ΒΕΛΟ: Τι ανέφερε ο μητροπολίτης για τον θάνατο της 26χρονης -Τι παρακάλεσε τους νέους

Από τη μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώνεται:

“ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ 26ΧΡΟΝΗΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑΣ ΨΑΡΑΚΟΥ.

Στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Βέλου μετέβη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος το απόγευμα της Δευτέρας, 19 Ιουλίου 2021, προκειμένου να παρασταθεί και να τελέσει την Εξόδιο Ακολουθία της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, Φαρμακοποιού, καταγόμενης εκ Βέλου Κορινθίας.

Στον επικήδειο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο να αρθρωθεί λόγος παρηγοριάς προς την οικογένεια και τους οικείους της Γαρυφαλλιάς, αφού τόσο το νεαρό της ηλικίας της όσο και ο τρόπος που μας άφησε, το καθιστούν σχεδόν αδύνατο. Ωστόσο, κανείς από εμάς, στην παρούσα ζωή, δεν μπορεί να ερμηνεύσει τις βουλές του Θεού και αυτό ως θεώρηση αποτελεί την μέγιστη παρηγοριά.

Ο Ποιμενάρχης μας, ως πνευματικός Πατέρας,παρακάλεσε τους νέους και τις νέες να προσέχουν και να διατηρούν στη ζωή τους ζωντανή την σχέση τους με τον Θεό,τονίζοντας την σημασία του Αγιοπατερικού λογίου: «νοῦς γάρ ἀποστάς τοῦΘεοῦ, ἤ κτηνώδης γίνεται ἤ δαιμονιώδης…».

Επίσης,τους προέτρεψε να μην ξεπερνούν τα όρια των συναισθημάτων και των παθών τους και να αγαπούν τον συνάνθρωπό τους,καθώς στο πρόσωπο του Θεού θα βρουν τον προορισμό και το νόημα της ζωής τους.

Ολοκληρώνοντας, παρακάλεσε όλους τους παρισταμένους να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής της Γαρυφαλλιάς, ώστε ο Θεός να παρηγορεί τους γονείς, τ’ αδέλφια και τους οικείους της αλλά, όσο σκληρό και να φαίνεται τούτη την ώρα, να παρακαλέσουν τον Θεό να συγχωρήσει και τον θύτη, καθώς κι αυτός άρχισε να κολάζεται, ως σατανοκίνητος, μακράν του Θεού, γι’ αυτό που έπραξε,με το να στερήσει την ζωή από έναν άνθρωπο που όχι μόνον δεν του έφταιξε σε τίποτα, αλλά αντίθετα τον αγάπησε και τον στήριξε. 

Ας είναι αιωνία η μνήμη της…»