ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

…Δεν ξεκίνησε καλά το καλοκαίρι! …Υπολειτουργούν τα μαγαζιά στο Κιάτο

…Δεν ξεκίνησε καλά το καλοκαίρι! …Υπολειτουργούν τα μαγαζιά στο Κιάτο

Από τον πρώην αντιδήμαρχο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται σε επιστολή του προς το δήμο Σικυωνίων, το λιμενικό ταμείο Σικυωνίων και τον εμπορικό σύλλογο Κιάτου: «Σχετικά με τα αναφερόμενα στο θέμα σας γνωρίζω τα παρακάτω:

Γνωρίζουμε όλοι για την οικονομική-κοινωνική-θεσμική κρίση που περνάει η Χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Οι παρενέργειες της κρίσης αυτής έχει πολλές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Όσον αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα καταστήματα, κυρίως της διατροφικής αλυσίδας, οι παρενέργειες είναι πολύ σοβαρές , κυρίως οικονομικές, με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια και άλλες να «επιβιώνουν» με μεγάλη δυσκολία.

Περιττό να αναφέρω ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις-καταστήματα, οι επιχειρήσεις μεταποίησης, οι επιχειρήσεις στον  τουριστικό τομέα και ο πρωτογενής τομέας, η παραγωγή αγροτικών προϊόντων, είναι οι τομείς που στηρίζεται η Ελληνική οικονομία, με θετικό πρόσημο στο εμπορικό ισοζύγιο της Χώρας και στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις-καταστήματα της περιοχής μας, κυρίως της διατροφικής αλυσίδας, ιδιαίτερα του παραλιακού χώρου, πέρα από τα γενικά προβλήματα που προαναφέρθηκαν, αντιμετωπίζουν και τα επιπλέον προβλήματα  που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια, και έχουν σχέση με το γνωστό θέμα, τις μέδουσες και τις τσούχτρες, το τελευταίο δε χρονικό διάστημα με τις καιρικές συνθήκες [αέρας- βροχοπτώσεις ] με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω  στοιχεία που όλοι γνωρίζουμε, καθώς κ.α. επιμέρους στοιχεία που αφορούν μία έκαστη επιχείρηση-κατάστημα, ο Δήμος Σικυωνίων, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. το Λιμενικό Ταμείο, η Κτηματική Υπηρεσία Κορίνθου, οφείλουν να  αντιδράσουν άμεσα και στο μέτρο του εφικτού, με αποφάσεις, να προσαρμόσουν εκ νέου και να μειώσουν τους φόρους, τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας-φωτισμού, τα τέλη ύδρευσης και κατάληψης κοινοχρήστων χώρων σε όλες τις επιχειρήσεις- καταστήματα της περιοχής, κυρίως του παραλιακού χώρου.

Οι φορείς της περιοχής και ειδικότερα ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου οφείλουν να συνδράμουν τις επιχειρήσεις –καταστήματα της περιοχής και να απαιτήσουν από τις προαναφερόμενες Υπηρεσίες τη προσαρμογή των φόρων και τελών με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει».

Καντε κλικ για να αφησετε καποιο σχολιο

Αφηστε καποιο σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Περισσοτερα στην κατηγορια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

top-5-image

Το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΡ 5 της εβδομάδας!

korinthiannewsΦεβρουαρίου 15, 2019
γέλια

Το ΚΟΥΙΖ της ημέρας: …Τον φτύνουν και νομίζει ότι ψιχαλίζει-Νοημοσύνη …στα πατώματα! – …Διασκεδάζει τους Κορίνθιους!

korinthiannewsΦεβρουαρίου 15, 2019
Πιτσάκης Π.3

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Π. Πιτσάκη …είδατε 35.000 άτομα!- …Πόσα εισιτήρια κόπηκαν; -…Που κατατέθηκαν τα χρήματα; -…Πόσα χρήματα δόθηκαν!

korinthiannewsΦεβρουαρίου 15, 2019
Κόρκα Αθηνά

ΒΕΛΟ- ΒΟΧΑ: Η πρώην βουλευτής της ΝΔ στην Κορινθία Α. Κόρκα…κάνει πίσω στην απόφαση που πήρε για το δήμο;

korinthiannewsΦεβρουαρίου 15, 2019

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Εκδήλωση με θέμα: “Πλάτωνος, βίος και έργα”

korinthiannewsΦεβρουαρίου 15, 2019
Χελμός

Ο ορειβατικός σύλλογος Κορίνθου διοργανώνει εξόρμηση στο όρος Χελμό…

korinthiannewsΦεβρουαρίου 15, 2019