Ε.Ο.Σ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ: CANYONING στο φαράγγι του Αγίου Λουκά

Από τον ορειβατικό σύλλογο Κορίνθου αναφέρεται: «Ο ΕΟΣ  Κορίνθου διοργανώνει την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 Canyoning στο φαράγγι του Αγίου Λουκά, που βρίσκεται λίγο μετά από το Ξυλόκαστρο. Είναι ένα σχετικά εύκολο φαράγγι για κατάβαση και προτείνεται οπωσδήποτε σε αρχάριους.

Με τον όρο Canyoning εννοούμε τη διάσχιση των φαραγγιών ακολουθώντας την πορεία των υδάτων και προσπερνώντας κάθε εμπόδιο με τεχνικά μέσα. Δηλαδή πραγματοποιείται κατάβαση ενός φαραγγιού περνώντας μέσα από το νερό, κάνοντας βουτιές σε βαθιά νερά, φυσικές τσουλήθρες που έχουν σχηματιστεί πάνω στους βράχους από τη διάβρωση των νερών και κατάβαση με σχοινιά, όταν έχει καταρράκτες. Το canyoning περιέχει ορειβασία, αναρρίχηση, σπηλαιολογία, κολύμβηση. Είναι σπορ που συνδυάζει πολλά από τα αθλήματα του βουνού!

Πριν ξεκινήσουμε την κατάβαση, θα γίνει μία σύντομη εκπαίδευση από τον υπεύθυνο οδηγό/εκπαιδευτή και τους βοηθούς του και θα μοιραστούν οι στολές και ο εξοπλισμός στους συμμετέχοντες.

Αναχώρηση: 8.30 πμ από τα Περιβολάκια στην Κόρινθο – Οι μετακινήσεις θα γίνουν με Ι.Χ.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στην αρχηγό: Μπολέτη Βασιλική 6973686870 και στο τηλέφωνο του συλλόγου 2741029970 (8:00μμ – 10:00μμ Τετάρτη και Παρασκευή).

Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης».