Επίσημη ανακοίνωση για το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στην Κορινθία- Πόσοι άντρες και πόσες γυναίκες βρέθηκαν θετικοί στην περιφέρεια…

(14:05)

Από την περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώνεται:

“Σε 18 συνολικά ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στην Τρίπολη τη Δευτέρα 6 Απριλίου, κατά την υπό τον περιφερειάρχη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής, στις 9 το πρωί.

Ειδικότερα, οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν είναι, στην Αργολίδα 2, στην Αρκαδία 3, στην Κορινθία 4, στη Λακωνία 1 και στη Μεσσηνία 8.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το δελτίο που δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η κατάσταση σήμερα Δευτέρα 6 Απριλίου στην Περιφέρεια είναι η εξής:

“Ανακοινώνεται ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Για τo κρούσμα έχει πραγματοποιηθεί και είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη ΓΓΠΠ.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον στην Περιφέρεια μας σε δεκαοκτώ και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: δύο* αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία

ΠΕ Κορινθίας: τέσσερα

ΠΕ Λακωνίας: ένα

ΠΕ Μεσσηνίας: οκτώ

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι δεκατρείς άνδρες και πέντε γυναίκες.

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων δύο έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και επτά νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

ΣΣ. Επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά η korinthiannews.gr σχετικά με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που γράψαμε από την αρχή (με αναλυτικά ρεπορτάζ) και αφορούσαν συγκεκριμένες περιοχές της Κορινθίας

Κ.Ν