Αποτελούσε το «αγκάθι» στις σχέσεις μητρόπολης Κορίνθου- περιφέρειας Πελοποννήσου…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε χθες Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα.

Κατά την διάρκεια της επισκέψεως, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, εκτός από τις ευχαριστίες, που εξέφρασε ο Ποιμενάρχης μας στον κ. Νίκα, για την πρόσφατη δωρεά των 20.000 ευρώ προς ενίσχυση του προγράμματος παροχής γευμάτων σε απόρους και των κοινωνικών δομών για την λήψη μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του COVID-19, ανταλλάχθηκαν απόψεις και συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας σε πολύ θερμό κλίμα.

Εκτός των άλλων, ο κ. Περιφερειάρχης προθυμοποιήθηκε να συνδράμει στην προσπάθεια ψηφιοποίησης του εξαιρετικά μεγάλου και σπάνιου Αρχείου της ιστορικής Ι. Μητροπόλεώς μας, αλλά και στην επιβεβλημένη κτιριακή συντήρηση και ανασυγκρότηση των Φιλανθρωπικών Δομών της Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας έμεινε ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της γενομένης συζητήσεως και κυρίως από την ανταπόκριση του κ. Νίκα στο χρονίζον θέμα του ακινήτου της πρώην Ιερατικής Σχολής Κορίνθου, νυν έδρα της Αντιπεριφέρειας Κορινθίας, που αποτελούσε έως σήμερα «αγκάθι» στις σχέσεις Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου-Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η συνάντηση αυτή ήρθε να προστεθεί στην αντίστοιχη της προηγούμενης Πέμπτης με τον Κορίνθιο Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα και δημιουργεί ευχάριστες προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση των σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων που ταλάνιζαν την Ι. Μητρόπολή μας».