ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: Αναφορά του Νίκα για τα έργα των 20.000.000 ευρώ στο δήμο- Τι ανέφερε για τη διάβρωση…

Από την περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Το ολοκληρωμένο έργο της αναβάθμισης του αισθητικού δάσους Πευκιά, στο Ξυλόκαστρο, το οποίο υλοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, εγκαινίασε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στον περίβολο του ναού της Αγίας Βαρβάρας.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο προστασίας του εν λόγω δάσους -ενός από τα συνολικά 19 χαρακτηρισμένα αισθητικά δάση της χώρας μας- υλοποιήθηκε μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και δήμου, με προϋπολογισμό 756.492 ευρώ.

Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα έργα που υλοποιήθηκαν, υλοποιούνται και προγραμματίζονται από την Περιφέρεια στην Κορινθία, ενώ ειδικότερα για την περιοχή του πιο πάνω δήμου επισήμανε ότι εξελίσσονται έργα προϋπολογισμού περί τα 20 εκ ευρώ -με το πλέον σημαντικό να είναι ο δρόμος από το Ξυλόκαστρο προς τα Τρίκαλα, με προϋπολογισμό 7,7 εκ ευρώ.

Πρόσθεσε ότι στην περιοχή του δήμου η Περιφέρεια έκανε ουσιαστικές παρεμβάσεις τόσο στο οδικό δίκτυο, όσο και στις αθλητικές υποδομές, αλλά και τις αρδευτικές υποδομές.

Αναφερόμενος ο περιφερειάρχης Π. Νίκας γενικότερα στην Κορινθία, σημείωσε ότι αποτελεί εξαιρετική ανάγκη η άμεση ολοκλήρωση, από το αρμόδιο υπουργείο, των μελετών για την συνολική αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης των παραλίων του Κορινθιακού Κόλπου, επισημαίνοντας ότι η υπόθεση των μελετών καθυστερεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ την ίδια στιγμή το φαινόμενο προχωρεί και δεν είναι δυνατή η εμβαλωματική και κατά τόπους αντιμετώπισή του.

Πρόσθεσε, πάντως, ο περιφερειάρχης πως από την πλευρά της πολιτείας υπάρχει δέσμευση ότι σύντομα ολοκληρώνεται η σχετική μελέτη…”