Μίλησαν για ιδιαίτερα σημαντική οικονομική ενίσχυση για το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Κορίνθου …αλλά δεν είπαν το ποσό!

Από την περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώνεται: “Σύσκεψη για πολιτιστικά θέματα υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η ενίσχυση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σημαντικών εκδηλώσεων από φορείς και συλλόγους.

Ιδιαίτερα σημαντική οικονομική ενίσχυση αποφασίστηκε για το Καλογεροπούλειο Ιδρυμα Κορίνθου σχετικά με το πρόγραμμα “Ακούμε τους Νέους”, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του εν λόγω Ιδρύματος -σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και το σωματείο “Διάζωμα”- με στόχο να συστήσει νέους μουσικούς στο μελλοντικό τους κοινό μέσα από τη διοργάνωση πολλαπλών συναυλιών και ηχογραφήσεων και να τονώσει την πολιτιστική δράση στην Κορίνθια και την Πελοπόννησο γενικότερα

Εξ άλλου, σημαντική οικονομική ενίσχυση θα λάβει και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας -που φιλοξενεί περί τα 6.000 εκθέματα, κυρίως ορυκτά και απολιθώματα, όστρακα, έντομα- και λειτουργεί στο Λυγουριό εδώ και 28 χρόνια. Πρόκειται για ένα από τα λίγα μουσεία Φυσικής Ιστορίας που υπάρχουν στη χώρα μας με συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς και την ΕΑΓΜΕ (Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) -δηλαδή το πρώην ΙΓΜΕ”.

ΣΣ. Ιδιαίτερα σημαντική οικονομική ενίσχυση αποφασίστηκε για το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Κορίνθου αναφέρουν στην παραπάνω ανακοίνωση από την περιφέρεια, …αλλά δεν αναφέρουν το ποσό!

Κ.Ν