ΒΕΛΟ: Ο Άγιος που χαίρει μεγάλης ευλάβειας όχι μόνο από τους Χριστιανούς αλλά και από τους Μουσουλμάνους…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Την Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Βέλο Κορινθίας μαζί με τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, Εφημέριο του Καθεδρικού Ι. Ναού του Απ. Παύλου Κορίνθου, τον Αιδεσ. Οικονόμο – Σταυροφόρο π. Ξενοφώντα Κατσαούνη, Εφημέριο του ως άνω Ι. Ναού, τον π. Νικόλαο Τζελέπη, Εφημέριο Ι. Ναού Αγίας Μαρίνας Βέλου, και τον Αρχιδιάκονο π. Δαμασκηνό Γεννηματά παρουσία πλήθους Πιστών.

Ο Ποιμενάρχης μας στο κήρυγμά του ομίλησε για τον λαοφιλή Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο, τον βίο και τα μαρτύριά Του επισημαίνοντας ότι ο Άγιος χαίρει μεγάλης ευλάβειας όχι μόνο από τους απανταχού Χριστιανούς αλλά και από τους Μουσουλμάνους, ιδιαιτέρως στις περιοχές της Καππαδοκίας, Λύδδας, Κωνσταντινούπολης, Πριγκήπου και Μαρμαρά, στις οποίες έχει επιτελέσει πλείστα θαύματα. Ο Άγιος εμπνευσμένος από το πνεύμα της Αναστάσεως του Κυρίου δεν φοβήθηκε τον θάνατο και με την βιωτή Του μετέδωσε και συνεχίζει να μεταδίδει έως σήμερα το Αναστάσιμο κήρυγμα σε όλους, όσοι τον ευλαβούνται.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στην μετατροπή της περίφημης Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη σε Τζαμί τονίζοντας ότι την ώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος μετατρέπει αυτή την ιστορική Ι. Μονή σε Τζαμί, παραδίδοντάς το στην λατρεία του Αλάχ, ουσιαστικά δίδει την δυνατότητα στους πολλούς κρυπτοχριστιανούς που υπάρχουν στις περιοχές αυτές να μπορούν να μπαίνουν μέσα στην Ι. Μονή και να προσεύχονται ελεύθερα.  

Στην συνέχεια ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον επί εικοσαετίας Δεξιό Ιεροψάλτη του Ι. Ναού κ. Δημήτριο Φίλη, επεξηγώντας στους Πιστούς τι σημαίνει ο όρος «Αναγνώστης».