ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ: Γνωρίστε τους λόγους που το παιδί σας αξίζει να ασχοληθεί με την ιστιοπλοΐα

Από τον Ιστοπλοϊκό όμιλο Σικυωνίων αναφέρεται: «Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Σικυωνίων διοργανώνει καλοκαιρινά μαθήματα ιστιοπλοΐας  για παιδιά από 6 ετών και πάνω.

Τα μαθήματα θα αρχίσουν την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή (13 και 14 Ιουνίου) από τις 5 έως τις 8 μ.μ. οι γονείς και τα παιδιά θα μπορούν να ενημερωθούν για την ιστιοπλοΐα και το πρόγραμμα μαθημάτων στις εγκαταστάσεις του ομίλου στην οδό Καλογεροπούλου και Ιπποκράτους (2ο λιμανάκι).

Με το κλείσιμο των σχολείων ξεκινάει για τα παιδιά ένα ακόμα καλοκαίρι με πολύ ελεύθερο χρόνο. Η άθληση στον ελεύθερο χρόνο των παιδιών, είναι μια δραστηριότητα που εκτός από την σωστή σωματική ανάπτυξη, διαμορφώνει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα, ώστε να έχουν καλύτερη επίγνωση του εαυτού τους και τα βοηθάει, πάνω απ’ όλα, να αποκτήσουν τις δεξιότητες και την ψυχική δύναμη που χρειάζεται για να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής.

Η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα που απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια, χωρίς διακρίσεις. Μοναδική προϋπόθεση είναι να γνωρίζουν κολύμπι, αφού το φύλο, ο σωματότυπος και η μυϊκή δύναμη δεν αποτελούν προϋπόθεση για την ενασχόληση με αυτήν.

Και όμως η ιστιοπλοΐα έχει να προσφέρει τόσα πολλά στα παιδιά. Υπάρχουν αρκετοί σημαντικοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να ασχοληθεί το παιδί σας με την ιστιοπλοΐα. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό του, η πειθαρχία, η αντίληψη του χώρου, η οργανωτική σκέψη, η υπευθυνότητα, το θάρρος και η επιμονή είναι μερικά από αυτά που θα αποκομίσει και σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα της θάλασσας, που είναι σε όλους γνωστά, κάνουν την ιστιοπλοΐα ένα από τα κορυφαία αθλήματα στη χώρα μας. 

Δώστε στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα διαφορετικό άθλημα, ένα «καθαρό» άθλημα που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα και προσφέρει υγεία, γνώσεις και χαρά σε όλους».