ΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Εξόρμηση στη Βουλγαρία – Δείτε το πρόγραμμα…

Από τον ορειβατικό σύλλογο Κορίνθου αναφέρεται: «Αναλυτικό πρόγραμμα για Βουλγαρία, 4-10 Αυγούστου 2019. Υπάρχουν ακόμη λίγες θέσεις διαθέσιμες.

Ημέρα πρώτη
Αναχώρηση από Κόρινθο και με ενδιάμεσες στάσεις και βλέποντας διάφορες όμορφες τοποθεσίες, όπως Λίμνη Δοϊράνη (από απόσταση) και Λίμνη Κερκίνη, φθάνουμε στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή Ντούπνιτσα, απολαμβάνοντας τις ανέσεις του spa και του δείπνου. 

Ημέρα δεύτερη
Ξεκινάμε για το χιονοδρομικό κέντρο Borovets κι από εκεί ανεβαίνουμε με τα lift έως την αρχή της πορείας μας. Στη συνέχεια θα έχουμε ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων, Μουσαλά 2925μ. 

Θα γίνουν δύο πορείες:
Η μία πεζοπορική με 630 μ υψομετρική, Β.Δ.: Α και Ω.Π.: 6-7 
Η πορεία ενδείκνυται για όλους, γιατί υπάρχει δυνατότητα να σταματήσει κάποιος, σε ένα από τα καταφύγια για ξεκούραση, φαγητό και ποτό έως να επιστρέψει η υπόλοιπη ομάδα.

Η άλλη, ορειβατική πορεία με 1150 μ υψομετρική Β.Δ.: Α-Β και Ω.Π.: 7-8.
Εφόσον ξεκουραστούμε σε ένα από τα πολλά καταφύγια της διαδρομής, επιστροφή στο Borovets και στο ξενοδοχείο μας για spa, φαγητό, βόλτα στην πόλη.

Ημέρα τρίτη
Επίσκεψη και ξενάγηση στην πρωτεύουσα Σόφια και τις γύρω ομορφιές της, όπως στον εθνικό δρυμό Βίτοσας, που θα σας εκπλήξουν υπέροχα.
Ελεύθερος χρόνος, για αγορές και προσωπικές προτιμήσεις.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο, spa, φαγητό, βόλτα στην πόλη. 

Ημέρα τέταρτη
Αναχώρηση για τις ξακουστές επτά Λίμνες.Κι εδώ θα υπάρξουν δύο πορείες.

  • Η πρώτη θα έχει ανάβαση με lift έως το πρώτο καταφύγιο και στη συνέχεια πορεία στις Λίμνες για να θαυμάσουμε τις ξεχωριστές ομορφιές τους.

Η πορεία ενδείκνυται για όλους, γιατί υπάρχει δυνατότητα να γίνει ένα τμήμα της.
450 μ υψομετρική Β.Δ.:Α  Ω.Π.: 4

  • Η δεύτερη, με ομάδα ορειβατική θα ξεκινήσει από άλλο σημείο και διαδρομή προς τις Λίμνες και θα συναντηθεί εκεί με την πρώτη ομάδα.
    900 μ υψομετρική Β.Δ.: Α-ΑΒ Ω.Π.: 6

Επιστροφή με lift στη βάση χαμηλά και φεύγουμε για να δούμε το θερμότερο Γκέιζερ του κόσμου με 103 βαθμούς Κελσίου και στη συνέχεια για το ξακουστό μοναστήρι Αγ.Ιωάννη Rilski, σε μία πολύ ωραία διαδρομή και τοποθεσία.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο, spa, φαγητό, βόλτα.

Ημέρα πέμπτη
Παίρνουμε τις αποσκευές μας και αναχωρούμε για Φιλιππούπολη, για ξενάγηση στην παλιά πόλη.
Θα δούμε τα κλασσικά κτήρια, το Αρχαίο Θέατρο, τους επτά λόφους κι άλλα που μαγεύουν τους επισκέπτες.
Φαγητό – ξεκούραση και συνέχεια για το Βansco , όπου θα είναι το επόμενο ξενοδοχείο μας.
Φτάνουμε, τακτοποιούμαστε και έχουμε χρόνο για spa, φαγητό και γνωριμία με την πόλη, που φιλοξενεί αυτές τις μέρες κι ένα ευρωπαϊκό φεστιβάλ τζάζ μουσικής.

Ημέρα έκτη
Αναχωρούμε για το βουνό Πίριν. Και εδώ θα ξεκινήσουν δύο πορείες.

  • Μία πεζοπορική για να δούμε τις Λίμνες του Πίριν, 400 μ υψομετρική Β.Δ.: Α Ω.Π.: 4-5 .Η πορεία ενδείκνυται για όλους, γιατί υπάρχει δυνατότητα επιστροφής στα καταφύγια για ξεκούραση, φαγητό, ποτό έως να επιστρέψει η υπόλοιπη ομάδα.
  • Η δεύτερη ορειβατική, θα έχει ανάβαση στις κορυφές Κούτελο και Κόντσετο, στη συνέχεια στην κορυφή Βίχρεν 2914 μ και αναλόγως χρόνου επιστροφή της κλασικής, η μέσω Λιμνών για καταφύγιο και συνάντηση με την άλλη ομάδα για επιστροφή στο Bansco, με spa φαγητό, βόλτα στην πόλη και στο φεστιβάλ.

(Ενδέχεται να κάνουμε και βραδιά σε παραδοσιακή ταβέρνα, με μουσική και όργανα περιοχής) 

Τελευταία ημέρα (έβδομη)
Αναχώρηση για Ελλάδα, με επίσκεψη στο όμορφο χωριό Μέλνικ, με τις ξεχωριστές πυραμίδες του και τα παλιά σπίτια του, Επίσης είναι ονομαστή περιοχή παραγωγής κρασιών και θα επισκεφτούμε ένα οινοποιείο.
Στη συνέχεια με στάσεις επιστρέφουμε Ελλάδα. 

Η διαμονή θα γίνει σε ξενοδοχεία τριών και τεσσάρων αστέρων, με πρωινό και βραδινό, όπως και παροχές Spa, Πισίνα, Τζακούζι, Χαμάμ, Σάουνα.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον αρχηγό: Κουνελάκη Γιάννη 6984454116
Αναχώρηση: 06:30 από πάρκινγκ Αγίου Νικολάου».