ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ: Ποια απόφαση πήραν για τους μετανάστες…

Παρακάτω θα διαβάσετε το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Βέλου
Βόχας για πιθανή εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή
του δήμου.

Από ότι διαβάζουμε οι υπεύθυνοι στο δήμο δεν έχουν καμία απολύτως ενημέρωση για το θέμα!

Οι βουλευτές της ΝΔ στην Κορινθία, Δήμας, Ταγαράς και Σούκουλη …μήπως γνωρίζουν κάτι; Αλλά και να γνωρίζουν δεν έχει καμία σημασία. Όταν παρθεί η απόφαση θα κάνουν τους “θεατές” όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα στο πρώην στρατόπεδο της Κορίνθου που γέμισε με (επιπλέον) μετανάστες! ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ως τώρα!

Αναφέρεται στο ψήφισμα του ΔΣ του δήμου Βέλου- Βόχας:

“O Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη διάφορα ασαφή και επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα, που αφορούν πιθανή εγκατάσταση προσφύγων και  μεταναστών στην περιοχή μας, προβαίνει στην κατάθεση του παρόντος ψηφίσματος- διαμαρτυρίας:

  • Θεωρούμε απαράδεκτη την μη ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής για την όποια πιθανή εγκατάσταση των μεταναστών και προσφύγων, χωρίς την πλήρη ενημέρωσή της, παρά το γεγονός ότι έχει γίνει προσπάθεια επικοινωνίας με όλους  τους αρμόδιους φορείς, όπου δεν έχουμε αποσπάσει καμία έγκυρη πληροφορία.
  • Για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των δημοτών μας, θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση και σωστή  ενημέρωση για τις προθέσεις των αρμοδίων, όσον αφορά την όποια πιθανότητα εγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων στο Δήμο μας και τον πιθανό αριθμό των ατόμων.
  • Στο Δήμο μας υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα σε βασικές υποδομές, όπως στον τομέα της ύδρευσης και της καθαριότητας και όποια κίνηση επιβάρυνσης των ανωτέρω υποδομών πρέπει να ακολουθείται από σχετικό Τεχνικό και Οικονομικό Σχεδιασμό αντιμετώπισής τους .
  • Ο Δήμος μας πρέπει να έχει το κύριο λόγο όλων των κινήσεων και του στρατηγικού σχεδιασμού του τόπου του, λόγω ύπαρξης περιοχής Τουριστικής Σημασίας και δεν μπορεί ο καθένας αυθαίρετα να ενεργεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και να διαταράσσει την ασφαλή διαβίωση των δημοτών μας .
  • Ο Δήμος μας, έχοντας δείξει το Κοινωνικό του πρόσωπο και χωρίς καμία ρατσιστική διάθεση, δεν μπορεί να μένει αμέτοχος και απλός θεατής στον προγραμματισμό άλλων για εμάς. 

Θεωρούμε ότι ως Δημοτική Αρχή, είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του τόπου και των δημοτών μας και έχοντας σωστή ενημέρωση θα μπορέσουμε να  συμπράξουμε  αποτελεσματικά για το καλό όλων”.