ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Σε ποια περιοχή του δήμου Σικυωνίων έγινε χαμός με …ένα κάδο απορριμμάτων;

Σε ποια περιοχή του δήμου Σικυωνίων έγινε χαμός με …ένα κάδο απορριμμάτων;

“Καβγάδες, τσακωμοί και… μετακινήσεις κάδων είναι σχεδόν καθημερινά φαινόμενα. Μάλιστα, σε τρεις περιπτώσεις, σε Αιγάλεω, Ηράκλειο Αττικής και στον δήμο Σικυωνίων Κορινθίας, χρειάστηκε η παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη. 

Συγκεκριμένα, πολίτες ζήτησαν τη μεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη για να αλλάξει η χωροθέτηση κάδων απορριμμάτων στους δήμους Αιγάλεω, Ηρακλείου Αττικής και Σικυωνίων.

  • Σύμφωνα µε τους πολίτες, στη µία περίπτωση ο δήµος Αιγάλεω δεν είχε διαµορφώσει εσοχή για κάδο µπροστά σε νεόδµητη πολυκατοικία, µε αποτέλεσµα ο κάδος να µετακινηθεί από το σηµείο όπου βρισκόταν επί τριακονταετία και να τοποθετηθεί µπροστά σε γειτονική ιδιοκτησία.
  •  Στη δεύτερη περίπτωση, στον δήµο Ηρακλείου Αττικής, το πρόβληµα προέκυψε λόγω της µετακίνησης των κάδων από κατοίκους άλλων οδών, την ανεπάρκεια των κάδων, καθώς και την τοποθέτηση από τον δήµο κιγκλιδωµάτων οριοθέτησης σε θέσεις διαφορετικές από τις προβλεπόµενες.
  • Στην τρίτη περίπτωση, στον δήµο Σικυωνίων Κορινθίας, ο κάδος µετακινήθηκε από την κεντρική πλατεία του οικισµού Ψαρί του εν λόγω δήµου, όπου βρισκόταν επί δεκαοκτώ έτη, κατόπιν προφορικής εντολής αντιδηµάρχου, µε αποτέλεσµα την επιβάρυνση γειτονικών κάδων µε απορρίµµατα καταστηµάτων υγειονοµικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, η αποκοµιδή ήταν αραιή και οι κάδοι δεν πλένονταν. 

Ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε εγγράφως από τους δήµους τη διενέργεια αυτοψιών, τον επανέλεγχο της διαδικασίας χωροθέτησης των κάδων, την ορθολογική κατανοµή αυτών βάσει µελέτης κατανοµής κάδων και την αύξηση των κάδων, όπου αυτό ήταν αναγκαίο.
Μετά την παρέµβαση του Συνηγόρου, όλοι οι δήµοι διενήργησαν αυτοψίες και µετακίνησαν τους κάδους.

Πού μπήκαν τελικά οι κάδοι 

  • Ο δήµος Αιγάλεω µετακίνησε τον κάδο στο γειτονικό οικοδοµικό τετράγωνο και δεσµεύτηκε να γίνεται εκ περιτροπής µετακίνηση αυτού στις τέσσερις γωνίες συµβολής οδών ανά µήνα.
  • Ο δήµος Ηρακλείου οριοθέτησε τη νέα θέση του κάδου µε κιγκλίδωµα και τοποθέτησε επιπλέον κάδους για την αποσυµφόρηση της περιοχής από τον µεγάλο όγκο αστικών απορριµµάτων.
  • Ο δήµος Σικυωνίων, τέλος, µετακίνησε τον κάδο εκτός του οικισµού, σε σηµείο που δεν ενοχλεί τους κατοίκους. 

Κανείς από τους τρεις δήµους δεν έστειλε στον Συνήγορο του Πολίτη τη ζητούµενη συνολική τεχνική µελέτη χωροθέτησης κάδων…”, αναφέρθηκε στο iefimerida.gr 

ΡΑΨΩΜΑΤΙΩΤΗΣ-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καντε κλικ για να αφησετε καποιο σχολιο

Αφηστε καποιο σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Περισσοτερα στην κατηγορια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

top-5-image

Το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΡ 5 της εβδομάδας

korinthiannewsΙανουαρίου 18, 2019

Ο αγιασμός των υδάτων στο Κιάτο και στις κοινότητες έγινε με νερό Λουτρακίου -Στην Κόρινθο ο αγιασμός έγινε με νερό της Στυμφαλίας!!! (φωτο)

korinthiannewsΙανουαρίου 18, 2019
κουίζ

…Τι γύρευε δικηγόρος στην κοπή της πίτας του επιμελητηρίου στην Κορινθία; -Ποιος τον κάλεσε;

korinthiannewsΙανουαρίου 18, 2019

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: …Ο “προβλέψιμος” Σ. Σπηλιωτακάρας!

korinthiannewsΙανουαρίου 18, 2019
διώρυγα Κορίνθου 10

Ο σύλλογος επισιτιστών Λουτρακίου σε ένα ευχαριστήριο έκανε αναφορά και για την άδικη κριτική που δέχεται η διοίκηση της διώρυγας!!!

korinthiannewsΙανουαρίου 18, 2019
ορειβασία

Πρόσκληση από τον ορειβατικό σύλλογο Κορίνθου…

korinthiannewsΙανουαρίου 18, 2019