“Καλούμε τον Νίκα να συνεχίσει το σημαντικό έργο που του παραδώσαμε στον τομέα του τουρισμού” – Τι έχει ενταχθεί για την Κορινθία…

Από τον Λάκη Παπαφωτίου αναφέρεται μεταξύ άλλων σε επιστολή του: «Εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίηση μας για τη δικαίωση του έργου μας στον τομέα του τουρισμού, μέσω ενός ακόμα Διεθνούς βραβείου των «Tourism Awards 2020».Τα βραβεία-θεσμός του ελληνικού τουρισμού αναδεικνύουν τους άριστους, τους τολμηρούς και τους καινοτόμους.

1) Το project «MYTHICAL TRAILS», στα μυθικά μονοπάτια της Πελοποννήσου, με πρότυπο το Menalon Trail, απέσπασε το Silver βραβείο στην κατηγορία Strategy: «Τουριστική ανάπτυξη/Συνεισφορά στην τοπική ή εθνική οικονομία».

Η πολιτική μας απόφαση να σχεδιάσουμε ένα δίκτυο πεζοπορικών μονοπατιών 1.000χλμ. εξασφαλίζοντας 1.000.000€ μέσω ΠΔΕ και η συνεργασία μας με την ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ., αναδείχθηκε ως το μεγαλύτερο έργο κοινωνικής οικονομίας που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

Το έργο αυτό ξεκίνησε από το Δεκέμβριο του 2018 και υλοποιείται από 15 κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις και φορείς με πρότυπο το μοντέλο του Menalon Trail.

Η διάκριση αποκτά ιδιαίτερη σημασία με δεδομένο το μεγάλο ανταγωνισμό που    υπήρξε στην συγκεκριμένη κατηγορία.      

Ευχαριστούμε όλους όσοι πίστεψαν στο όραμα μας και μας εμπιστεύτηκαν (εθελοντές, φορείς, συλλόγους) καθώς και την ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ, έτσι           ώστε όλοι μαζί καταφέραμε μια εξαιρετικά τιμητική διάκριση που δίνει υπεραξία στο τουριστικό προϊόν των εναλλακτικών μορφών τουρισμού της Πελοποννήσου, κάτι το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία στην μετά-κορωνοϊό εποχή.

2) Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στην ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ., η οποία απέσπασε την κορυφαία διάκριση του Platinum βραβείου στην κατηγορία Specialty Travel (ειδικές μορφές τουρισμού), θέτοντας για μια ακόμη φορά την Πελοπόννησο στην κορυφή ενός διεθνούς διαγωνισμού και ελπίζουμε να συνεχιστεί η συνεργασία της με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Καλούμε τον κ.Νίκα να συνεχίσει το σημαντικό έργο που του παραδώσαμε στον τομέα του τουρισμού. Μεταξύ άλλων, έχουν ενταχθεί για την Κορινθία, το HermesTrail (200 χλμ. στην Κορινθία, περνά από το σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Ερμής) και          τμήμα του HeraclesTrail (250 χλμ., σύνδεση των τόπων όπου διαδραματίστηκαν οι 5 από τους 12 άθλους του Ηρακλή : Ναύπλιο – Τίρυνθα – Νεμέα – Στυμφαλία – Φενεός – Λίμνη Λάδωνα – Ερύμανθος – Αρχαία Ολυμπία)…»