Βγαίνουν τα τρακτέρ στους δρόμους -Συμμετέχουν και οι αγροτικοί σύλλογοι Κορινθίας -“Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει να αποδεχθούμε μοιρολατρικά αυτή τη πολιτική στόχευση”

Από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοινώνεται μεταξύ άλλων:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΑΣΠΠ εύχεται Καλή Χρονιά σε όλους τους βιοπαλαιστές Αγρότες και Κτηνοτρόφους της Περιφέρειας Πελοποννήσου!

Τα προβλήματα όμως που αντιμετωπίζει οι βιοπαλαιστές αγρότες δεν αντιμετωπίζονται με ευχές, αλλά με συλλογική δράση και διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, παρά την τεράστια ανάπτυξη και τις δυνατότητες της τεχνολογίας και της επιστήμης ο βιοπαλαιστής αγροτοκτηνοτρόφος  έχει να αντιμετωπίσει και για το 2024 το τεράστιο κόστος στην παραγωγή του, την ανυπαρξία έργων υποδομής, την καταστροφή και την μείωση της παραγωγής του χωρίς να αποζημιώνεται ή να αναπληρώνεται, την παραγωγή του να μένει αδιάθετη. Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται καθημερινά σε τέλμα, προσπαθώντας με όλες του τις δυνάμεις να επιβιώσει, να συνεχίσει να παράγει.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, η κατάσταση  που βιώνουμε καθημερινά στον αγώνα για επιβίωση, δεν οφείλεται στη κακοτυχία μας ή στην ανικανότητα των υπουργών, αλλά στις διαχρονικές αγροτικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων στην Ελλάδα στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής(ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην πραγματικότητα θέλουν την πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων εκτός επαγγέλματος, ώστε να μείνει μια μικρή μειοψηφία μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει να αποδεχθούμε μοιρολατρικά αυτή τη πολιτική στόχευση. Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι αποδεχόμενοι το ξεκλήρισμά μας. Η απάντηση πρέπει να είναι η οργάνωση του αγώνα μας, με μεγαλύτερη συμμετοχή και μαζικότητα στους Αγροτικούς Συλλόγους και πανελλαδικό συντονισμό που είναι και το μεγαλύτερο όπλο μας!

Σε αυτή τη κατεύθυνση η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) καλεί όλους τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους  σε μαζική αγωνιστική απάντηση  ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε. Στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων (ΠΕΜ) στις 10 Δεκέμβρη στην Νίκαια της Λάρισας, αποφασίστηκε συλλογικά να προχωρήσουμε, σε συντονισμένες σε όλη την Ελλάδα, κινητοποιήσεις το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Γενάρη.

Με βάση αυτήν απόφαση η ΟΑΣΠΠ μετά από συσκέψεις που έγιναν  στους νομούς Μεσσηνίας , Λακωνίας , Κορινθίας  καλεί σε Πανπελοποννησιακό συλλαλητήριο στην Τρίπολη, την Δευτέρα 22 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι ως αφετηρία δυναμικών  κινητοποιήσεων.

Με τα τρακτέρ στους δρόμους για να διεκδικήσουμε και κατακτήσουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων της επιβίωσής μας!

Στο κάλεσμα αυτό συμμετέχουν μετά από απόφασή τους οι αγροτικοί σύλλογοι:

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ (ΑΚΣΥΝΑ)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ…”