ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Αναφορά και στις πλημμύρες που έπληξαν την Κόρινθο το 1997…

Αναφορά και στις πλημμύρες που έπληξαν την Κόρινθο το 1997…

Από την περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την ανάγκη για μεγάλα έργα και όχι για λόγια τόνισε στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την παρουσία του στην πανευρωπαϊκή καμπάνια «Europe in my Region» που πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση στην περιοχή Ξηριά στην Κόρινθο, όπου έγινε αφιέρωμα στο συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ταμείο ΕΤΠΑ) έργο της ανάπλασης και της πεζογέφυρας Ξηριά, σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Παράλληλα, έγινε συμβολική δεντροφύτευση από τους μαθητές του 2ου και 10ου Δημοτικού σχολείου Κορίνθου, ενώ παράλληλα υπήρχαν
παιχνίδια, εικαστικά δρώμενα στο χώρο του πάρκου και άλλες δράσεις συνδεδεμένες με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου, όταν το 2006 ως Υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε την Κόρινθο μαζί με τον τότε Υπουργό Δημοσίων Έργων κ. Σουφλιά για να ανακοινώσουν από κοινού το έργο προϋπολογισμού περίπου 35 εκ. ευρώ, το μεγαλύτερο εκείνης της περιόδου για την Πελοπόννησο και ένα από τα μεγαλύτερα για την ολιστική αντιπλημμυρική προστασία σε όλη την Επικράτεια με αφορμή τις μεγάλες πλημμύρες που έπληξαν την Κόρινθο το 1997. «Το έργο δημοπρατήθηκε το 2006, είχαμε ανάδοχο την ίδια χρονιά, συμβασιοποιήθηκε η πρώτη φάση στα 20 εκ. όπου και εκτελέστηκε το έργο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τατούλης μίλησε ακόμα για τα προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία εκτέλεσης του έργου, οπότε και δημιουργήθηκε η αναγκαιότητα «για συμπληρωματική σύμβαση περίπου 8,5 εκ. ευρώ «σε δύσκολους καιρούς», όπως τόνισε και το έργο, αφού ολοκληρώθηκε και δαπανήθηκαν περίπου 28 εκ. ευρώ, μέσα από την συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου, είχε ως αποτέλεσμα «να αποτελεί την ανάσα της Κορίνθου για την αντιμετώπιση των οδυνηρών φαινομένων της πλημμύρας», δίνοντας παράλληλα «κυκλοφοριακή συνέχεια», στην πόλη της Κορίνθου.

Ο Περιφερειάρχης υπενθυμίζοντας πώς η εκδήλωση έγινε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ανέφερε πώς το συγκεκριμένο έργο είναι ένα σημαντικό περιβαλλοντολογικό έργο, τονίζοντας πως «αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από τις Αυτοδιοικητικές και Πολιτικές δομές της χώρας με ιδιαίτερη επιτυχία».

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε μεγάλα και σημαντικά έργα για όλη την Κορινθία, τα οποία θα ενταχθούν σε Προγράμματα της Περιφέρειας. Χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης είπε: «Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ανακοινώσω ότι υπάρχουν προσδοκίες πολλών δεκαετιών για την ένταξη του έργου της αποκατάστασης της Διολκού, ενός πρωτοφανούς μεγάλου τεχνικού έργου που έγινε πριν πολλές εκατονταετίες. Το έργο της Διολκού είναι προϋπολογισμού 2,2 εκ. ευρώ θα ενταχθεί στο σύνολο του στο δικό μας Πρόγραμμα.

Το δεύτερο μεγάλο έργο είναι η επέκταση του Λαογραφικού Μουσείου, που και αυτό περνάει στον Προϋπολογισμό του το 1,7 εκ. ευρώ, ενώ υπάρχει ακόμα το λιμάνι των Κεχριών που δεν βλέπουμε μόνο το θαλάσσιο τόπο της ανάδειξης της παλιάς πόλης των Κεχριών, αλλά το σύνολο των παρεμβάσεων, τόσο στην θάλασσα, όσο και στην χερσαία ζώνη. Επίσης, θέλουμε να εντάξουμε και την β’ φάση σε ένα ιστορικό μνημείο, στο μοναστήρι του Αι-Λια στη Ζάχολη…»

Ραψωματιώτης

Καντε κλικ για να αφησετε καποιο σχολιο

Αφηστε καποιο σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Περισσοτερα στην κατηγορια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Αυτή η κρεμάλα έκανε το γύρο του διαδικτύου όταν η Φαρμάκη ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Η πρώην βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία Κ. Φαρμάκη που της κρεμούσαν κρεμάλες έξω από το γραφείο της θα είναι ξανά υποψήφια!

korinthiannewsΔεκεμβρίου 17, 2018
νοσοκομείο "Υγεία"

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: Η περιπέτεια υγείας του δημάρχου και οι ευχαριστίες στους γιατρούς του νοσοκομείου “Υγεία”

korinthiannewsΔεκεμβρίου 17, 2018

Ψηφιακό χρονολόγιο της Κορινθιακής λαογραφίας, σήμερα στο επιμελητήριο Κορινθίας… -Δείτε το πρόγραμμα…

korinthiannewsΔεκεμβρίου 17, 2018
διώρυγα1

Πάλι τα ίδια με την διώρυγα της Κορίνθου -Διακόπτεται η κυκλοφορία σήμερα λόγω…

korinthiannewsΔεκεμβρίου 17, 2018
πρόστιμο

“Τσουχτερό” πρόστιμο σε μεγάλη επιχείρηση, ιδιαίτερα γνωστή στους Κορίνθιους! -Πρόκειται για…

korinthiannewsΔεκεμβρίου 17, 2018
ΚΛΕΦΤΗΣ 2

Δύο 19χρονοι και ένα ΑΝΗΛΙΚΟΣ είχαν ρημάξει στις κλοπές τα καταστήματα στην Κόρινθο…

korinthiannewsΔεκεμβρίου 17, 2018