ΙΣΘΜΙΑ: «Μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας…” -…Ωραίοι είναι εκεί στη διώρυγα της Κορίνθου! -Για τους Κορίνθιους πολιτικούς… πέρα βρέχει!

“Το βράδυ της 7ης Ιουνίου 2024 που έγινε το ατύχημα με το βενζινοφόρο βυτίο στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή της μοναδικής αερογέφυρας που συνέδεε τους παραλιακούς οικισμούς Καλαμάκι και Άγιο Χαράλαμπο με το Λουτράκι αλλά και τα Ίσθμια ήρθαν στην επιφάνεια σειρά προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους κατοίκους των γύρω περιοχών και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Με φωνές, νόηματα και πλεούμενα

Οι οικισμοί Καλαμάκι και Άγιος Χαράλαμπος αποκόπηκαν από τα Ίσθμια. Τα Ίσθμια και η Κυρά Βρύση βρίσκονται από την πλευρά της Πελοποννήσου. Το Καλαμάκι, ο Άγιος Χαράλαμπος και ο Σαρωνικός από την πλευρά της Στερεάς Ελλάδας. Τους χωρίζει η διώρυγα της Κορίνθου.

Πολλές φορές οι κάτοικοι κοιτάζονται και επικοινωνούν με φωνές και με νοήματα και κάποιες φορές παρά τα ισχυρά ρεύματα περνούν απέναντι με μικρά πλεούμενα. Τα παιδιά που ήθελαν να πάνε σχολείο και στις δραστηριότητες τους, ή οι εργαζόμενοι στις εργασίες τους έπρεπε να ξοδεύουν καθημερινά χρόνο και χρήμα.

Το μεγάλο τους πρόβλημα που ήταν η επισκευή της βυθιζόμενης γέφυρας των Ισθμίων, όχι μόνο δε λύθηκε αλλά και σήμερα ένα μήνα μετά το ατύχημα και τρεις μήνες μετά την αποσυναρμολόγηση της γέφυρας λόγω βλάβης το πρόβλημα παραμένει προκαλώντας οργή και αγανάκτηση στους κατοίκους.

Την έφτιαξαν σε 48 ώρες

Η γέφυρα στην Ποσειδωνία υπέστη βλάβη την Κυριακή 7 Ιουλίου και μέσα σε 48 ώρες την είχαν επισκευάσει. Για τη βλάβη στη γέφυρα Ποσειδωνίας η διαχειρίστρια εταιρεία (Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου) ενημέρωσε πως εντός 48 ωρών θα επαναλειτουργήσει.

Αγνοείται η γέφυρα των Ισθμίων

Αντίθετα για τη γέφυρα των Ισθμίων η τελευταία ενημέρωση ήταν στις 29 Μαρτίου και ανέφερε: «Η λειτουργία της βυθιζόμενης γέφυρας Ισθμίων θα διακοπεί για διάστημα δύο μηνών από την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 και ώρα 07:00 προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης των κινητών και μηχανικών μερών της. Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία και οι δύο διάδρομοι κυκλοφορίας της γέφυρας. Η Εταιρεία ευχαριστεί εκ των προτέρων θερμά τους χρήστες της γέφυρας και κυρίως τους κατοίκους της περιοχής για την κατανόησή τους».

H γέφυρα των Ισθμίων / φωτογραφία corinthcanal.com

Ούτε μία συγγνώμη

Από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Η γέφυρα των Ισθμιών έχει αποσυναρμολογηθεί και κατά πληροφορίες βρίσκεται σε κοντινό ναυπηγείο για επισκευή. Εδώ και τρεις μήνες δε λειτουργεί. Ποτέ η εταιρεία δεν βγήκε να ζητήσει μία συγγνώμη για την καθυστέρηση της επισκευής της γέφυρας και σα να μην φτάνει αυτό οι «πληροφορίες» υπό τη μορφή φημών ταλαιπωρούν τους δοκιμαζόμενους κατοίκους και τις επιχειρήσεις που χάνουν το καλοκαίρι και ένα μεγάλο μέρος του τζίρου τους. Το πέρασμα είναι κλειστό και κανείς δεν επισκέπτεται την πανέμορφη αυτή περιοχή. Να σημειωθεί επίσης πως η γέφυρα των Ισθμίων από τον Δεκέμβριο του 2021 λειτουργούσε με ένα ρεύμα κυκλοφορίας επειδή κάποια καράβι την χτύπησε και της είχε προκαλέσει βλάβη.

«Δε μας σέβονται, μας κοροϊδεύουν»

«Μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας. Είχαν πει πως η γέφυρα θα έρθει αρχές Ιουνίου, μετά πήγε 10 Ιουνίου, μετά 28 Ιουνίου, ύστερα μας είπαν για 10 Ιουλίου και τώρα ακούμε για 20 Ιουλίου και έχει ο θεός. Οι άνθρωποι παίζουν με τις ζωές μας. Κατ΄αρχήν δε μας σέβονται. Όταν κανείς δεν ενημερώνει τους πολίτες υπεύθυνα αυτό είναι έλλειψη σεβασμού. Για να διανύσουμε 100 μέτρα που παλιά χρειαζόμαστε δύο λεπτά για να πάμε στην άλλη πλευρά του χωριού πρέπει να κάνουμε κύκλο.

Πρέπει να μπούμε και να βγούμε στην Εθνική οδό και όλα αυτά μόνο με αυτοκίνητο», λέει ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καλαμακίου Ηλίας Ριζομιλιώτης και όπως λέει εντός των ημερών θα γίνει Γενική Συνέλευση των κατοίκων για να αποφασιστούν πιθανές κινητοποιήσεις.

Στο πλευρό των κατοίκων βρίσκεται και ο Δήμος Περαχώρας Λουτρακίου και προσωπικά ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης ο οποίος επίσης πιέζει προς πάσα κατεύθυνση αλλά κανείς δε μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα επαναλειτουργήσει η γέφυρα των Ισθμίων”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ethnos.gr

Οι Κορίνθιοι βο(υ)λευτές με τι ασχολούνται; Έχουμε υποτίθεται και δύο υφυπουργούς!

ΣΣ. “Ωραίοι” είναι εκεί στη διώρυγα της Κορίνθου! Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να συμπεριφέρονται έτσι τους κατοίκους στα Ίσθμια; Κυρώσεις για αυτή την κατάσταση δεν υπάρχουν; Και αν ναι ποιες είναι αυτές; Οι Κορίνθιοι βο(υ)λευτές με τι ασχολούνται; …Έχουμε υποτίθεται και δύο υφυπουργούς!

Κ.Ν