Κήρυξαν την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων των «ΙΔ′ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2020»

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κεγχρεών τέλεσαν ταυτόχρονα Αρχιερατικές Θ. Λειτουργίες και κήρυξαν την επίσημη Εκκλησιαστική έναρξη των Εκδηλώσεων των «ΙΔ′ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2020».

Στον λόγο του, προς τους ευσεβείς Χριστιανούς, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τόνισε ότι οι Πιστοί οφείλουν να μελετούν επιμελώς το Ιερό Ευαγγέλιο, καθώς αυτό είναι η βάση στην οποία στηρίχτηκαν και είχαν ως οδηγό τους οι Άγιοι Απόστολοι αλλά και οι υπόλοιποι Άγιοι διαχρονικά.

Το αυτό επιβάλλεται να πράττουμε κι εμείς, να ζούμε βίο άγιο και σύμφωνα με το Ιερό Ευαγγέλιο, γιατί μόνον έτσι αποκτούμε το δικαίωμα να καυχόμεθα ότι τιμούμε τον ιδρυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας και όλους τους Κορινθίους Αγίους. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ολοκλήρωσε την ομιλία του προσκαλώντας τους Κορινθίους να τιμήσουν τον Μέγα Απόστολο Παύλο με την συμμετοχή τους σε όλες τις Εκκλησιαστικές Εκδηλώσεις των «ΙΔ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2020».

Στην έδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κεγχρεών, της οποίας τον τίτλο φέρει, λειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, όπου και ομίλησε στους Πιστούς αναφερόμενος αρχικά στην ιστορικότητα της Επισκοπής, που διαφαίνεται από το βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων και την προς Ρωμαίους Επιστολή του Απ. Παύλου…».