Η βάπτιση από τον μητροπολίτη Κορίνθου (φωτο)

«Την Θ. Λειτουργία τέλεσε την Κυριακή, 6 Ιουνίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στην Ι. Μονή «Παναγία Πάντων Χαρά» στο Καλέντζι Κορινθίας.

Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης αρχικά αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή και στο θαύμα της θεραπείας του εκ γενετής τυφλού από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, τον τρόπο που αντιμετωπίσθηκε από τις θρησκευτικές ομάδες, την κοινωνία, τους γονείς αλλά και τον ίδιο τον τυφλό, ο οποίος ομολόγησε τον Χριστό ως τον Σωτήρατου και τον προσκύνησε ως Θεό και ευεργέτη του.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και στην ως άνω Ι. Μονή ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τέλεσε το Ι. Μυστήριο του Βαπτίσματος και του Χρίσματος της θυγατέρας του Κορίνθιου εθελοντή των φιλανθρωπικών δομών της Ι. Μητροπόλεως μας Μιχαήλ Γλυνού και της καλής του συζύγου.

Ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στην νεοφώτιστη να γίνει καλή Χριστιανή και καλός άνθρωπος, προσηλωμένη πάντοτε στην αθανασία της ψυχής της, καθώς από σήμερα έχει πολιτογραφηθεί στις δέλτους του ουρανού. Παράλληλα, επεσήμανε την ευθύνη,τόσο των σαρκικών όσο και των πνευματικών γονέων της, να την αναθρέψουν εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου στις δύσκολες πνευματικά ημέρες, που βιώνουμε ως κοινωνία και ως άτομα μεμονωμένα…», αναφέρεται μεταξύ άλλων από τη μητρόπολη Κορίνθου.