ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ: Ένα ακόμα σημαντικό έργο που φέρει την υπογραφή του Παπακυριάκου ξεκίνησε να υλοποιείται -…Έρχονται και τα υπόλοιπα!

Από τη δημοτική αρχή του Α. Παπακυριάκου στο δήμο Βέλου -Βόχας έχουν δρομολογηθεί και θα γίνουν σημαντικά έργα. Είναι “κλειδωμένα” από τον Αννίβα Παπακυριάκο μετά από μεγάλη προσπάθεια! Ο Παπακυριάκος με το νέο έτος δεν θα είναι δήμαρχος αλλά τα έργα που θα γίνουν θα φέρουν την υπογραφή του …και θα τον θυμίζουν!

Τώρα οι δημότες περιμένουν να δουν να υλοποιούνται αυτά που υποσχέθηκε ο νέος δήμαρχος Βέλου- Βόχας Θ. Μανάβης, τα οποία είναι πολλά! Γιατί αργά η γρήγορα είναι αναπόφευκτη η σύγκριση της νυν με την νέα δημοτική αρχή του Θ. Μανάβη!

Από το συνδυασμό του δημάρχου Α. Παπακυριάκου αναφέρεται:

“Ένα ακόμη μεγάλο έργο που φέρει την υπογραφή του Δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου ξεκίνησε να υλοποιείται.

Ξεκίνησε η εγκατάσταση 8.000 ψηφιακών υδρομετρητών, ένα από τα 5 υποέργα της μεγάλης χρηματοδότησης για έργα ύδρευσης, ύψους 7.000.000 ευρώ που εξασφάλισε η δημοτική αρχή Παπακυριάκου από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης .

Οι υδρομετρητές που είναι εγκατεστημένοι στα δίκτυα ύδρευσης στις Κοινότητες του δήμου Βέλου-Βόχας είναι παλαιάς τεχνολογίας και συνεπώς δεν έχουν την ικανότητα να μετρούν με ακρίβεια το νερό που καταναλώνεται. Η εγκατάσταση των νέων υδρομετρητών θα παρέχει ακρίβεια μετρήσεων και τη δυνατότητα στους δημότες αλλά και στις υπηρεσίες να έχουν ανά πάσα ώρα και στιγμή μέτρηση κατανάλωσης.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι:

-Θα εντοπίζονται άμεσα οι διαρροές δικτύου ή εντός οικίας.

-Δεν θα μπορεί να υπάρξει παραβίαση ή καταστροφή του υδρομετρητή διότι αυτό θα γίνεται άμεσα αντιληπτό

-Θα εντοπίζονται άμεσα οι βλάβες έτσι ώστε η υπηρεσία να αναλαμβάνει το συντομότερο την επανόρθωσή τους

-Θα αποφεύγονται ή θα εντοπίζονται πολύ γρήγορα κακόβουλες ενέργειες στο δίκτυο ή στους υδρομετρητές.

Όλα αυτά επιτυγχάνονται γιατί σε όλο τον νέο εξοπλισμό που θα εγκατασταθεί υπάρχουν αισθητήρες, οι οποίοι σε κάθε μία από τις προαναφερόμενες περιπτώσεις δίνουν σήμα συναγερμού στο κέντρο, δηλαδή στην υπηρεσία ύδρευσης του δήμου Βέλου-Βόχας.

Το έργο όπως είπαμε προβλέπει την εγκατάσταση 8000 ψηφιακών υδρομέτρων στις οικίες των δημοτών και ακόμη αισθητήρες και υδρομετρητές υπερήχων που θα εγκατασταθούν στο δίκτυο και θα ανιχνεύουν κάθε πρόβλημα, διαρροή, βλάβη, κακόβουλη ενέργεια την οποία θα μεταδίδουν αυτομάτως.

Η ορθολογική διαχείριση του νερού ύδρευσης θα φέρει μεγάλη εξοικονόμηση και δεδομένου ότι μπαίνουμε σε εποχές που το νερό θα αποτελέσει το πολυτιμότερο από κάθε άποψη αγαθό, η προστασία και η διαφύλαξή του αποτελούσε και αποτελεί πάντα προτεραιότητα της παρούσας δημοτικής αρχής και του δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου, προσωπικά”

Κ.Ν