Δεν θα ταφεί τελικά στο Βραχάτι

“Τέλος μπαίνει στην ενδοοικογενειακή διαμάχη για τον τόπο που θα αναπαυθεί ο μεγάλος δημιουργός, Μίκης Θεοδωράκης, καθώς όπως φαίνεται η οικογένειά του αποφάσισε να υλοποιήσει τη μεγάλη του επιθυμία δηλαδή να ταφεί στο Γαλατά Χανίων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας στον ηλεκτρονικό Τύπο το μεσημέρι της Κυριακής, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη συμφώνησε για τη μεταφορά της σορού του πατέρα της στην Κρήτη, κάνοντας πράξη την τελευταία του επιθυμία.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το γραφείο τύπου του ΚΚΕ, «το λαϊκό προσκύνημα για τον μεγάλο συνθέτη που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου στις 3 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί (η πρώτη ημέρα) στις 7 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 7 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 4 μ.μ.). Θα ακολουθήσει στις 3 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού. Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία». 

Υπενθυμίζεται ότι η διαμάχη ξεκίνησε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής όταν έγινε γνωστό ότι η Μαργαρίτα Θεοδωράκη επιθυμούσε να γίνει ο ενταφιασμός του πατέρα της στο Βραχάτι Κορινθίας…”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε αθηναικά ΜΜΕ.