Η Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο λειτούργησε την Κυριακή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αχίλλιο Τσούτσουρα, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, και από τους Ιερείς του Ι. Ναού.

Τον Θείο λόγο κήρυξε τιμητικώς, τη προτροπή του σεπτού Ποιμενάρχου μας, ο π. Αχίλλιος,ο οποίος αναφέρθηκε στο προς Κορινθίους (β΄Κορ.στ΄,1-10)  Αποστολικό Ανάγνωσμα, τονίζοντας ότι με τον λόγο του Θεού οφείλουμε να πορευθούμε, στον δρόμο της αρετής και της αγιότητας, ώστε μέσα από τους πνευματικούς αγώνες μας, να περάσουμε από το «κατ’ εικόνα στο καθ’ ομοίωσιν», ιδιαιτέρως στην σημερινή δύσκολη εποχή, που οι πειρασμοί περισσεύουν.

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το τριετές μνημόσυνο του συμπολίτη μας μακαριστού Ιωάννου Μαντά και παράλληλα ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Ιεροκήρυκα Πανοσ. Αρχιμ. π. Αχίλλιο Τσούτσουρα αναφερόμενος στην ιερατική πορεία, το εκκλησιαστικό ήθος, την φωτεινή προσωπικότητά του, αλλά και στις πλείστες αρετές,με τις οποίες ο Θεός τον έχει κοσμήσει. Ολοκληρώνοντας, προέτρεψε τους Πιστούς να ακολουθούν και να τηρούν τον λόγο του Θεού,ώστε Αυτός να ανταποδίδει πλούσιες τις δωρεές Του σε όλους»