Η Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγ. Άννης Κορίνθου

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Τον Άγιο Ιερομάρτυρα Διονύσιο Επίσκοπο Κορίνθου τίμησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος με Αρχιερατική Θ. Λειτουργία τη Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021, ημέρα της μνήμης Του, στον Ι. Ναό Αγίας Άννης Κορίνθου, όπου υπάρχει αφιερωμένο κλίτος προς τιμήν Του.

Στο κήρυγμα του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά που διακρίνουν την Εκκλησία ως «Μια, Αγία, Καθολική και Αποστολική», και τα οποία ομολογούμε στο Σύμβολο της Πίστεως. Ο όρος «Αποστολική» σημαίνει ότι οι Αλήθειες της Πίστεώς μας διαδόθηκαν στην οικουμένηαπό τους Αγίους Αποστόλους και οτιμώμενος Άγιος Διονύσιος έχει χαρακτηριστεί από τους Πατέρες της Εκκλησίας ως Αποστολικός Πατήρ, καθώς υπήρξε μαθητής και διάδοχος του Αποστόλου Παύλου. Επιπρόσθετα,κέρδισε αυτόν τον χαρακτηρισμόεπειδή οι Τοπικές Εκκλησίες, όπως η Εκκλησία της Ρώμης, αλληλογραφούσαν μαζί Του για να μάθουν και να διδαχθούν τις αλήθειες της Πίστεώς μας από έναν γνήσιο μαθητή του Αποστόλου των Εθνών

Ολοκλήρωσε το κήρυγμα του τονίζοντας ότι εμείς οι Κορίνθιοι έχουμε γερές θεολογικές βάσεις και δυνατά πνευματικά θεμέλια και γι’ αυτό οφείλουμε να τιμούμε τον Άγιο,ώστε να αξιωθούμε,μιμούμενοι την αγία βιωτή τους, να γίνουμε με τις πράξεις και τα έργα μας τρόπων μέτοχοι, εφαρμόζοντας την διδασκαλία του Αποστόλου Παύλου και του μαθητή του Αγίου Διονυσίου.Επιπροσθέτως, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον προσωπικό του σύνδεσμο με τον Άγιο, καθώς την ημέρα της μνήμης Του τέλεσε την πρώτη του Θ. Λειτουργία, μετά την Ενθρόνισή του, ως Μητροπολίτης Κορίνθου, πριν ακριβώς από δεκαπέντε χρόνια…»