Η Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Κιάτο…

«Στον Μέγα Εσπερινό, στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Κιάτο Κορινθίας, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019. Την διακονία του Ιερού Άμβωνος ο σεπτός Ποιμενάρχης μας παρεχώρησε στον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά», Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, ο οποίος ομίλησε για τον τιμώμενο Άγιο Νεκτάριο.

Την επομένη, Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, και στον αυτό Ι. Ναό τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Ο Θεοφιλέστατος κηρύττων εστίασε τον λόγο του στο πλούσιο συγγραφικό έργο του  Αγίου Νεκταρίου, επισημαίνοντας ότι ο Άγιος μέσα από τα γραφόμενά του  δίδει μια άλλη προοπτική στον πόνο και τις δοκιμασίες της ζωής των ανθρώπων.

Τόνισε δε, ότι οι πιστοί οι οποίοι, από ειλικρινή αγάπη για τον Κύριο μας, υπομένουν, όχι «μαζοχιστικά», τους πόνους και τις δοκιμασίες, αισθάνονται μια γλυκιά παρηγοριά και θαλπωρή γιατί οι δοκιμασίες ανοίγουν τον δρόμο για μεγαλύτερες δωρεές του Αγίου Πνεύματος, είναι το «πέρασμα» προς τον Θεό και κάνουν τους πιστούς να προσεύχονται θερμότερα, βιώνοντας από την παρούσα ζωή, την μέλλουσα μακαριότητα…”, αναφέρεται μεταξύ άλλων από τη μητρόπολη Κορίνθου