“Θα βυθίσει στο σκοτάδι την Κόρινθο και τα χωριά ο Σταυρέλης- Με βεβαιότητα θα αυξήσει πάλι τα δημοτικά τέλη”

…Θα το δουν και αυτό οι δημότες της Κορίνθου και των χωριών;

…Έρχονται νέες περιπέτειες για τους κατοίκους;

Μήπως η δημοτική αρχή του Σταυρέλη …ετοιμάζεται για ακόμα ένα λάθος που εκτός των άλλων θα οδηγήσει σε νέες αυξήσεις σε δημοτικά τέλη;

Μήπως να προσέξει τώρα η δημοτική αρχή πριν να είναι αργά και εκτεθεί ξανά, όπως συνηθίζεται να συμβαίνει ως τώρα;

…Μήπως;

Σε δήλωσή του ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στο δήμο Κορινθίων Β. Νανόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων:

Θα βυθίσει στο σκοτάδι την Κόρινθο και τα χωριά ο κ.Σταυρέλης με την καταγγελία της σύμβασης φωτισμού led.

Η απόφαση του κ.Σταυρέλη και της πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο να καταγγείλει τη σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του δήμου με φώτα led, βλάπτει τα συμφέροντα του δήμου και οδηγεί σε μεγάλες δικαστικές περιπέτειες για να κερδίσει τι η δημοτική αρχή; 

Όπως είπε ο δήμαρχος διεκδικεί 83 χιλιάδες ευρώ ετησίως από την εταιρία όσο είναι το κόστος του καρναβαλιού της Αποκριάς. Αξίζει η εμμονή σε μια προφανώς λάθος επιλογή επειδή το είπε προεκλογικά ? Είπε και άλλα πράγματα προεκλογικά που δεν τηρεί π.χ αύξησε τα δημοτικά τέλη αντί να τα μειώσει ,προωθεί συμβάσεις έργων με 1% έκπτωση κλπ.

Αν υλοποιηθεί δικαστικά το αίτημα του δήμου για διακοπή συνεργασίας με την εταιρία, δεν θα μπορεί ο δήμος να αντικαταστήσει καμένες λάμπες αφού νέος διαγωνισμός προμήθειας θέλει χρόνια να εκτελεστεί , οι ηλεκτρολόγοι του δήμου δεν επαρκούν και νέος διαγωνισμός δεν μπορεί να γίνει για το ίδιο έργο.

Με τη νέα κατάσταση επιπλέον κινδυνεύει να πληρώσει ο δήμος εκατομμύρια ευρώ άμεσα ,ρήτρες κλπ. και με βεβαιότητα θα αυξήσει πάλι τα δημοτικά τέλη.

Η    σύμβαση που ολοκλήρωσε η   εταιρεία Μυτιληναίος είναι  μια εξαιρετική για τα συμφέροντα των δημοτών  σύμβαση. Εξασφάλισε μεγάλη εξοικονόμηση κόστους ενέργειας  για το δήμο περίπου 70 % , καλύτερη ποιότητα φωτισμού και αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων σε 72 ώρες χωρίς ο δήμος να επενδύσει ούτε ένα ευρώ  .

Η εταιρία τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις , ο δήμος δεν πρέπει να τις τηρήσει? Οι αποφάσεις των οργάνων διοίκησης του δήμου για  τη σύμβαση  που εγκρίθηκε νόμιμα δεν πρέπει να  είναι σεβαστές?»

Κ.Ν