Εξέλιξη απολύτως αρνητική για την Κορινθία… -Ο Νίκας έμεινε …στα πέρα – δώθε και στις φωτογραφίες! -Κορίνθιοι υπομονή…

-Του Φώτη Νικολακόπουλου…

Μεγάλη έκταση έχει πάρει το θέμα που αναφέραμε σε προηγούμενη μας ανάρτηση (δείτε εδώ) ότι εκτός φυσικού αερίου μένει και η Κορίνθια! Ένα έργο που όλοι το περίμεναν. Επιχειρήσεις και ιδιώτες για φτηνή ενέργεια, άρα και ανάπτυξη. …Τώρα; …Ποιος φταίει;

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας …τι κάνει; Τον πήραν πλέον “στο ψιλό” …και του την λένε οι σύμβουλοι του Τατούλη!!! Ο Νίκας έμεινε …στα πέρα – δώθε, …στις συσκέψεις, …στις φωτογραφήσεις …και στα μεγάλα λόγια!

Τι βλέπει άραγε ο Γκιολής στον Νίκα και τον “αποθεώνει” κάθε τόσο τη στιγμή που τα μεγάλα έργα στην Κορινθία είναι σχεδόν σε μηδενική βάση;

Όπως το πάει ο Νίκας σε λίγο θα μείνει μόνο με τους “χειροκροτητές του”, τους δικούς του δηλαδή συνεργάτες στην Κορινθία, όπως τον Τ. Γκιολή, που τον αποθεώνει κάθε τόσο (!!!), ενώ τα μεγάλα έργα έχουν κολλήσει ή έχουν μείνει στα λόγια στην Κορινθία!

Το κακό είναι ότι ο Γκιολής είναι Κορίνθιος και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, …θα δει από πρώτο χέρι την αντίδραση των Κορίνθιων! Οι Κορίνθιοι έχουν “χορτάσει” ως τώρα από “διακοσμητικούς” αντιπεριφερειάρχες Τ. Γκιολή! Δεν θέλουν άλλους…

Αν δεν αλλάξει αυτή η αρνητική εξέλιξη με το φυσικό αέριο θα είναι ένα πολύ ισχυρό πολιτικό χτύπημα για τον Π. Νίκα, πιθανότατα μη αντιμετωπίσιμο! Για να δούμε σε ποιες ενέργειες θα προβεί ο Νίκας, ο “εκλεκτός” του Μητσοτάκη, με τις “διασυνδέσεις” υποτίθεται στην κυβέρνηση!

Από τον περιφερειακό  σύμβουλο  της Π.Ε. Κορινθίας Γ. Πετρίτση αναφέρεται σε ανακοίνωσή του:

Σε «καραντίνα» διαρκείας, οδεύει η έλευση της παροχής φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο. Μετά την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ( ΡΑΕ ) να προκρίνει κατά την έγκριση του νέου πενταετούς προγράμματος 2020-2024 της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) την απένταξη όλων των πόλεων της Πελοποννήσου (Α’φάση Κόρινθος, Άργος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Μεγαλόπολη και Β’φάση Καλαμάτα-Σπάρτη).

Η εξέλιξη αυτή είναι απολύτως αρνητική για την Κορινθία και φυσικά για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου απομακρύνοντας την, από την ένταξη στον απολύτως αναπτυξιακό πόρο του φυσικού αερίου. Ποιες ενέργειες έγιναν αλήθεια από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου για την οικονομία της Περιφέρειας μας;

Κύριε Περιφερειάρχα καλές οι συσκέψεις, οι φωτογραφήσεις και τα μεγάλα λόγια, αλλά με αυτά δεν κερδίζονται στοιχήματα όπως αυτό. Θέλει συστηματική δουλειά , γνώση και στοχευμένες ενέργειες. Το να πηγαίνετε πέρα δώθε σε υπουργούς, ακόμα και στον Πρωθυπουργό και να μην έχετε εξασφαλίσει σχεδόν τίποτα ή τουλάχιστον τα απολύτως σοβαρά και αναγκαία τότε κάτι σημαίνει . Ή ότι κάνετε ,το κάνετε χωρίς καμμιά προετοιμασία ή ότι το κάνετε απλά για επικοινωνιακούς λόγους ή ότι τελικά η απόλυτη ταύτιση σας με το κυβερνητικό επιτελείο , σας έχει δημιουργήσει μεγάλα αδιέξοδα .

Άλλωστε κ.Νίκα εσείς ως έμπειρος Αυτοδιοικητικός έπρεπε να γνωρίζατε καλύτερα από τον καθένα ότι ο δεδομένος δεν εκτιμήθηκε ποτέ !!! Και οι δηλώσεις –υποσχέσεις- δεσμεύσεις του Υφυπουργού κ. Κώστα Βλάση ότι το φυσικό αέριο θα έρθει στην Αρκαδία τι κρύβουν; Γιατί όχι και στους άλλους νομούς; Αλήθεια οι τοπικοί Bουλευτές της Κορινθίας και ο Yφυπουργός, δεν θίγονται από τις δηλώσεις του συναδέλφου τους από την Αρκαδία;

Υ.Γ. Και όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με δηλώσεις τους σε τοπικά site ,συνεχίζει κάποιους να τους κυνηγά το «φάντασμα» Τατούλη, το οποίο απ’ ότι φαίνεται δεν πρόκειται να ξεπεράσουν ποτέ”.

Ο ένας που αποδείχτηκε “λίγος” για την Κορινθία …την λέει στον άλλον …που τα πάει χειρότερα!

ΣΣ. Αυτό είναι “επίτευγμα” του Νίκα! …Του την λένε πολύ νωρίς, εξαιτίας των λαθών του, από τον συνδυασμό του Τατούλη! Του πρώην δηλαδή περιφερειάρχη που σε ότι αφορά την Κορινθία …τα έκανε θάλασσα! Είχε φτάσει μάλιστα ο Τατούλης να δίνει και συγκεκριμένες ημερομηνίες (!!!) για το έργο του φράγματος στον Ασωπό! Οι ημερομηνίες πέρασαν …και έμειναν απλά τα λόγια του Τατούλη!

Φτάσαμε λοιπόν σήμερα στο σημείο ο ένας (Τατούλης) που αποδείχτηκε “λίγος” για την Κορινθία …να την λέει στον άλλον (Νίκα), που στην αρχή τουλάχιστον, φαίνεται να τα πηγαίνει χειρότερα από τον προηγούμενο (Τατούλη)!

Σε ότι αφορά τους Κορίνθιους βουλευτές της ΝΔ για την ώρα …πέρα βρέχει!

Κορίνθιοι υπομονή!

Υποτίθεται ότι είστε βουλευτές που ανήκουν στην κυβέρνηση! …Ακούσατε κάτι;