία εξακολουθεί να παραμένει μεγάλη -μόλις δύο δήμοι της Αργολίδας αθροίζουν σχεδόν το μισό της- και να αποτελεί το κύριο πρόβλημα για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ενα επιπλέον πρόβλημα που προκύπτει είναι η διαπίστωση ραδιενεργών αποβλήτων στα προς επεξεργασία απορρίμματα, γεγονός που έχει οδηγήσει στον αποκλεισμό εισόδου στη μονάδα της Παλαιόχουνης των απορριμματοφόρων από 4 δήμους -από το βόρειο τμήμα της Περιφέρειας-, στα φορτία των οποίων εντοπίστηκαν τα επίμαχα απόβλητα.

ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ

Συγκεκριμένα, η ανανεωμένη κατάσταση του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου με τις μέχρι τώρα οφειλές σε δήμους της Κορινθίας έχει ως εξής:

Δήμος Βέλου – Βόχας: 49.638,05 ευρώ

Δήμος Κορίνθου: 295.949.58 ευρώ

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων: 315.571,68 ευρώ

Δήμος Νεμέας: 38.734,21 ευρώ

Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης: 98.835 ευρώ

Δήμος Σικυωνίων: 60.150,71 ευρώ”, αναφέρεται μεταξύ άλλων από την περιφέρεια Πελοποννήσου