Η Θ. Λειτουργία στο Στεφάνι Κορινθίας…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στο Στεφάνι Κορινθίας και στον εκεί πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Στεφανά μετέβη ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας άγιος Κεγχρεώνκ. Αγάπιος την Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020, και ετελέσε τον πανηγυρικό Εσπερινό προς τιμή του συνεργού του Αποστόλου Παύλου Αγίου Στεφανά.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος μετέφερε νοητά τους Πιστούς στα Αποστολικά χρόνια, όταν ο Απόστολος Παύλος ήλθε στην Κόρινθο, προκειμένου να «Ευαγγελισθεί» και να ανακαινίσει πνευματικά τους ανθρώπους μεταστρέφοντας τους από την πλάνη της ειδωλολατρίας στην Χριστιανική Πίστη.

Επεσήμανε τις πνευματικές δυνάμεις και τα χαρίσματα, που ο Θεός έδωσε στους Αποστόλους, για να υπερνικήσουν όλους όσοι στάθηκαν εμπόδιο στην διάδοση του Ευαγγελίου. Το έργο αυτό, του καταρτισμού των ανθρώπων στην Αληθινή Πίστη, κλήθηκε να διακονήσει, ως συνεργός του Αποστόλου Παύλου,ο Άγιος ΑπόστολοςΣτεφανάς και ολόκληρος ο οίκος του, οι οποίοι εβαπτίσθηκαν υπό του ιδίου του Απ. Παύλου. Ολοκληρώνοντας, προέτρεψε τους Πιστούς να πορεύονται σύμφωνα με τα Ευαγγελικά προστάγματα, να έχουν ζήλο και θέρμη στον αγώνα τους, να μελετούν την Αγία Γραφή και με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίουως και τις πρεσβείες των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Στεφανά να αξιωθούν της Βασιλείας του Θεού.

Ανήμερα της εορτής ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία…»