Ξυλόκαστρο: Η χειροτονία του Βασιλείου Ευσταθιάδη…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Με κάθε Εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τάξη και με την συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε την Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020, στο Ξυλόκαστρο ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν της μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, πολιούχου Ξυλοκάστρου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και με την παρουσία πλέον των τριάκοντα Ιερέων. 

Την επομένη, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020, το πρωί τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και στην συνέχεια η δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, πλαισιούμενοι από πλειάδα Πρεσβυτέρων και τριών Διακόνων, κατά την διάρκεια της οποίας τελέσθηκε, εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος, η εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Βασιλείου Ευσταθιάδη, αποφοίτου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, εγγάμου και πατρός δύο τέκνων.

Στον λόγο του, αντιφωνών στην προσφώνηση του Χειροτονούμενου, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, εξ αφορμής της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου Επισκόπου Σεβαστείας, αναφέρθηκε στο μέγα της Ιεροσύνης υπούργημα και στους αγώνες που απαιτούνται για να εργασθεί κάποιος στον αμπελώνα του Κυρίου μας, χαρίζοντας την ελπίδα της Αναστάσεως και της Σωτηρίας στο ποίμνιό του, προτρέποντας τον Χειροτονούμενο ν᾿ αγωνισθεί με όσες δυνάμεις έχει για την διακονία του Λαού του Θεού και συμβουλεύοντάς τον για την περαιτέρω Εκκλησιαστική του πορεία. Επίσης, επεξήγησε το πρόβλημα των κενών Ενοριών στην Ι. Μητρόπολή μας, που δυστυχώς αυξάνονται…».