Ε.Ο.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Εξόρμηση στους Παξούς…

Από τον ορειβατικό σύλλογο Κορίνθου αναφέρεται: «Αγαπητά μέλη και φίλοι του ΕΟΣ Κορίνθου, ο Σύλλογος μας διοργανώνει εξόρμηση στα νησιά των Παξών, ένα μικρό σύμπλεγμα αποτελούμενο κυρίως από δυο νησιά, λίγα μίλια νότια της Κέρκυρας. Οι Παξοί έχουν  χαρακτηριστεί ως ένα από τα 20 ωραιότερα νησιά του Κόσμου.

Η μυθολογία λέει ότι ο Ποσειδώνας, ο Θεός της θάλασσας, χτύπησε την Κέρκυρα με την τρίαινα του και δημιούργησε ένα ξεχωριστό νησί για να απολαύσει ήσυχα τον έρωτα του με τη γυναίκα του Αμφιτρίτη, θεά της θάλασσας.

Θα περπατήσουμε σε ένα καταπράσινο νησί, κατάφυτο από αιωνόβια ελαιόδεντρα, αμπελώνες πεύκα και κυπαρίσσια που εναρμονίζονται σε ένα ταιριαστό σύνολο με τους παραδοσιακούς οικισμούς, τα ξωκλήσια και τις ξερολιθιές. Εκεί εκτός των άλλων θα επισκεφθούμε  και θα θαυμάσουμε τις θαλάσσιες σπηλιές της δυτικής ακτής με γαλαζοπράσινα νερά, πολύ μεγαλύτερες από παρόμοιες σπηλιές στα νησιά του Ιονίου.

Τα νησιά Παξοί και Αντίπαξοι

Η δυτική ακτή των Παξών είναι βραχώδης χωρίς πολλές παραλίες, αλλά έχει πολλές μεγάλες όμορφες σπηλιές, τις γαλάζιες σπηλιές των Παξών, είναι μια μοναδική εμπειρία. Το νησί των Αντιπαξών βρίσκεται 1,5 χιλιόμετρα νότια των Παξών. Το μικρότερο από τα κοσμήματα του συμπλέγματος των νησιών των Παξών, γνωστό για τις εξαιρετικές του παραλίες. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό νησί, έκτασης μόλις 5 τετραγωνικών χιλιομέτρων, το οποίο καλύπτεται σχεδόν αποκλειστικά από ελαιόδεντρα και αμπελώνες. Έχει ένα μικρό λιμάνι στον κόλπο της Αγραπιδιάς και ένα χιλιόμετρο νοτιότερα την πιο όμορφη παραλία του Ιονίου, την παραλία Βουτούμι, με μεταξωτή λευκή χρυσή άμμο και με τα καθαρότερα και φωτεινότερα γαλαζοπράσινα νερά σε όλο το Ιόνιο πέλαγος.

Η διαμονή μας θα γίνει σε  συγκρότημα από κατοικίες. Κάθε κατοικία έχει ενιαίο χώρο καθιστικού, με πλήρως εξοπλισμένο κουζινάκι και κάθε δωμάτιο δικό του μπάνιο.

Πρόγραμμα εξόρμησης

Παρασκευή 20.09.2019

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Κόρινθο (Περιβολάκια) – Θα ανακοινωθεί ακριβής ώρα αρχές Σεπτεμβρίου που αλλάζουν τα δρομολόγια των πλοίων. Ενδιάμεση στάση για ξεκούραση. Λιμάνι επιβίβασης Ηγουμενίτσας. Λιμάνι αποβίβασης Παξών. Υπάρχει δυνατότητα για όποιον επιθυμεί να κάνει kayak (ή άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες – σε συνεννόηση με τις αρχηγούς)διάρκειας περίπου πέντε ωρών -Κόστος 50 ευρώ επιπλέον, προκράτηση μέχρι 6 Σεπτεμβρίου λόγω περιορισμένων θέσεων -. Πρόγραμμα ελεύθερο.

Σάββατο 21.09.2019

Πεζοπορία στο νησί διάρκειας περίπου 7 ωρών (ΒΔ Α) και μπάνιο στην Παραλία Ερημίτης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Πρόγραμμα ελεύθερο.

Κυριακή 22.09.2019

Ημερήσια κρουαζιέρα στους Αντίπαξους. Αποβίβαση στο λιμάνι της Πάργας και παραμονή περίπου 2-3 ώρες. Επιστροφή στην Κόρινθο (Περιβολάκια) με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση

Παρακαλούμε την άμεση δήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή, για την καλύτερη διοργάνωση της εξόρμησης.
-θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας
-Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη των αρχηγών
Τηλέφωνα  επικοινωνίας: Τσελεκίδη Δήμητρα: 6976637226, Χατζηγεωργίου Μαρία: 6940839160».